• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Cukrzyca typu 2, ciaza, niska masa ciala

Ejzja

Fanka BB :)
Czesc Dziewczyny, jestem cukrzykiem typu 2, z niska masa ciala (na granicy niedowagi przed ciaza). Obecnie w 16 tyg ciazy przytylam dotychczas tylko 2 kg i sie troche martwie. Cukry mam uregulowane, w nocy insulina, jak przeliczalam to jem ponad 2000 kcal. Nie jestem w stanie wcisnac nic wiecej (czasem jem na sile). Czy ktos mial podobny problem?

reklama
Ja co prawda cukrzyca ciążowa wykryta w 12tc z wagą przed 56 w 12 tc 53 waga zaczęła mi rosnąć ok 24 tc i to powoli na końcówce waga 62 syn ur się 3780g. Byly tu dziewczyny , które tyly cała ciążę po 2kg i rodziły zdrowe dzieci

Czesc Dziewczyny, jestem cukrzykiem typu 2, z niska masa ciala (na granicy niedowagi przed ciaza). Obecnie w 16 tyg ciazy przytylam dotychczas tylko 2 kg i sie troche martwie. Cukry mam uregulowane, w nocy insulina, jak przeliczalam to jem ponad 2000 kcal. Nie jestem w stanie wcisnac nic wiecej (czasem jem na sile). Czy ktos mial podobny problem?
W 16 TC to dziecko praktycznie nic nie waży, więc co ty chcesz przytyć. Ja do 20 TC przytyłam niecałe 2 kg, dopiero potem waga ruszyła i zdecydowanie za dużo waże.

reklama
W 16 TC to dziecko praktycznie nic nie waży, więc co ty chcesz przytyć. Ja do 20 TC przytyłam niecałe 2 kg, dopiero potem waga ruszyła i zdecydowanie za dużo waże.
Rozumiem wszystko, ale osoby na granicy niedowagi powinny juz tyc na tym etapie, a przez cukrzyce nie moge za bardzo poszalec z jedzeniem. Dlatego pytanie kieruje glownie do chudych cukrzykow- jak u nich to wygladalo😉

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry