• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cycowe mamy :)

a ja rano tzn. ok 4 zaczełam robić butle , bo jakoś po nocy mało pokarmu mam już i Gabi niby zjadła i zasypiała ,ale spała już kręcąc się co chwila i marudząc...od paru dni robie jej o tej 4 butle i śpi do 7 ładnie :tak: cyca daje w ciągu dnia ok 10-11 i ok 15...no i przed nocną flaszką jeszcze troszkę pociągnie :tak:
też myśle pomału o odstawieniu ,ale jakoś mi szkoda troszkę..tak do roku niby chciałam ,ale w sumie co to za jedzenie teraz..sama nie wiem..

No właśnie moja się też tak kręci po tym cycu- może rzeczywiście mleka jest mało? A powiedz- to chyba długo trwa przygotowanie mleka? Zanim woda wystygnie itd.? Czy masz wodę np. w termosie już taką gotową do picia? Bo nie wiem, jak to rozwiązać? A zdaje mi się, że mała już cyca nie potrzebuje.

reklama
Moja nadal potrzebuje cyca ,bo z nim zasypia.Boję się co to będzie bo od stycznia idzie do żłobka.Czy macie jeszcze na tyle dużo mleka ,że używacie wkadek laktacyjnych.Mi czasami bardzo dużo leci.Jak zapomnę założyć wkładek to jest katastrofa.

No właśnie moja się też tak kręci po tym cycu- może rzeczywiście mleka jest mało? A powiedz- to chyba długo trwa przygotowanie mleka? Zanim woda wystygnie itd.? Czy masz wodę np. w termosie już taką gotową do picia? Bo nie wiem, jak to rozwiązać? A zdaje mi się, że mała już cyca nie potrzebuje.
Mexi, ja mam w dzbanku z przykryciem zawsze wodę przegotowaną, resztę gotuję w czajniku bezprzewodowym (chwila moment), wlewam np. 120ml z dzbanka i dolewam 60ml wrzątku. Tylko ja tak przygotowuję kaszkę do zaśnięcia, w nocy jestem zbyt leniwa by wstawać i daję pierś :-) Woda w dzbanku przydaje mi się też w ciągu dnia do robienia soczku, stoi w lodówce więc dodaję troszkę przegotowanej i troszkę wrzątku.

Misio, ja już od 2-3 m-cy nie używam wkładek, rzadko kiedy pocieknie, nigdy tak by przebiło stanik, częściej piżamę nocy, jednak wygodniej mi bez, za to muszę częściej prać bieliznę. :-) Ostatnio jednak prawie mi się to nie zdarza.

Ja zawsze dolewam zimnej przegotowanej wody do wrzątku i tak robię mleko:-) co do cyca i wkłądek to nic mi nie wycieka ale u mnie są juz tylko 2 karmienia, we wrześniu zredukuję do jednego karmienia, zostawię te poranne około 5:-) Na jakiś miesiąc i zamierzam tak do listopada odstawić całkowicie.

Moja nadal potrzebuje cyca ,bo z nim zasypia.Boję się co to będzie bo od stycznia idzie do żłobka.Czy macie jeszcze na tyle dużo mleka ,że używacie wkadek laktacyjnych.Mi czasami bardzo dużo leci.Jak zapomnę założyć wkładek to jest katastrofa.

Ja juz wkladek nie uzywam od jakis 4 m-cy. Nic mi tez nie leci- nawet kropla na stanik.

Mexi, ja mam w dzbanku z przykryciem zawsze wodę przegotowaną, resztę gotuję w czajniku bezprzewodowym (chwila moment), wlewam np. 120ml z dzbanka i dolewam 60ml wrzątku. Tylko ja tak przygotowuję kaszkę do zaśnięcia, w nocy jestem zbyt leniwa by wstawać i daję pierś :-) Woda w dzbanku przydaje mi się też w ciągu dnia do robienia soczku, stoi w lodówce więc dodaję troszkę przegotowanej i troszkę wrzątku.

Misio, ja już od 2-3 m-cy nie używam wkładek, rzadko kiedy pocieknie, nigdy tak by przebiło stanik, częściej piżamę nocy, jednak wygodniej mi bez, za to muszę częściej prać bieliznę. :-) Ostatnio jednak prawie mi się to nie zdarza.

Ja zawsze dolewam zimnej przegotowanej wody do wrzątku i tak robię mleko:-) co do cyca i wkłądek to nic mi nie wycieka ale u mnie są juz tylko 2 karmienia, we wrześniu zredukuję do jednego karmienia, zostawię te poranne około 5:-) Na jakiś miesiąc i zamierzam tak do listopada odstawić całkowicie.

Ewa, Marta dzieki za odp. Tez chyba tak bede robic.

mam podgrzewacz ,więc przed snem wkładam do niego butle ...jak mały głód się budzi dosypuje tylko mleczko :tak:...jak byłam na weekned u znajomych to wcześniej przygotowała sobie wodę w butelce 170ml a jak głodomor się obudził dolałam gorącej 40ml i było akurat :tak:
...a po butli o 4 Gabi pięknie śpi ,więc ten cyc był zdecydownie niewystarczający już :tak:

Ja od jakiegoś miesiąca nie używam już wkładek...ale u nas cyc już tylko 2 razy jest :tak:

Ostatnia edycja:
Cześć :)
Ja Nelkę karmię w sposób mieszany, na noc dostaje bebiko i na pierwsze nocne karmienie też. Wodę mam w podgrzewaczu i dosypuję proszek. Jak była na samej piersi to budziła się ok. 9 razy, a ja ledwo żyłam...
Od ok miesiąca mam problem, tzn. prawa pierś wcale się nie napełnia, jak przystawiam do niej małą to jest histeria, za to lewa jest o wiele większa i... hmmm... różnica jest widoczna. Próbowałam herbatek, częstego przystawiania, nic się nie poprawiło.
Nelka jest strasznie nerwowa po cycu, dopóki nie dostanie czegoś konkretnego to marudzi. Dziś jak nigdy zrobiłam jej butlę w dzień zaraz po cycy i zjadła 150 ml, więc to chyba najlepszy dowód na to, że się nie najada..,
Ja bym ją odstawiła, ale nie wiem czy poradzę sobie z uspokajaniem (bo jak było źle to cyc do buzi i spokój), a Nelka smoczka nie używa... No i nie ukrywam, że uwielbiam ją karmić, ale jak widzę jej nerwy przy karmieniu to odechciewa mi się. I tak nie karmię jej od ok 16 do 4. Nie wiem co robić...

Moja też preferuje prawą pierś.Też mam w niej węcej mleka i jest większa.Ja staram się jej dawać lewą więcej przez sen.Nie ograniczam jej ssania piersi.Nigdy nie piła z butelki.Może spróbuj laktatorem .

reklama
Misio laktatora nie posiadam... Też ją przystawiam do tej "pustej", ale rezultat jest marny. Butlę jej daję, bo śpi o wiele dłużej, teraz to chociaż mam siłę z łóżka wstać :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry