reklama

Cos innego niz mleczko...

No niestety to juz takiczas nadchodzi na nasze smyki ze bardziej od jedzenia interesuje je 100 roznych rzeczy i czesto nawet zapominaja o glodzie...Ja czesto praktykowalam wlaczanie tv jak mi marudzil przy jedzeniu ale wczoraj dostalam reprymende od mojej promotorki bo sie zgadalysmy na ten temat i ona mi ze dziecko do 3 roku zycia nie powinno ogladac tv az mi sie glupo zrobilo bo nie wiedzialam:zawstydzona/y: staram sie ograniczac mu patrzenie na ekran szczegolnie z bliska ale zeby calkiem nie ogladal to my bysmy musieli ogladac tylko wtedy jak on spi i zazwyczaj to co nas nie interesuje:dry:

reklama
dobry pomysl kropecka,trzeba sobie jakos radzic

angie,moja tez czasmi oglada,ale wlasnie nie daje ja za blisko,jak dziennie 15mni przesiedzi to jest dobrze,a tak sobie tv leci,a ona w sumie nie zwraca uwage

Ja słyszałam o tym ze dziecko nie powinno oglądac TV do 3 roku zycia. Młody nie ogląda czasem zerknie jak cos leci ale zwykle sie tym telewizorem nie interesuje. Zazwyczaj w ciągu dnia słuchamy radia!! i próbujemy wygrac pieniązki ;-)

Przepis na pulpeciki (dla dzieci od 10 miesiąca):
mięsko (indyk, cielęcina, kurczak- kto co woli) mielę przez maszynkę, dodaję drobno posiekaną zielona pietruchę, żółtko (w zależności od ilości mięska 1-2), kaszkę mannę do zagęszczenia.
Formułuje pulpeciki i mrożę surowe.
Po odmrożeniu gotuję i daję z warzywkami.:tak:

a my oglądamy jakby ewa mogła to by oglądała 24h na dobę bajki,KIniuśka się interesuje unfortunately,więc ograniczam do maximum,ale ciężko i gówniano mi to idzie,ale co ciekawe ewa dopiero w wieku 2,5 roku była w stanie usiedzieć 10 min na misiu uszatkum,więc jestem w szoku,bo tak to oglądała tylko losowania lotto,a Kiniuśce to wszystko jedno byle się gapic najbardziej lubi elmo świat

Tzn wiedzialam ogolnie ze to niezdowo itd i ograniczalam tv ale nie wiedzialam ze wogole nie powinno ogladac ruchomych obazow jakos tak bo jego mozg jeszcze jest niedojzly do tego:baffled: wiec teraz jeszcze bardziej staram sie tego pilnowac. Moj jest na maksa zafascynowany reklamami i wtedy nic juz moze dla niego nie istniec wiec to mnie jeszcze bardziej irytuje:dry:

U nas podobnie TV leci a on czasami zerka, ale jak usłyszy sygnał reklamy na TVN to nie wiem jakby był zajęty zawsze się odwróci ( podobają mu się te latające kuleczki ) no i oczywiście program Jaka to melodia to na pierwszym miejscu jest bardzo go lubi , ale ja go traktuje jako zabawę śpiewamy, tańczymy :-) ! Ja też słyszałam że nie powinno oglądac tv, no ale jak :confused: , to by telewizor musiał być wyłączony a my tylko po 20stej:confused: moglibyśmy coś oglądnoąć. Jak do południa jest z opikunką to nie oglądają tylko się bawią chyba:confused: !

Kropecka bardzo pomysłowa jesteś!!! :-):-D

Moja Ania też nie zwraca uwagi na TV. Nawet jak jej pokazałam Teletubisie to na sekundę spojrzała i olała. Ale ja się z tego cieszę bo wiem, że dzieci nie powinny oglądać.

Moja niestety ogląda- najlepiej początki bajek- tz. muzyczkę, na samej bajce nie wytrzyma- najdłużej zainteresuje ją Kot Filemon.

Anzk- Kacper reaguje tak na reklamę w TVN, a moja na te bąbelki, które robi rybka na Mini- Mini:tak:

Wiem, że dzieci nie powinny oglądać TV- ja staram sie ograniczać- mam zazwyczaj włączone radio (chociaż teraz jak jest chora i marudna- to juz wszystko mi jedno) , ale za to tatuś jak jest z córcią- non stop ma włączone bajki, żeby mieć świety spokój:wściekła/y:

reklama
moj podobnie jak Pola, bardziej go poczatkowe muzyczki interesuja. ale ja tez czasem wlacze TV bo mamy tylko jeden pokoj a ja czasem tez chce sobie cos obejrzec

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry