reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czas dla mamy

ja mam straszne problemy z twarza nie wiem co to jest mam mnostwo brazowych plamek na twarzy i szyi a poza tym ma strasznie sucha skore i liszaje:-( co do brzuszka i rzstepow na razie nie ma bo dzidzia jeszcze mala a uzywam po kapieli oliwki dla dzieci a na rozstepy z palmer'sa maslo kakaowe na cale cialo mam nadzieje ze zadziala:happy:

reklama
Dziurka jak narazie sie nie powieksza i chyba nie peka. Ostatnio byla lekutko zaropiala ale teraz wyglada ok. Mam nadzieje ze nic sie z tym nie bedzie dzialo. Smaruje to ta mascia tribiotic wiec jest ok :)
Jeszcze raz dziekuje za troske :) Pozdrawiam :-):-)

wydaje mi się, że samoopalcze powinnyśmy odstawić, w końcu mają one trochę mocniejsze działanie skoro barwią skórę, ale pewności nie mam...

Weri - te plamki brązowe na twarzy itd. to pewnie ostuda, na skutek zmian hormonalnych. wiele kobiet dotyka i nic na to nie poradzisz, ale po ciąży zejdzie sama...ewentualnie są sposoby , żeby to przyspieszyć u kosmetyczki...
Mi zeszło kompletnie ;-):tak:

A ja dziewczyny wyglądam jak nastolatka.
Mam taką cerę tłustą, że szok.
Krostki i pryszczyki mam na szyji, dekolcie, karku, a o twarzy i czole to już lepiej nie mówić.
Czy naprawdę nie ma na to rady/?

Zawsze miałam problem z cerą ale to co dzieje się teraz to już gruba przesada....

ja od urodzenia córki zaczęłam mieć potworne problemy z cerą, łudziłam się , że jak skończę karmić to minie. No i jeszcze 3 miesiące temu nie lubiłam oglądać swojej buzieczki w lustrze, a teraz wszystko minęło, wysuszyła się cera i jestem szczęśliwa, że już nie muszę żadnych podkładów stosować itd.
Olica -Poczekaj jeszcze chwilę, może i Tobie się poprawi jak burza I trymestru minie :D

hej.. ja tez poki co uzywam zwykłych balsamów nawilżających i oliwki j&j baby... Ale moze pojde za wasza rada i kupie sobie ta ziajke do wypróbowania....

Co do samoopalaczy to juz w poprzedniej ciazy slyszalam ze mozna spokojnie stosowac tylko nie mogą zawierac "czegoś tam". Ale jak patrzylam w sklepie to żadne tego nie zawierały. Ja tam nie umiem sie samoopalaczem smarowac bo mi plamy zostają. A nie wiem jak z tymi balsamami brazujacymi, chyba tez nie powinny szkodzić:eek:

Super watek, tego nam trzeba bylo, tylko ze tak naprawde dopiero po porodzie mozna pogadac o tym, co pomoglo a co nie:)
Ja poki co jedynie oliwki J&J uzywam, tutaj na wyspach nie mamy ziajki wiec musze poszukac co tutaj sie uzywa. W przyszly weekend planuje sobie cos zakupic, delikatnego na piersi i na brzuszek.

To ja też kupię tę ziajkę, myślałam też o tej mustelli, poszukam na allegro. Ze 3 razy posmarowałam się oliwka j&j i pryszcze mi sie robily , jakąś mam dziwną skórę, ale ktoś pisał, że wysuszają oliwki i wydaję mi się, że zatykają pory

reklama
Ja smaruje J&J Baby zaraz po kąpieli na mokrą skórę i ani mnie nie uczula ani nie mam po niej suchej skóry - najwyraźniej mi pasuje ta oliwka :), ale po przeczytaniu wątków "starszych" koleżanek postanowiłam zmienić ja na Bambino - skoro J&J częściej uczula dzieciaki to może Bambino będzie jeszcze lepsze....

Do góry