reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Cukrzyca w ciąży

Przeczytałam tylko dwie pierwsze linijki i sobie odpuściłam dalej.

Dzisiaj jakoś sama ze sobą nie mogę wytrzymać, normalnie czuję się podminowana jak dzień przed okresem.
Sprawdziłam cukier - jest ok, sprawdziłam ciśnienie - lekko podwyższone, ale w normie. Z jednej strony mnie nosi, a z drugiej nic mi się nie chce, co jeszcze bardziej mnie denerwuje.
No to witam w klubie [emoji23][emoji23]

reklama
Patrzac na przykladowe menu, juz widze moj cukier za wysoki. Wlasnie u mnie to chleb, maka, ryz, makarony wywalaja w gore. Ale w sobote zjem ziemniaki z pulpecikami w ikei[emoji48] (chwale sie tym na okolo [emoji23]) i zobaczymy.
Ja właśnie kombinuje jak tu się wybrać przy okazji do Ikei i juz nawet rozważam USG połówkowe w Bydgoszczy, żeby mieć powód ;-)
Ale odkąd wycofali zapiekanki z Ikea, to nie ma tam dla mnie żarcia [ikonka płacząca rzewnymi łzami]
Te ich hamburgery czy hotdogi to już nie to...

Na tych ściągach, co wrzuciłam to i tak jest nieźle, bo najpierw u mnie w szpitalu załapałam się na szkolenie cukrzycowe zwykłe, nie dla ciężarnych, i tam to dopiero był hardkor - porcje obfite jak dla jakiegoś wielkiego chłopa, siedziałam nad tym żarciem i prawie ryczałam, a po tygodniu przybył mi kilogram :-\
A ja głupia wszystko stosowałam zgodnie z wytycznymi, bo przecież chciałam być zdrowa i zadbać o dziecko...

Dobrze, że akurat po tym pierwszym tygodniu miałam wizytę u mojej dietetyczki i ona mnie uratowała ;-)

Za hot doga z Ikei dałabym się pokroic. Nawet te vege są super. A klopsiki to już w ogóle

Za hot doga z Ikei dałabym się pokroic. Nawet te vege są super. A klopsiki to już w ogóle
Klopsiki rzadza! [emoji14][emoji14][emoji14][emoji14]
Jak tak polecacie, to może faktycznie następnym razem rzucimy się na klopsiki ;-)
Ale zapiekanek jednak żal...

Skończyłam robić porządek w szafie i w końcu mój poziom irytacji lekko opadł, więc mogę iść spać :-D
Jak te koty chrapią :-D

Jak tak polecacie, to może faktycznie następnym razem rzucimy się na klopsiki ;-)
Ale zapiekanek jednak żal...

Skończyłam robić porządek w szafie i w końcu mój poziom irytacji lekko opadł, więc mogę iść spać :-D
Jak te koty chrapią :-D
Cooo? Sprzatalas szafe w srodku nocy???

reklama
Do góry