reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
o kurde,ale przepis...sama bym se zjadła...a Kiniuśka ostatnio tylko pulpety wcina na obiad dziś jej 10 zamroziłam,co by mi dziecię z głodu nie padło...
kaszek nie chce coś ostatnio tylko serki/deserki..nie mielę nicczasem siekam mięsko do zupki a resztę masakruję widelcem ładnie sobie radzi,tylko nie znosi jogurtów z owocami wypluwa jak namierzy...:eek:no i jabłka nie zje np, rozpapciano tylko musi kawałek dostać i sobie skrobie,a potem się krztusi jak kawał odgryzie,ja łowię z papy,ona się burzy,ale w końcu wydaje zdobycz,bo cóż ma zrobić...

aha,a z nowości to se zjadła dzisiaj platki kukurydziane,ale jej smakowały,dodałam do kaszki mleczno ryżowej,ale kaszy tej nie lubi,więc jutro się wydoję i dostanie z mlekiem,bo nie lubi suchych...

dziewczyny ja nie robilam a przepis mam takli:
Wielkie

jej kupilam w sloiczku chyba z tych kuchni swiata i jest to w tych duuuzych.niby po 12 miesiacu ale co tam.skoro sernik je to czemu to nie:) a wiadomo to nie tak doprawione jak by bylo dla nas.Ale pachnialo cudnie! myslalam ze sie poskrecam i jutro dla nas robie:)

Dziewczyny a powiedzcie jakie mięsko dajecie swoim maluchom ?
Czy jedzą juz obiad z dwóch dań i jak wygląda wasze dzienne menu ?
Moje ( Kacpra ) tak :
Rano kolo 6.00 - 180 ml mleka
koło 9.00 - kaszka z mlekiem 160 ml
koło 12.00 - zupka z mięskiem tak koło 220 g
kolo 15.30 - mleko 180 ml ( TEGO MI OD PONAD TYGODNIA NIE CHCE JEŚĆ :confused: )
koło 18.00 - słoiczek deserku
koło 20.00 - 180 - 220 mleka

Może mam mu zastąpić ten posiłek o 15.30 jaką kaszką albi drugim daniem mięska + jarzynki :confused: NO NIE WIEM :confused: :confused:

Kacperek je bardzo podobnie do Poli- tylko ona nie chce owoców- w ogóle ich nie je:-( A na kolację je 240 mleka +3 łyżki kaszy:tak:

Ja jej robię warzywka z mięskiem razem- nie robie dwóch dań- bo nie wiem jak. Przecież nie będzie jadła suchego mięsa, a potem warzyw- nie wiem... , na razie to dla mnie bez sensu.

Biedronka właśnie Pola też w życiu jabłka nie zje startego, a jak sobie skrobie zębulami całe to coś tam zje (oczywiście teraz tego nie robi, bo ją bolą te cholery). Zawsze to lepiej niż nic- ale to też musi mieć humor:wściekła/y:

reklama
Nasz nowy plan zywieniowy :
ok 7.oo 100ml mleka z lyzeczka kaszki
10.oo kanapeczki lub paroweczka lub kaszka mleczno ryzowa (coraz zadziej kaszke chce)
14.oo obiad: zupa plus drugie tzn np. zupe jarzynkowa gotuje na cielecince wiec na drugie dostaje ta wlasnie cielecinke plus ziemniaczki. Oczywiscie porcje sa o polowe mniejsze zeby dala rade zjesc dwa dania.
17.oo deser- owoce: najczesciej jablko(surowe, starte) lub jablko z marcheweczka (to najbardziej uwielbia. do tego 1 miskopt (ja ja karmie owocami a ona zagryza ciachem)
ok 20.30 210ml mleka z 2 lyzeczkami kaszki lub kleiku. i spi do ranaaaa:-D :-D :-D

Do góry