reklama

Cycowe mamy :)

Dobrą metoda na stopniowe odstawianie dziecka od piersi jest karmienie mieszane. Mleko mamy jest głównym posiłkiem, ale stopniowo, łyżeczką czy butelką wprowadzamy inne pokarmy - może to być zupka, soczek, herbatka dla niemowląt, czy woda dla dzieci - więcej tutaj: Dieta malucha, czyli jak karmić dziecko - dziecko24.pl. Maluch szybko powinien przyzwyczaić się do nowego sposobu serwowania menu, a zmiana nie będzie dla niego tak bolesna, jak nagłe odstawienie od piersi;)

reklama
Moja już tylko raz pije cyc w ciągu doby- ok. 6:30 rano. Ale myślę, że i bez tego by się obeszła, bo to tak bardziej, żeby się napić a nie najeść :-). Sama jakoś zrezygnowała z tych nocnych karmień. Podobnie jak z dziennych. W dzień nie pije już od prawie 2 m-cy.

Ostatnia edycja:
u nas podobnie. czasem sobie pociumka wieczorem, a czasem nie chce. a rano tak na obudzenie tylko. troche mi zal.
Mexi jaka kaszke albo mleko podajesz?

Mi też początkowo było żal ale już mi przeszło :-). Mleko ostatnio dostaje NAN2. Wcześniej dawałam jej Bebilon, ale teraz zmieniliśmy na NAN. Kaszka natomiast to mieszam zwykłą ryzową- głównie Bobobvity i Nestle 5 zbóż lub Nestle ze śliwką. Daję 3 miarki jednej i 3 miarki drugiej.

Mexi, a jak dajesz kaszkę wieczorem? Łyżeczka czy z butli?
Jak ze spaniem malucha odkad wrocilas do pracy?
Nasze dziecko w tym wzgledzie strasznie sie popsuło przy niani:-p

Ja sie ciagle martwie, ze ja zle karmie swoje dziecko.

7.30 dostaje nestle warzywna kaszke łyżeczką
ok.10 mleko 150-180 ml
na spacerze ok. 11 wypija 120 ml soku przecierowego dynia-marchew -jablko
13 zupka lub sloiczek 190g
15 deserek 130g
17 kilka chrupek lub marchewke czy jablko , ale doslownie kawaleczek w takiej siateczce, zeby sie czyms zajela i zebysmy mogli zjesc obiad
19 210 ml kaszka ryzowa z butli
o 6 i 19.30 kilka pociagniec piersi i poza tym wody pije do woli w ciagu dnia.
Co sadzicie dziewczyny? za czesto je?

Mexi, a jak dajesz kaszkę wieczorem? Łyżeczka czy z butli?
Jak ze spaniem malucha odkad wrocilas do pracy?
Nasze dziecko w tym wzgledzie strasznie sie popsuło przy niani:-p

Ja sie ciagle martwie, ze ja zle karmie swoje dziecko.

7.30 dostaje nestle warzywna kaszke łyżeczką
ok.10 mleko 150-180 ml
na spacerze ok. 11 wypija 120 ml soku przecierowego dynia-marchew -jablko
13 zupka lub sloiczek 190g
15 deserek 130g
17 kilka chrupek lub marchewke czy jablko , ale doslownie kawaleczek w takiej siateczce, zeby sie czyms zajela i zebysmy mogli zjesc obiad
19 210 ml kaszka ryzowa z butli
o 6 i 19.30 kilka pociagniec piersi i poza tym wody pije do woli w ciagu dnia.
Co sadzicie dziewczyny? za czesto je?

Wieczorem kaszkę pije z butelki a rano na łyżeczce :-). Ze snem nocnym nie jest zle a dzienny to zawsze mialo slaby i spi 3x po 30 min. W tym wzgledzie nic sie nie zmienilo. Moja je podobnie- ma o jedno mleko nocne mniej i tej butli o 10 tez nie ma.

Moim zdaniem to nie jest za często, Franek chyba częściej woła jeść.
A co to jest kaszka warzywna? Mogłabyś sprecyzować?
to jest puree ryżowe "misiowy ogródek". dynia i machewka z groszkiem gładko wchodzą brokuły zwykle sa wypluwane :-)

Wieczorem kaszkę pije z butelki a rano na łyżeczce :-). Ze snem nocnym nie jest zle a dzienny to zawsze mialo slaby i spi 3x po 30 min. W tym wzgledzie nic sie nie zmienilo. Moja je podobnie- ma o jedno mleko nocne mniej i tej butli o 10 tez nie ma.
spanie w zasadzie jest ok, ale zasypianie.... koszmar.

A ja sie zastanawiam nad zakonczeniem karmienia, bo w sumie raz dziennie pije i to tak mi sie wydaje pare lyczkow. Jest tylko jedno ale- musialabym jej o 6:00 robic butle a za bardzo mi sie nie chce.

reklama
A ja sie zastanawiam nad zakonczeniem karmienia, bo w sumie raz dziennie pije i to tak mi sie wydaje pare lyczkow. Jest tylko jedno ale- musialabym jej o 6:00 robic butle a za bardzo mi sie nie chce.
a ja rano tzn. ok 4 zaczełam robić butle , bo jakoś po nocy mało pokarmu mam już i Gabi niby zjadła i zasypiała ,ale spała już kręcąc się co chwila i marudząc...od paru dni robie jej o tej 4 butle i śpi do 7 ładnie :tak: cyca daje w ciągu dnia ok 10-11 i ok 15...no i przed nocną flaszką jeszcze troszkę pociągnie :tak:
też myśle pomału o odstawieniu ,ale jakoś mi szkoda troszkę..tak do roku niby chciałam ,ale w sumie co to za jedzenie teraz..sama nie wiem..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry