reklama

Cos innego niz mleczko...

hej ja zgłupiałam...powiedzcie mi czy kaszka pszenna to nie to samo co manna? Bo jak narazie znalazłam manna z mlekiem ale ta strasznie szybko schodzi i pszenną z owocami bez mleka:confused: Czy to te same kasze tylko inaczej nazwane?

reklama
A młody zjadł marchew z jabłkiem starte na grubej tarce i bardzo mu spakowało. Jadł tez ziemniaki z masełkiem. dzis zrobiłam ryz z jabłkiem ale mu nie smakowało:-( Dziewczyny a wy jak robicie zupe dla dzieci to zagęszczacie noralną mąką? Żeby to było bardziej geste.

Ja daje wiecej warzyw i jak je pogniote widelcem to dodaje tyle wody aby powstała taka papka ale niczym nie zageszczam po co dodatkowo mąka??

Ok tez tak zrobie to macie racje po co zagęszczac a tak w ogóle przeciez ja nigdy nie zagęszczam zupy wiec nie wiem skąd wymysliłam tą mąke chyba gdzies czytałam.
A dzis zrobiłam młodemu marchew z jabłkiem i nie zjadł:-( Nie wiem dlaczego.

A jak robicie pomidorowa to oprócz warzyw dajecie przecier pomidorowy taki ze słoika? Czy przecier zrobiony w domu? No i oczywiscie nie doprawiacie????

ja pomidorowke robie z duzego ladnego pomidora sparzam go obieram kroje i wrzucam do zupki gotuje jeszcze chwilke i potem z wszystkiego papa :-)

ja sie robi klopsy dla baby??

Ja przecier też sama robię z letnich (w słoikach przechowanych) pomidorów. Wczoraj mojemu tacie coś się pomyliło i zamiast Amelce dać Amelkową pomidorową to dał naszą :baffled: .Póki co narazie wysypki nie ma ...

reklama
A jak robicie pomidorowa to oprócz warzyw dajecie przecier pomidorowy taki ze słoika? Czy przecier zrobiony w domu? No i oczywiscie nie doprawiacie????
Ja daje zwykly przecier, ale nie doprawiam.

kasiaczek - dzis robilam klopsy Aluni i dalam mieso mielone z indyka, zoltko, rozgnieciony czosnek, mocno pokrojona cebulke i troche kleiku kukurydzianego. Zrobilam 3 pulpeciki (troszeczke wieksze niz zoltko jajka) i ugotowalam je w wywarze z warzyw. Do tego dostanie ryz i ugotowane warzywa (marchew, por, pietruszka)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry