• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cycowe mamy :)

Purchawko jestem ciekawa, czy już zupełnie Lolka nie karmisz? Jak sobie poradziłaś z nadmiarem mleka? A może nie miałaś takich problemów?

Wiecie co ja dzisiaj spotkałam babkę w sklepie, która opowiadała, że jej córka w końcu odstawia małego, bo ten ma już iść do przedszkola (4 lata) :szok::szok::szok:. No to to już niezła przesada. I musiała cyce smarować musztardą, żeby nie chciał. No czego to już ludzie nie wymyślą ;-).

reklama
Purchawko jestem ciekawa, czy już zupełnie Lolka nie karmisz? Jak sobie poradziłaś z nadmiarem mleka? A może nie miałaś takich problemów?

Wiecie co ja dzisiaj spotkałam babkę w sklepie, która opowiadała, że jej córka w końcu odstawia małego, bo ten ma już iść do przedszkola (4 lata) :szok::szok::szok:. No to to już niezła przesada. I musiała cyce smarować musztardą, żeby nie chciał. No czego to już ludzie nie wymyślą ;-).

gorzej jak mu zasmakuje ta musztarda ;-)

oooo 4 lata długoo... jak dla mnie za długo ja jeszcze planuje jakies 3 miesiace i konczymy cycowanie:-)

Juz 3 tygodnie ponad nie karmie, nie mialam zadnych problemow z piersiami. Co prawda jak scisne to mleczko nadal leci, ale tak jeszcze pewnie bedzie przez jakis czas, nie brudze bielizny wiec dla mnie to nie problem :) Probowalam jeszcze pare razy przystawiac Lolka, ale za kazdym razem robi minę "fuj" odwraca glowe i "pierdzi" ustami :)

purchawko wiec u Ciebie poszło jak po maśle z odstawieniem cycka.mam nadzieję,ze ja też nie będę miała zbyt wielkich problemów.
I popieram 4 lata to zdecydowanie za dużo.
chociaz powiem wam,że mnie po tym co widziałam w Ie juz raczej nic nie zdziwi.
ostatnio matka wiozła syna w spacerówce.jak na moje oko miał nie mniej niż 7 lat i jeszcze smoka ssał,także 4 lata na ssanie cycka to hoho jeszcze za wcześnie na odstawienie jak dla niektórych :-)
moja babcia ,mojego tate karmiła do 3,5 roku :tak: ale ja planuje zdecydowanie wczesniej ostawic małą.

mam pytanko.ile na noc wypijaja mleka badz kaszki wasze maluchy??

Fenix trudno mi powiedzieć ile zjada i wypija bo na oko wszytsko robię, rano mleka mod pije 240 ml a na noc kaszy zjada około 250-300 ml.

Purchawko to fajnie, że tak "bezboleśnie" się odstawiliście;-) U nas nadal 2 karmienia cycem, o 19 i o 5 rano ale jak na razie z lenistwa nie chce mi sie odstawiać, we wrześniu po powrocie z wakacji zrezygnuje z jednego karmienia i do listopada planuje całkowicie już odstawić cyca.

mam pytanko.ile na noc wypijaja mleka badz kaszki wasze maluchy??
Maciek je wieczorem kaszkę pszenną, na zmianę z lipą lub ze śliwką- 180ml + po około 1h dostaje cycusia na popicie (przypuszczam, że max wypija 30ml)

U nas nadal 2 karmienia cycem, o 19 i o 5 rano ale jak na razie z lenistwa nie chce mi sie odstawiać, we wrześniu po powrocie z wakacji zrezygnuje z jednego karmienia i do listopada planuje całkowicie już odstawić cyca.
U mnie też jeszcze 2 karmienia o 7 i 20.30:tak: Wiem, że powoli powinnam już z nich rezygnować, ale też mi się jeszcze nie chce::sorry:

Dziewczyny, jak karmicie przed snem nocnym dzieci zębiaste to jeszcze przemywacie im gębola po posiłku? I w dzień po każdym posiłku też myjecie ząbki:confused2: My jeszcze szczerbaci, ale zastanawiam się jak to powinno wyglądać;-)

Maciek je wieczorem kaszkę pszenną, na zmianę z lipą lub ze śliwką- 180ml + po około 1h dostaje cycusia na popicie (przypuszczam, że max wypija 30ml)

U mnie też jeszcze 2 karmienia o 7 i 20.30:tak: Wiem, że powoli powinnam już z nich rezygnować, ale też mi się jeszcze nie chce::sorry:

Dziewczyny, jak karmicie przed snem nocnym dzieci zębiaste to jeszcze przemywacie im gębola po posiłku? I w dzień po każdym posiłku też myjecie ząbki:confused2: My jeszcze szczerbaci, ale zastanawiam się jak to powinno wyglądać;-)
ja tez z lenistwa jeszcze karmię .... powoli powoli bedziemy jak Wy rezygnowac po wakacjach..
ja po karmieniu probuje mu przemywac na spiąco bo jak karmię go przed spaniem to zawsze zaśnie z cyckiem...

reklama
Gabrysia w nocy ssie pierś 2 razy a w ciągu dnia ok 4 razy.JE kaszkę z połową deserku i mały obiadek .To całe jej jedzenie.Czasami biszkopta.Nie chce jej odstawiać chyba że sama będzie chciała.Chciałabym ją karmić do 2 lat.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry