reklama

Cos innego niz mleczko...

a ja daje swieze pomidory na samym początku az do rozgotowania.
Głuszek ja dawałam groszek ale nawet jak jej 40min gotyje to i tak cholerstwo jest twarde.

reklama
ja robie tak jak a+t kisielek tylko jeszcze dodaje jakis tarty owoc sparzony wtedy jest gestszy i bardziej pozywny....

co do klpsow to musze sprobwac

a moj od dwoch dni masakra z jedzeniem nie chce prawie wogole bo mu cieplo i tak walczymy musze zaczac mu jakies lekkie posilki robic i zeby byly raczej chlodne hehe

ja znajde to dam super przepis na bydyn dyniowy bo nie pamietam z glowy

a ja mam pytanie - odnośnie płatkó owsianych np. górskich - czy można je podawać maluchom.
Słyszałam różne opinie - w niektórych informacjach jest, ze mają gluten w innych, że nie. Już sama zgłupiałam.

A więc jak coś wiecie to podpowiedźcie.

Dzisiaj rano dałam Ani ze słoiczka deser z płatkami owsianymi (są po 10 miesiącu, a owies chyba ma gluten Gosiek - sprawdzę).
No i po pierwsze zrobiła dzisiaj aż 2 kupki (zawsze robi max. 1) i zawsze robi takie twarde, a dziś pierwsza rzadka, a druga to tak płynna, że właściwie cała się wchłonęła w pieluchę - na pupce miała tylko poprzyklejane jakieś kawałki - wyglądało to jakby właśnie te płatki owsiane.
Czy płatki owsiane mają działanie rozluźniające? Czy znaczy to, że jest na nie uczulona?

mandarynka - mój odkąd nie jada tylko mleka robi nawet po 4 kupki dziennie.
co do owsu ja tak się pytam bo lekarka kazała jeść płatki owsiane górskie mojemu Szefowi a on jest na diecie bezglutenowej - natomiast wyczytałam, ze one mogą zawierać gluten bo są oczyszczane w tych samych urządzeniach

Jak to wkońcu jest z tym glutenem, bo ja już całkiem zgłupiałam. To nie można podawać glutenu ?????????? :eek: Bo ja od paru tygodniu normalnie podaję :happy: a wy jeszcze nie ???????

Ooooooooo już wiem :)))))))))))))) takie żółte warzywo :)))))))))))))))))

Podajecie dzieciom falsolę, bo moja przepada no i jest baaardzo zdrowa

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry