reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Cześć dziewczyny ujawnię sie i w tym wątku ;)
Przywitałam sie juz na liście mamuś, a teraz napisze pare słów tutaj. Jestem Ola i mam juz trzyletnia córeczkę Basie ;) teraz tez bardzo bym chciała córę ale najważniejsze zeby bąbelek był zdrowy :) tp mam wyznaczony na 6 czerwca :D
Czytałam Was juz jakiś czas wiec moge napisać ze mam po Basi mutsy 4rider i polecam :) a fotelik mamy maxi cosi cabrio fix i tez byłam zadowolona. Ubranka wszystkie trzymam po córce wiec w razie innej płci drugiego dziecka odkupię na początek kilka typowo chłopięcych pajaców i tyle :) wózek jest fioletowy, fotelik czarny, pościele od bezów przez błękity wiec wszystko unisex.

reklama
Fiolka pisałam że foteliki z zestawów są wątpliwe i nadal tak uważam ;) Po Michałku mamy Maxi Cosi Cabrio Fix, a ten wzięliśmy bo był cały zestaw, może się na spacer przyda ;) Osobiście nie mam zastrzeżeń do Cabrio Fixa. Mamy do tego bazę Isofix - tez polecam chyba że fotelik jeździ w samochodzie i się go często nie demontuje. My wkładaliśmy młodego do fotelika w mieszaniu i szliśmy z nim na parking w foteliku.

Ja też używanego bym nie kupiła, chyba że od znajomych. Nam ten fotelik posłużył rok, a w sumie mógł i dłużej ale synek nie lubił jeździć tyłem i jak mu zmieniliśmy na następny, to podróże stały się spokojniejsze. A prawdą jest, że ze szpitala bez fotelika nie wypuszczają.

Nasz nowy nabytek wygląda tak: Chicco Trio Enjoy – znajdź podobny produkt – SKAPIEC.pl tylko na zdjęciu nie widać dokładnych odcieni kolorów. W rzeczywistości żółty ze zdjęcia jest jasnozielony, a czarny jest czekoladowo-brązowy ;)

Aha ;)
mój syn do 2 lat jeździł tyłem do kierunku jazdy bo tak bezpieczniej:) mieścił się bez problemu.'
pokazałam chłopu fotelik i oczywiście marudzi o cenę ech

Ola witaj:)

1plus2, witaj :-)

Paulino, czekamy na dobre wieści po wizycie.

Roxxi, nie mam pojęcia, co zrobić, my w poprzednim mieszkaniu mieliśmy też taki problem, stare budownictwo, fatalne okna, parter- i wilgoć właziła. Musicie przetrzymać, skoro widać na horyzoncie przeprowadzkę.

Roxxi pozostaje Ci jedynie dużo wietrzyć, nie zamykać na noc drzwi do łazienki i szukać szybko innego mieszkania, może nawet zanim odremontujecie to poddasze? Są też do kupienia różne pochłaniacze wilgoci. Poszukaj na allegro. Życie w grzybie nie jest zdrowe, zwłaszcza dla Ciebie teraz.

Roxi teraz pewnie pogoda mało odpowiednia ale wietrz jak najcześciej i ważne żeby cały czas powietrze miało ujście. Klamki nie domykaj do końca. Pewnie zła wentylacja w domu.
Mujer moja też 86. Po bokach luz a na długość opięte ;) powoli zaczniemy zmieniać na 92.

No właśnie u nas wietrzenie i te pochłaniacze wilgoci z wkładami niewiele dawały na dłuższą metę:-( w poprzedniej ciąży jonizator powietrza używałam, żeby powietrze było lepsze, nie mówię, nie było jakiejś tragedii czy grzyba, ale ja po przeprowadzce z bloku widziałam różnicę i wilgoć była dla mnie wyczuwalna.

Mamaka, fajny nabytek :-)

reklama
Do góry