• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cukrzyca ciążowa

Dziewczyny - choroby lokomocyjnej nie mam, ale czytałam że imbir jest dobry - najlepiej kupić w warzywniaku świeży korzeń i zetrzeć trochę do herbatki, na wszelkie mdłości działa rewelacyjnie, ale oczywiście najlepiej zapytajcie lekarza czy jest odpowiedni dla Was.

Próbę glukozową robiłam w piątek i nie było najgorzej, przełknęłam jakoś 75mg - słodycz straszna,przypominała mi smak watry cukrowej z dzieciństwa :) wyniki już odebrałam i jest wszystko w porządeczku. kamień z serca spadł :) i tokso powtarzałam i też ok, a kontakt z kotami mam prawie non stop i nawet je czasem pogłaszczę, ale do kuwety się nie zbliżam, no i łapki myję super często :)

reklama
Moje wyniki z badań po podaniu glukozy to

glukoza naczczo - 79,8
po 60min - 80,10
po 120min - 148,15

Kobita w laboratorium stwierdziła że chyba ta różnica przed podaniem i po podaniu glukozy coś mała, chociaż po 2h wzrosła.
Natomiast dzisiaj gin stwierdził że widocznie mam taką dobrą trzustkę i powinnam się cieszyć bo mogę spokojnie obiadać się słodyczami :laugh: :laugh:

mycha12 pisze:
Moje wyniki z badań po podaniu glukozy to

glukoza naczczo - 79,8
po 60min - 80,10
po 120min - 148,15

Kobita w laboratorium stwierdziła że chyba ta różnica przed podaniem i po podaniu glukozy coś mała, chociaż po 2h wzrosła.
Natomiast dzisiaj gin stwierdził że widocznie mam taką dobrą trzustkę i powinnam się cieszyć bo mogę spokojnie obiadać się słodyczami :laugh: :laugh:

eee, a to nie jakaś pomyłka?? chyba odwrotnie powinno być ::) znaczy się, po godzinie może być podwyższone a po 2 powinno wrócić do normy ::) może coś źle wpisali...

ja miałam za to robiony w szpitalu profil cukrowy. kłucie co 2 godziny od niedzieli 8:00 rano do poniedziałku 6:00 rano. i wyniki są w normie :) i teraz się zastanawiam czemu te testy wychodziły tak znacznie powyżej normy...

Leynko wszystko jest OK! Babka w laborat. powiedziała mi nawet zebym przekazała lekarzowi że to nie pomyłka laborat. bo wynik był sprawdzany dwa razy!! ;)

Faktycznie wynik dziwny, raczej powinno być na odwrót. Mycha a może Ty coś przekąsiłaś w trakcie czekania i cukier się podniósł? ;)

Adasia no wiesz co??? :laugh: całe dwie godziny siedziałam w laborat. na kanapce w pełnej gotowości na pobranie krwi i nawet nie pomyślałam o jedzeniu!! :) a tak na serio to mnie też to zastanowiło ale skoro gin powiedział że OK to OK!

reklama
No byłam dzisiaj, wyniki jutro, chociaz czekałam na nie 3 godziny, bo miały być!!!! ale panie laborantki cosik zamuliły chyba :) takze do jutra czekam!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry