reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Właśnie siedzę w kolejce do rodzinnego, będę próbowała wyłudzić skierowanie, ale zaczęłam się zastanawiać jak to jest z tymi ciężarnymi i ich pierwszeństwem do lekarza. Wykorzystywałyście już brzuszki? ;) Czy czekacie aż ciaza będzie bardziej widoczna?

reklama
Ania0 widać że to Twoja pierwsza ciąża:D wierz mi ze nawet jak Twoj brzuszek bedzie ledwo miescil sie drzwiach to niewiele bedzie osob ktore same z siebie ustapia Ci pierwszenstwa ;) ale ja ogolnie jestem zdania ze ciaza to nie choroba i jesli dobrze sie czuje to nie wymuszam przepuszczania w kolejce. Chyba ze pod koniec ciąży ciazy faktycznie zle sie czulam np w sklepie to sama prosilam o pierwszeństwo.

Niestety mi nikt nie ustępował tak samo z małym dzieckiem. Ale też nie miałam dużo sytuacji takich bo po urzędach mąż chodził a do lekarzy nie chodzę jedynie na badania w laboratorium ;)

anio0 ja wlasnie pobilam swoj nowy rekord tsh 9 (dzis lekarz zadzwonil), ale pocieszam sie, ze ft3 i ft4 w normie nareszcie, za dwa tygodnie kontrola, a od jutra euthyrox 100... eh. Ja patrze optymistycznie a maz panikuje i boi sie, ze tarczyca bedzie miala wplyw na rozwoj intelektualny dziecka. Lekarz nas uspakaja a ja juz nie wiem jak mam z mezem rozmawiac. Ostatnio mnie tylko denerwuje. Cale szczescie moje hormony dbaja o mnie i jak mnie cos wkurza to ide spac ;-)

Oj dziewczyny jak ja się masakrycznie czuję :baffled: Nie spałam prawie całą noc, bo Adaśka męczy katar i kaszel. Rano mnie tak mdliło, że nie byłam w stanie zrobić mu mleka. Dobrze, że był jeszcze Paweł w domu.

Tak brzydko kaszle i coś mi się wydaję, że ma coś z gardłem. Właśnie Paweł pojechał z nim do lekarza. Trzymajcie kciuki, aby to nic poważnego..

Co do ustępowania kobietom w ciąży. Szkoda gadać. Nie wiem, ale ja zawsze jak widzę babkę z brzuchem to ustępuję, czy to w autobusie czy sklepie. Raz ekspedientka mnie zawołała, ale byłam już w zaawansowanej ciąży i raz przed laboratorium gdzie było pełno ludzi młodych pewien starszy pan. Chyba nie skorzystałam, bo głupio mi było strasznie.
A najgorsze jest to, że jak już ustępują to tylko z brzuchem, a dla mnie najgorszy jest I trymestr. Wtedy mnie ciągle mdli, wymiotuje i słabo mi się robi. Wtedy Paweł stał w kolejkach, a ja wychodziłam na dwór. Jak już mi brzuch było widać to już się dobrze czułam.
A czy to nie jest tak, że od lipca kobiety w ciąży mają pierwszeństwo u lekarza? Bez żadnej łaski?

Krwiak spory bo 23.7mm na ostatnim usg.
U nas serduszko było widać pod koniec 5 tygodnia. Teraz juz słychać.
Ja mam mdłości po wszystkim. Nie wiem co jeść żeby potem nie umierać. Z Hela wcale nie miałam. Masakra. I śpię jak walnie. W dzień potrafię przespać nawet 5 godzin i noc normalnie. No ale leżenie w łóżku nie sprzyja aktywności.

Czytam Wasze przeboje tarczyca we i szczerze współczuję. Ja miałam w poprzedniej ciąży. I po ciąży wszystko ok. Zanim zaszłam w ta, robiłam badania i chyba tak wzorowy wyników nie miałam nigdy.

Widać brzuszki?ja mam ogromny. Jak w 4 miesiącu albo nawet 5....

U mnie widać brzuszek ale z powodu nadwagi niestety:)
Ja mam jakoś dziwnie z jedzeniem... rano jestem bardzo głodna i jak zjem śniadanie to już cały dzień mogę nie jeść a od 15 mi niedobrze...

reklama
W 1 ciazy z ogromnym brzuchem stałam posłusznie w 20 osobowej kolejce. Nikt a nikt nie odezwał się żebym przeszła dalej. Obiecałam sobie ze w następnych ciazach juz nie będę taka glupia;) i wam też to proponuje.
Brzuchol mam pod wieczór ale to chyba bardziej wzdęcia plus pozostałości tluszczykowe z 1 ciazy

Do góry