• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cukrzyca ciążowa

reklama
Mycha rzeczywiscie dziwne te twoje wyniki. Najpierw mocno spadło a potem bardzo wzrosło - lekarzem nie jestem ale pierwszy raz sie spotykam z takim wykresem.

ja też tak uważam thea ze ok :laugh:

Miśka czekam na twoje :)

Ale wiecie, nie będę się sprzeczała z kobitami w laborat i lekarzem!! niech tak zostanie ale zapytam go jeszcze raz na następnej wizycie!!

A ja mam dół! Po 50 g po godzinie cukier 152. Teraz mam dwa dni diety cukrzyka i w piątek badanie z 75g glukozy. Boję się bo w mojej rodzinie jest duże obciążenie cukrzycą.

Margolis nie martw się na zapas , ja też mialam zły wynik po 50 -tce a potem po kolejnych badaniach wyszło że jest oki.
U mnie w rodzinie też mam obciążenie cukzycą po babci ale narazie cukrzyca mi nie grozi
Nawet gdyby cukier był podwyższony po 75 g glukozy to najczęściej wystarczy dietka i samokontrola cukru w domu.Wypożyczą Ci glukometr i będziesz się kłuć w paluszki ;D

Margolis a czy przed tym badaniem wystrzegałaśsie słodyczy? To moze zafalszowac wyniki. Moja gin kazala mi już3 dni przed nie jesć nic słodkiego: ciast (już dziś zdąrzyłam zjeść :-[), lodów, cukierków, lizaków itp. U mnie też pewnie bedzie wyzszy niż powinien bo jutro wyniki. Wydaje mi się że przy tak niewysokim przekroczeniu norm wystarczy dietka a bedzie dobrze. POzatym niedlugo pewnie znów będziesz robićte badania.

Margolisku nie martw się na zapas! ;) po to te badania sa robione zeby na czas zareagować i uniknąć dalszych komplikacji!! Będzie dobrze! :) :)

A mi w domu zepsuł się komputer więc do czasu naprawy mogę pisać tylko z pracy :P :P

reklama
oj Cleo nie pamiętam czy przez 3 dni przed nie jadłam nic niewskazanego. Chyba tak. Oj teraz ostrą dietę trzymam i mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry