reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Katiusza mam podobnie i robota pali mi sie w rękach cały dzien :) ale bardzo lubie taka świąteczna gorączkę! Oj tak!

Muffy a w pierwszej ciąży tez miała podobne bóle? Nie pomogę niestety, bo nigdy nie miałam podobnych dolegliwości :/

Hahahah dzidziuś dinozaur mała różnica hahahha :D

Mojej Basi tez bardzo szybko powiedziałam o siostrzyczce :p no i na USG prenatalnym mi towarzyszyła ;)

reklama
Hej :)
Co do ubranek to u mnie 56 też się przydało. Cały czas na usg słyszałam, że duże dziecko, więc na duże byłam przygotowana :p Urodził się 56cm i 3730g i mimo to 56 były dobre i to na jakiś czas.

A my od kilku dni robiliśmy pierniki, dekorowaliśmy, ubieraliśmy choinkę i dekorowaliśmy dom, w między czasie generalne porządki, ale jeszcze trochę mnie czeka :p
To nasza choinka i kilka pierników ;) Ze względu na Adaśka jest na stole ;)

Załączniki

• IMG_9251.JPG
    IMG_9251.JPG
    49,1 KB · Wyświetleń: 68
Miło patrzeć i czytać o tych przygotowaniach. Ja powiem wam szczerzę nie muszę ruszać palcem ;) Tylko muszę stawić się na trzech kolacjach Wigilijnych co jest troszkę.. no ;) Przekichane. Nie mogę się doczekać kiedy Wigzyilię będę robiła u siebie w domu, a do "babć" będziemy chodzić w pierwszy i drugi dzień świąt. I tak w tym roku :pocieliśmy koszta" bo do obdarowania prezentami mamy 11 osób ;)
Trzymajcie kciuki za jutro! Bardzo nam się przydadzą. Chciałabym usłyszeć coś w stylu "skracająca się szyjka? No nie wiem jak to się stało, ale wszystko jest tak jak być powinno" ;)
Już mieliśmy cieszyć się pełną parą, a tu takie coś ;/. W ogóle od tej luteiny zaczynam mi się robić jakaś infekcja bo jakoś mi niekomfortowo. ;/

Kaana trzymam mocno kciuki za pomyslna wizyte! &&&
Jestem jakas glodna chyba zapachy z kuchni mnie tak nastroily hahaha :D
Zaczynam sie zastanawiac co zalozyc na kolacje wigilijną ;)

Kaana, kciuki zaciśnięte!!!

Mujer, my też w święta jeździmy. Ale jednak jutro w kuchni troszkę pogotuję i popiekę, posprzątane jest, choinka piękna... lubię te przedświąteczne przygotowania :tak: zaraz kończę pakowanie prezentów, bo mała jakimś cudem zasnęła dziś przyzwoicie.

1plus2, ja dziś robiłam z córą przymiarki :-D

reklama
Muffy mam ten sam problem z kręgosłupem. Promieniuje na prawy pośladek. Niestety ginekolog rozklada ręce, w ciąży to sie zdarza. Nastawianie chyba teraz odpada, ewentualnie masaż i to na siedząco ale nie próbowałam. Jak pokręcę biodrami to czasem cos tam sie przestawi i ból sie zmniejsza. Ogólnie nie nastawiam sie na rychłą poprawę. A w domu mam 2 latka łobuza że szok. Pół godz temu ściągnął gacie na srodku salonu i z premedytacją wysikal sie na podłogę. Ręce opadają... Teraz ryczy bo za karę odmówiłam usypiania go.

Mujer u nas choinka też wysoko na komodzie ;)

Kaana mam nadzieję że bedzie dobrze :) lekarze też sie czasem mylą. Powodzenia!

Ja upieklam dziś sernik, ciasto snickers i ubralam choinke. Pierniczki i piernik juz zmiękły ale polewe czekoladową dostaną dopiero w Wigilię. Teraz chwila odpoczynku dla moich pleców i biore sie za sprzątanie kuchni.

Do góry