reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Ja sie smialam ostatnio ze moj maz powinien miec karte stalego klienta bo co chwile w aptece jest po cos 🤦‍♀️ i czerwony dywan bo miliony tam zostawiamy przeze mnie i mlodego, co chwile chorzy 🤦‍♀️🤷‍♀️

Tak ja mam termin na 31.05 z om i usg ale z racji cukrzycy i nadcisnienia indukcja wczesniej chyba ze zacznie sie samo :-)
Na razie czekamy do 9.05 bo to bedzie 37tc i bedzie juz donoszona i zdrowa i opuszczam moja miejscowke lozkowa i ide w swiat do ludzi 🥰
9 maja jest tak blisko 🥰😍🥰
ZAZDROSZCZE 😁

Hej dziewczyny. Melduje,że cukier zmierzony przed chwilą -72 👌
Za radę o wodzie z solą Was ozloce,wczoraj zrobiłam szklankę,płakałam i dzisiaj jak ręką odjął . Dziękuję 😘 W ciągu dnia jeszcze powtórzę.
Wczoraj byłam na wizycie u gin,mała waży 1100g 🥰
Co do tych wariacji z brzuchem powiedziała,że jak tylko mnie nie boli to już dobrze. I prawdopodobnie może to być od jelit,albo macica rośnie,a ona nie rośnie jak balon tylko skurcza się i rozciąga i tak poszerza swoją objętość. Zaleciła małe,a częste posiłki,Espumisan jak by mnie bardzo spinali to nospe i odpoczynek skoro mi to pomaga. No i mogę herbatkę koperkowa więc z czystym sumieniem zakupie w aptece 😅

Za radę o wodzie z solą Was ozloce,wczoraj zrobiłam szklankę,płakałam i dzisiaj jak ręką odjął . Dziękuję 😘 W ciągu dnia jeszcze powtórzę.
Co do tych wariacji z brzuchem powiedziała,że jak tylko mnie nie boli to już dobrze. I prawdopodobnie może to być od jelit,albo macica rośnie,a ona nie rośnie jak balon tylko skurcza się i rozciąga i tak poszerza swoją objętość. Zaleciła małe,a częste posiłki,Espumisan jak by mnie bardzo spinali to nospe i odpoczynek skoro mi to pomaga. No i mogę herbatkę koperkowa więc z czystym sumieniem zakupie w aptece 😅
A nie mówiłam 😊😊 Na zdrowie !! 😘
W pewnym momencie płukałam 3x dziennie.
Cukier super, córka pięknie rośnie, czego chcieć więcej 🙂

Super, że z mała rośnie, ale widzę, że u mamy też już humor lepszy wrocil, tak trzymać dziewczyny 🙂
Farmaceutka będzie zbierała szczenę z podłogi, jak powiesz, że herbatka polecona przez lekarza 😅

Super, że z mała rośnie, ale widzę, że u mamy też już humor lepszy wrocil, tak trzymać dziewczyny 🙂
Farmaceutka będzie zbierała szczenę z podłogi, jak powiesz, że herbatka polecona przez lekarza 😅

Mama się trochę lepiej narazie czuje i ma nadzieję,że już tak zostanie 🙈 Kawa z mlekiem lekkim tak za mną chodzi,ale chyba mi nie służy więc daruję ,herbatka wystarczy .
Chciałabym coś ruszyć z tą wyprawka ,bo wszystko takie rzucone na kupę . A jeszcze wczoraj od koleżanki przywiozłam ubranka ,smoczki nówki,butelki itp i pasuje się rozpatrzec co mam .
Mój się śmieje,że nie potrzeba nam pralki,Maryśka może chodzić jak w jednorazowkach,bo tyle tego jest 😅

A u mnie 29+5 i zaczynają się schody, wczoraj po jedzeniu( co prawda niedozwolone i w trasie) czyli po dłuższej przerwie cukier 160 :/ po 1h.Po 2h spadl na 123.No ale podczas podróży trudno było ogarnąć coś normalnego :/
Dzisiaj na śniadanie kanapki i niestety mus owocowy,nie mój bo bez śliwki ( w celu wiadomym to chociaż zadziałał) ale i wybił cukier na 140😣

reklama
A u mnie 29+5 i zaczynają się schody, wczoraj po jedzeniu( co prawda niedozwolone i w trasie) czyli po dłuższej przerwie cukier 160 :/ po 1h.Po 2h spadl na 123.No ale podczas podróży trudno było ogarnąć coś normalnego :/
Dzisiaj na śniadanie kanapki i niestety mus owocowy,nie mój bo bez śliwki ( w celu wiadomym to chociaż zadziałał) ale i wybił cukier na 140😣
Mi się wydaje, że i tak się dobrze trzymasz, a po niedozwolonym wiadomo, zawsze może wybić 🤷

Do góry