reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
Ja już teraz coraz rzadziej cokolwiek jej miksuję. Tak samo robię to co nam i kroję na mniejsze kawałeczki. Już radzi sobie z nimi bardzo dobrze. A mamy od dzisiaj 7 zębów :-)

Judi nadal nie ma wysypki.z nowosci jadla normalne deserki z jogurtem, a nawet przysmak na dobranoc z czekolada i nic.ostatnio na obiad dostala bogracz:) niam:)

jak tak czasem czytam co heksa gotuje Natalce, to jej normalnie zazdroszczę - ja takich pyszności nigdy nie jadłam ;-)
Weronika też sobie jakoś radzi dziąsłami - spróbowałabym nie podzielić się z nią ziemniaczkami, awantura murowana :tak: i brokułki uwielbia, sama najlepiej wcina - tak właśnie wygląda w trakcie
img1428yo9.jpg

Super Weroniczka wcina !;-)
Ani gratulujmy koleknego ząbka !:-)
O Lilith też bym bogracz zjadła:tak:

A mój Kacper ostatni zjadł kawałek kinder czekoladki tzn. dałam mu tylko polizać a on chapnoł kawałek to już mu nie wyciągałam !:-p Bardzo mu smakowało !

Jest to taki gulasz Węgierski- super pyszny.
Przpisu nie chce mi się pisać:-p ale znalazłam bardzo podobny w internecie :
Składniki :
- 0,5 kg ładnej poledwicy, może być wieprzowina
- 2 papryki (najlepiej czerwone)
- 1 mała papryczka chili (może być suszona)
- 1 duży pomidor
- 2 ziemniaki
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- olej, papryka słodka w proszku, kminek, sól bądź Vegeta, pieprz
- lane kluski

Przygotowanie :
Rozgrzewamy 2,3 łyżki oleju i wrzucamy pokrojone czosnek i cebule. Jak już się lekko podsmażą dodajemy dużą łyżkę sproszkowanej papryki. Trzeba wszystko razem dobrze zamieszać i zostawić na chwilę, ale niezbyt długo, żeby papryka nie zrobiła się gorzka.
Kroimy mięsko w kostkę, dodajemy do reszty. Jak już będzie półmiekkie podlewamy niewielką ilością wody, znów chwilę zostawiamy.
Następnie dodajemy pokrojone papryki, pomidora bez skórki i papryczkę chili w całości.
W razie potrzeby znów podlewamy wodą i gotujemy to na małym ogniu ok. 10--15 min.
Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do reszty. Dolewamy wody tak aby zakryła dodane ziemniaki, przyprawiamy Vegetą, pieprzem i kminkiem.
Na samym koncu kiedy już ziemniaki beda miękkie dodajemy lane kluski.
Powinno być to wszystko razem gęste, ale jeśli takie nie wyjdzie można dodac trochę mąki.
1 porcja ok. 400 kalorii (około)

reklama
Do góry