reklama

Cos innego niz mleczko...

no co 2 dzień pół,ale nie trzeba na zmiane z mięsem,można tego samego dnia...moja po kisielku na mleku z żłtkiem rzygała dalej niż widziała,ale ja wsadzam całe zawsze,bo i tak nigdy nie zjada alles i tez grymasi,wiec nie ma się co martwic

reklama
Ja też już wmuszam warzywka i owoce, bo boję się, że dostanie anemii.

Maxin ja nie za bardzo mogę łączyć owoce w takie kompozycje, bo jeszcze dokładnie nie wiem, co ją uczula- muszę wprowadzać produkty po woli-na razie je wszystko osobno

Dziewczyny nie martwcie sie i badzcie konsekwetne. Ja przez to pzeszłam Alek terz był juz bliski anemii i nie chciał jesc obiadkow itd...No i tez mu wmuszałam az w koncu cos zaskoczyło i teraz prawie wszystko mu smakuje zjada cały słoik obiadku z miesem zazwyczaj 150 a za owocami przepada:happy: Napewno u waszych dzieci bedzie z czasem tez coraz lepiej a wtedy i wyniki sie poprawia.
Natomiast teraz mam taką akcje z małym, ze cos juz nie za bardzo mu idzie picie kasz, klejow tak jak wczesniej...szczegolnie jest problem z 2 karmieniem i jutro chyba dam mu zupe na to karmienie. Wiecie nad czym sie zastanowiłam...czy ja poprostu juz mu nie za duzo tego mleka daje? Powiedzcie ile porcji mleka dajecie swoim dzieciom bo ja dotychczas dawałam 4 tak 2 po 180 i 2 po 150 z kleikiem i kaszkami wszystko. No ale teraz zaczał pozadnie jesc obiadki i normalnie w dodatku cos takiego mu sie porobiło, ze robi mi po 5 a nawet 6 kup dziennie i to wcale nie zadkich normalnie szok, dzis juz zaliczył 3:baffled: No ale do rzeczy w ksiazkach napisane jest, ze dzieci w 7 miesiacu juz powinny jesc 3 posiłki mleczne ale wtedy mi wychodzi, ze jeden posiłek to sa owoce tak? Qrcze jakos tak do tej pory nie traktowałam owocow jako osobny posiłek czy on sie bedzie w stanie tak najadac? Ile mam podac tych owocow? bo dotychczas jadł je miedzy posiłkami i gora poł słoika mu dawałam... No i czy np 3 razy po 180 mleka to mu wystarczy czy wtedy powinien zjadac jakies gigantyczne porcje jednorazowo...qrde jestem skołowana ale on naprawde juz chyba tyle mleka nie potrzebuje na to wyglada...co myslicie:confused:

Angie ja mojej podaje trzy solidne posilki dziennie a miedzy tym mleko,ale wlsnie nie pije go za duzo bo pewnie jest najedzona
wiec jej garfik wyglada tak:

7.00 MLEKO 150ML
SNIADANIE:
9.00 KASZKA ok.100ml
11.00 MLEKO 100ML
OBIAD:
12.30 SLOICZEK 120ML+OWOCE W SLOICZKU 120ML
15.00 MELKO 100ML
KOLACJIA:
17.30 SLOICZEK120ML+OWOCE120ML
19.30 MELKO 150ML

1 posiłek MLEKO 180 M
2 posiłek KLEIK Z OWOCAMI (45 ml kleiku + owoce 120 ml)
3 MLEKO
4 posiłek OBIADEK ( zupa, jarzyny)
5 posiłek KASZKA łyżeczką ok 180 ml
6 posiłek MLEKO Z KLEIKIEM ok 220 ml

czyli wychodzą 3 porcje mleka + 3 stałe posiłki
Kupa 2-3 razy dziennie

strasznie duzo posiłkow jedza wasze dzieci moj tyle by nie zjadł.
Ewe ale ja tam widze 4 posiłki mleczne czyba ze ta kasze co łyzeczka je to robisz na samej wodzie:confused: A moj wogole nie je samego mleka tylko klej kukurydziany i kasze ryzowe owocowe wiec nie wiem co powinnam zrbic aaa wasze niunki chca tak czesto jesc? Moj po pierwszej porcji rano 180 kaszy nawet po 3,5 godziny ma problemy z nastepnym posiłkiem mlecznym a wczesniej wypijał na ten posiłek 150 i wszystko było oki. Nie wiem...wczoraj ped powiedziała, ze zeby juz sa b. blisko wiec moze to ma cos wspolnego. Ale dzis mam zamiar zrobic mu jakis owocowy posiłek jeden taki wiekszy zamiast jednej kaszy...Moze taki jakis jogurt owocowy czy owoce z klejem poprostu...:confused:

reklama
Dziewczyny zastanawiam sie co powinnam juz podawac 7 miesiecznemu dziecku. Teraz dostaje mleko, zupki albo dania i owoce wszytko ze słoiczków. Kiedys kupiłam indyka z gerbera i tez zjadł. Czy dawac mu cos jeszcze? A w ogole to wasze dzieci jedza o wiele wiejcej niz moje no ale przybiera prawidłowo na wadze wiec moze mu wystarcza:-) Mam nadzieje. A moze znacie jakas strone gdzie mozna poczytac ile i co powinoo jest dziecko w danym okresie zycia.
Myslałam tez nad ziemniakami (bo jemu tego wapna brakuje) takimi jak my jemy tylko nei wiem czy on moze takie solone jak my.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry