reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
EEE Trini wez mnie nie strasz, nigdy nie miał stwierdzonej choc traz mnie jakies schizy nachodzą ale jeszcze nie byłam u pediatry z tymi policzkami, pewnie dopiero w czwartek bede mogła albo i pt:eek:

moj je wszystkie owoce prucz pomarancza, cytryny i grejfruta
od dawna ... co do glutenu to tu nikt o tym nie mowi a na produktach dla dzieci tylko czasem pisze ze jest freee

a ulotkach ser zolty po skonczeniu 6go m-ca no wiekszosc rzeczy tu mozna podawacw tym czasie

ja tam po polskiemu wychowuje mojego maluszka bo nie ufam lekarzaom w tym kraju, lepiej pozniej niz przedobrzyc

Dzięki dziewczyny! Tylko jak mu dam grefruta to czy on bedzie jadł jak on taki kwasny?? Zastanawiałam sie nad pomarańczami musze spróbowac.
A jak dajecie miesko to kupujecie normalnie w sklepie czy macie takie "sprawdzone"? Bo ja kupuje np udko z kurczaka normalnie w sklepie bo nie mam możliwości załatwenia czego sprawdzonego a dzis kolezanka mnie troche opieprzyła ze nie powinno sie dzieciom do roku dawac drobiu.

dziewczyny w nowym numerze "dziecka" jest wypisany nowy schemat żywienia niemowląt karmionych z butelki i wedlug nuiego w wieku 6 miesięcy powinno się już podawać mały dodatek kleiku glutenowego. bo teraz nastąpił jakiś przełom z tym glutenem i można opdawać wcześniej. a dzieciom karmionym piersią jeszcze wcześniej można podawać.

Judi wlasnie je pietke chleba:) Dostalismy pozwolenie bo nie wyglada jak dziecko ktore mogloby miec celiake...a mamy bardzo dobra alergolog.i ufam jej w tym co mowi.
Mamy wiec calkiem nowy rozklad jedzenia.
Ma pic mleko 2 razy dizennie z kaszka np.na sniadanie i sama kolacje przed snem juz.
Na drugie sniadanie kromka.moze dostac juz z wedlina nawet!!!ale na poczatku lepiej bym sama jej piekla.i zakaz masla oczywiscie tylko jak co to margaryna roslinna.lub maslo bezmleczne.moge robic rozne marmolady itd:) jak chce to do tej kromki moge pozniej dodac jakis owoc-je gruszki.jak nie wiecej dac na deser.
Na obiad jak wczesniej pierw zupa potem drugie danie.na podwieczorek owoce lub jakies ciasto-ciastka z owocami.potem kanapka i przed snem kaszka:)

Ogolnie to jest tez tak ze mimo iz dziecko duzo uczula to nie mozna baaardzo eliminowac produktow i aby jadlo ciagle to samo bo z czasem uczula sie na to co wlasnie je.i to czytalam w wielu gazteach i ksiazkach.
Kazala zaczac nam karmic ja tak jak nas tylko nic mlecznego i bardzo uwazac.powolutku powolutku i pilnowac.bo ona ogolnbie bardzo malo rzeczy jak dotad jadala.
bardzo cie ciesze teraz.jutro na obiadek zrobie jej jakas duszona piers- uwielbia jesc jak odrywa kawalki.warzywka i ziemniaki.wszystko zupelnie w calosci.a zupke to jarzynowa...chyba ze macie jakies propozycje?bo pomidorowej nie moze...ogorkowej tez....o kalafiorowa!
Oczywiscie leki nowe dostalismy dodatkowe....

Jutro laryngolog i bioderka...i wyjazd rano...a mis ie tak nic nie chce...

Kurcze zwariowac można z tym glutenem tyle spzrecznych informacji i bądź tu człowieku mądry!!!
A ja dzis zrobiłam pomidorową i nawet młody zjadł:-)

dobrze,ze mozecie juz wprowadzno nowosci lilith

moja dziunia jadla dzos jajecznice z chlebem,ja w sumie uwazam,ze i tak sprobowala duzo i za miesiac bede jej dawac to co my jemy no i ostatnio tez probowala spaggeti z serem i tunczykiem,nic sie nie dzialo wiec sie ciesze:-)

widze ze dajecie chleb i całe jajko, ja rozmawiałam z doświadczonymi mami i mowiły zeby z chlebem zaczekac az młody skończy 10 miesiecy a z całym jajkami jak skonczy 11

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry