reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cos innego niz mleczko...

To ja dzis probuje łaciate dac młodemu zobaczymy co "powie".
Maxim co do kakaa to moje kolezanki daja Nestle i mowia ze jest ok i dzieciaki bardzo lubia.
A wypowiedzcie sie czy moje dziecko je duzo czy mało
7.00 - mleko 210 ml
10.00 - kaszka 190 ml albo jajecznica z jednego jajka i kanapka albo dwie kanapki z wedlina pół pomidora, ogórek kiszony, listek sałaty, troche sera zółtego
13-13.30 - obiad miecho, ziemniaki, ryż, warzywa, racuchy (zalezy co mam dzis np jest zapiekanka z makaronek kiełbasa, jajkiem, pietruszka, cebula, serem zółtym) i takie tam byle nie zupa - zjada niecała miske hmm jak to napisac taka mała z Ikei myśle ze to 200 ml
16.00 - deser równe owoce tez mysle ze to jakies 200 ml
19.30- mleko 210 ml

reklama
maxin ja też bym się nie martwiła,moja ewa je mniej:)
a kakao kup chyba obojętnie jakie,tylko one wszystkie są słodkie jak cholera i każą np.4-5 łyżeczek wsypać,ja sypę 1 max 2 na kubek 200ml,bo masakroza jakaś by wyszłą:)

Igi je troche inaczej
1. sniadanie - twarozek najczesciej, ze smietana czasem z dodatkami i kubek mleka
2. przed drzemka - czesto jugort naturalny z owocami
3. obiad miesno-warzywny
4. kaszka na mleku
5. mleko przed snem

Maxin, mozesz sproboeac zrezygnowac z kleiku jesli sie obawiasz ze Natalka je malo - sam kleik to czyste weglowodany, a w to miejsce w brzuszku mozesz dac wlasnie warzywa lub cos z mleka np jpgurt, co bedzie bardziej wartosciowe - bedziesz spokojniejsza ze zjada odp ilosc witamin itp

Aga

wiecie co chyba 90% matek matrwi sie ze ich dzieci jedza za duzo/za malo, ale przeciez wszystkie te niejadki jakos wyrastaja i jest ok!

Jedyne co slyszalam juz z wielu zrodel to zeby nie wmuszac w dziecko - nie chce to nie.

Aga

to znow ja - ale seria :)

chcialam dodac ze nie sadze zeby surowe mleko nawet takie z folii zaszkodzilo w sensie bakteriologicznym :) - alew wole gotowac z ostroznosci - na pewno podczas gotowania czesc bialek sie rozklada no i jakos moze lepiej sie przyswaja to mleko- przynajmniej tak sobie wymyslilam

dzieki laski za odpowiedz,uspokoilyscie mnie:tak:
zgred racja ja jej wlasnie nie wpycham nie chce to nie daje i tyle;-)
i@nka twoja jest bardzo dobrze,w sam raz:tak:

biedronka dzieki sprobuje dzisiaj moze sie uda,tez tak mysle,ze lepiej nie trzymac sie ichniejszych norm
toola w sumie masz racjie mozejak jej zmniejsze porcjie to i zje obiad,tylko ze on wlasnie wybrzydza,z warzyw sobie wybiera co chce jesc i za kazdym razem jet inaczej i bardz tu madrym i czytaj w jej myslach co by zjadal:-D

ja zosi nic nie wmuszam nie chce tonie je wyglada dobrze wiec nie chce jejzmuszac odjedzenia:)
a Biedronko laciate nie gotyjesz a podgrzewasz je czy takie zimne??!!
a co kakao to zosia pije mleczko bez niczego (nie slodze go ku zdziwieniu wszytkich!!!) nie chce jej dawac kakao na noc bo musialaby myc zabki po mleczku a ona jak je wypije to od razu spi a moja siostrzenica od kakao na noc z butki miala popsute jedynki i jakos tak sie uprzedzilam zagmatwalam troche hehe ale wiecie o comi loto

reklama
Do góry