reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos innego niz mleczko...

Muszę się pochwalić - dzisiaj zrobilam obiad i nawet mi wyszedł :) Schabik w sosie śmietanowo-koperkowym ;)) Do tego pomidorek ze śmietanąi ryż - prawdziwy obiadek - może nawet mąż nie będzie grymasił i mówił że wygląda to jak g... :)

Pzdr

Aga

reklama
Moja dziunia mleka odmawia krowiego,nie lubi,juz ktorys raz jej probowlaam dac,to pochlipie troche o odstawia:confused2:rano kaszki tez nie chciala,kurcze juz barkuje mi pomsylow co jej dwac melcznego do jedzenia,moze zaczne podawac platki,sam juz n ieiwem jak myslicie???

Maixn spróbuj płatki owsiane błyskawiczne albo mannę z owocami - np z dżemem truskawkowym (z całymi truskawkami) albo po prostu z owocami i jesli beidze trzeba to lekko posłodzić. Może być też koktail owocowy!

Agnieszka

a Weronika z nabiału to bardzo lubi serek bakuś - najlepiej wymieszany z bananem albo z jabłkiem :tak: danonków nie lubi
rano pije 210 mleczka i wieczorem przed spaniem drugie 210 z kaszką - to chyba wystarczająco, jak myślicie?

A ja tak jak planowałam do zakończenia roku szkolnego Ania dostawała słoiczki. A teraz już jej gotuję sama.
Tzn. deserki ze słoiczka to już nie daję odkąd zaczęły się świeże owoce. Na deser kroję jej tylko owocki na kawałki i daję widelczykiem. Zajadała się truskawkami, malinami, czereśniami, bananami, brzoskwiniami, nektarynami, morelami, kiwi, winogronami, arbuzem, melonem, mandarynkami ;-), pomarańczami, grapefruitem. Nie jadła tylko jagód (piła soczek), bo są drogie.

Zupę ugotowałam już jej drugi raz. Robię duży garnek i potem wlewam do tych pojemniczków z Aventu, zakręcam i mrożę. Teraz wyszło mi na 8 dni. Tylko wyciągam i podgrzewam w podgrzewaczu.
Na obiadek czasem dostaje tylko warzywa np. brokuł + ziemniaczki - z wody, gotowane bez soli. I warzyw też ostatnio sporo tak jadła samych w kawałkach - kalafior, szparagi, brokuły, fasolkę szparagową, ogórki zielone i kiszone, pomidor, rzodkiewkę, paprykę.
Przedwczoraj zrobiłam jej też naleśniczki na mleku modyfikowanym z musem owocowym.
Znalazłam dużo fajnych przepisów na obiadki i teraz będę próbować.
Na szczęście moje dziecko jest wszystko żerne i cokolwiek jej dam to zje (nie pije tylko czystej wody :-))

smakolyki mandarynka

dzieki dobre kobitki cos musze zmeinci,poprubuje,musze zobaczyc gdzie dostane platki owsiane,nwiem czy tutaj sa???Budyniu tez nie ma,no chyba ze w sklepie polskim,ale gdzie mieszkam nie ma takiego,musze poszukac

reklama
Moj taz tak pije te kasze Ola-o tylko na noc zazwyczaj 240 a na drogie sniadanie zazwyczaj cos z owocami...serek, jogurt, albo hitem ostatnio jest takie pire z jablka, tak to nazwalam tzn...jablko tarte i do tego 60-90 ml mleka modyfikowanego na gesto z taka kasza nestle 8 zborz, razem to wymieszane tworzy taka gesta pape i on to wcina jak dziki:tak:

Do góry