• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Cukrzyca ciążowa a insulina

Doradzcie co mam zrobic.
Otoz kolacje jem o 21.30 a o 22 podaje sobie insuline doszlam juz do 10j. A cukry na czczo mam nadal wysokie bo 108-110.
Juz sama nie wiem co jest nie tak.
Czy dalej mam zwiększać dawkę?

reklama
Zwiększałam dawkę po 2-3 dniach z przekroczeniami. Zaczęłam od 2j jakoś w 14tc i skończyłam na 8j w 38tc
Każdy reaguje inaczej i też zależy jak organizm reaguje na insulinę danej firmy. Zazywalam GansulinN

Zwiększałam dawkę po 2-3 dniach z przekroczeniami. Zaczęłam od 2j jakoś w 14tc i skończyłam na 8j w 38tc
Każdy reaguje inaczej i też zależy jak organizm reaguje na insulinę danej firmy. Zazywalam GansulinN
A ile mialyscie cukru, ze lekarz zalecil wam insuline?? Bo ja mam miesiac trzymac diety jak nie pomoże to wtedy insulina a chciałabym tego uniknac

Ja miałam tak że jak doszłam do 5j To cukry się unormowały (86-87) na 4 dni I teraz znów przekroczenia około 100 na czczo :/ więc jestem ponownie na etapie zwiększania dawki.... zaczęłam szukać przyczyny czemu te 5j tak krótko działalo na mnie Ale nie znam przyczyny. Dieta trzymana cały czas rygorystycznie.

Zwiększaj dawkę co około 2-3 dni dopóki nie będzie poniżej 90. ja na koniec brałam 23j, glukoza zaczęła mi spadac dopiero koło 15j. Każdy organizm dziala inaczej. Podwyższona glukoza może być niebezpieczna, insulina jest w pełni bezpieczna. Aha, i niewiem gdzie robisz zastrzyki, ale najlepiej w udo- raz jedno, raz drugie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry