• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

cukrzyca ciążowa

reklama
Było okropnie, strasznie i przebrzydle. Jednak nie do końca dałam radę. Na miesjce przybyłam przed 9 i juz wtedy byłam głodna bo małą kolacje zjadłam. Wypiłam to swiństwo za jednym razem, duszkiem. Było mi ok choc troszke mna wstrząsneło. Wyszłam, usiadłam na krzesełku i nagle jakoś mi dziwnie. Akurat byłam sama bo koleżanka które ze mna przyjechała poszła załatwic swoje sprawy a ja czuje jak na twarzy poty mi wychodzą. Wstałam, poszłam do łązienki i dotarłam tam w ostatnim momencie. Niestety, troszke ze mnie wyszło ale niewiele. Za to to co sie działo po 20 minutach to był dla mnie szok, zrobiło mi sie slabo, w brzuszku sie mieszalo, mała sie niepokoiła a ja znów biegiem do kibelka. Dostałam takie rozwolnienie że chyba cale jelita mam czyściutkie. Z dwoch godzin spędzonych w klinice 1,5 byłam w kiblu. Boze, to było straszne. Jak sie nie daj Bóg okarze że mam te wyniki powtórzyć to na pewno nie dam rady, po prostu będę musiała zalatwic toi inny sposób. Moze kupic glukometr i sama codziennie mierzyc stan cukrów. Dopiero teraz dochodzę do siebie. Jutro wyniki

Ja byłam dzis rano. Moja znajoma jest leborantka i robi mi wszystkie badania. Wiec ta glukoze tak mi rozrobiła ze nawet była znosna. Wypiłam na trzy razy. Ale wyniki tez bede miała dopiero jutro.

Hej! u mnie też nie było za dobrze z tym piciem ale dałam parę kropel cytryny i jakoś poszło.
Cukier na czczo 80 a po 2 godzinach 113. Jestem bardzo szczęśliwa ale lekarz i tak kazał zdecydowanie ograniczyć (usunąć) z diety wyroby cukiernicze w stylu batoników i tym podobnych.

Za to wczoraj wieczorem po tym badaniu czułam się okropnie. Bolała mnie głowa, byłam jakaś taka bez sił i w ogóle ogólnie baeznadzieja!

Moje wyniki glukozy nie sa zachwycajace jestem ciekawa co powie gin.
Glukoza na czczo 65 a po 1 godzinie 139.
Zastanawia mnie jedno czemu kazła mi zrobic po jednej godzinie a nie po dwóch ??

Nadzia 2 godziny czeka sietylko wtedy kiedy pijesz glukozę 75%, przy 50% wystarcza godzina. Twój wynik jak widzę jest na pograniczu. Pewnie jak Magrolis dostaniesz nakaz omijania słodyczy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry