• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Cos innego niz mleczko...

hej ja zgłupiałam...powiedzcie mi czy kaszka pszenna to nie to samo co manna? Bo jak narazie znalazłam manna z mlekiem ale ta strasznie szybko schodzi i pszenną z owocami bez mleka:confused: Czy to te same kasze tylko inaczej nazwane?

reklama
A młody zjadł marchew z jabłkiem starte na grubej tarce i bardzo mu spakowało. Jadł tez ziemniaki z masełkiem. dzis zrobiłam ryz z jabłkiem ale mu nie smakowało:-( Dziewczyny a wy jak robicie zupe dla dzieci to zagęszczacie noralną mąką? Żeby to było bardziej geste.

Ja daje wiecej warzyw i jak je pogniote widelcem to dodaje tyle wody aby powstała taka papka ale niczym nie zageszczam po co dodatkowo mąka??

Ok tez tak zrobie to macie racje po co zagęszczac a tak w ogóle przeciez ja nigdy nie zagęszczam zupy wiec nie wiem skąd wymysliłam tą mąke chyba gdzies czytałam.
A dzis zrobiłam młodemu marchew z jabłkiem i nie zjadł:-( Nie wiem dlaczego.

A jak robicie pomidorowa to oprócz warzyw dajecie przecier pomidorowy taki ze słoika? Czy przecier zrobiony w domu? No i oczywiscie nie doprawiacie????

ja pomidorowke robie z duzego ladnego pomidora sparzam go obieram kroje i wrzucam do zupki gotuje jeszcze chwilke i potem z wszystkiego papa :-)

ja sie robi klopsy dla baby??

Ja przecier też sama robię z letnich (w słoikach przechowanych) pomidorów. Wczoraj mojemu tacie coś się pomyliło i zamiast Amelce dać Amelkową pomidorową to dał naszą :baffled: .Póki co narazie wysypki nie ma ...

reklama
A jak robicie pomidorowa to oprócz warzyw dajecie przecier pomidorowy taki ze słoika? Czy przecier zrobiony w domu? No i oczywiscie nie doprawiacie????
Ja daje zwykly przecier, ale nie doprawiam.

kasiaczek - dzis robilam klopsy Aluni i dalam mieso mielone z indyka, zoltko, rozgnieciony czosnek, mocno pokrojona cebulke i troche kleiku kukurydzianego. Zrobilam 3 pulpeciki (troszeczke wieksze niz zoltko jajka) i ugotowalam je w wywarze z warzyw. Do tego dostanie ryz i ugotowane warzywa (marchew, por, pietruszka)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry