Przepraszam Gluszku , nie zauwazylam!!a co do naturalnych sposobow na laktacje-jej zmniejszenie, to czytalam kiedys ze szalwia jest dobra na zastoje,ale trzeba byc ostroznym bo powoduje tez zmniejszenie laktacji, wiec moze szalwia?ale sprawdz lepeij to!
Kasiunka!!Ja cie doskonale rozumiem!!!Wiesz moja mala w ogole nie potrafi z butelki pic i jak zaczynam sobie planowac, ze musze ja nauczyc, przglodzic i dac butelke, to potem sobie mysle ,po co?przecziez jak chce cycka to nech go ma i niech sobie je z cyca, bo ona nawet z niekapka, choc wiem ze potrafi to nie chce pic!!po prsotu sie cycek liczy!!jak tak sobie wyobrazam ze ja odstawie to mam wielkiei wyzuty sumienia!!ale wiem, ze kieds bede musiala to zrobic, a poz atym lekarka znajoma mi mowila ze nie powinno sie karmic dluzej niz rok bo wtedy juz nie zdrowotnego uzasadnienia na to, zeby dziecko pilo pokarm matki, a sama matka sie odwapnia, tzn jej kosci

jedyna w sumie argumentacja karmienia piersia po pierwszym roku jest taka, ze wlasnie dzieciaczke lubi sobie possac i sie uspokaja prz tym cycku, ale im dluzej przeciez tym trudniej bedzie!!
KAsiunka!!mam nadzieje, ze ci nie namieszalam, choc mam wrazenie ze tak

ale chodzi mi o to, ze ty jestes matka i tylko ty -jedna ty bedziesz do konca zyci JEJ MATKA i nikt ciebie nie zastapi!NIKT niewazne jak karmisz!!najwazniejsze juz dostala!!a ona zawsze chocby nie wiem co zawsze bedzie cie potzrebowac!bo to TY jestes MATKA