reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ktoś coś pisał o układzie oddechowym że nie dobrze rozwinięty do jazdy w foteliku ale znając ludzi boją się na zapas wszystkiego...Więc ja mając swój rozum muszę teraz urobic męża [emoji16]

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja polecam Karwię - najpiękniejszy piasek :) ceny niższe niż we Władysławowie, a jak samochodem do 10min. i jestes we Władku :)
My bylismy w zeszłym roku w Karwienskich Błotach - to jakies 2km od Karwii, tak nam sie miejsce udało znaleźć - z trasy dzwoniliśmy hehe taki spontan :) ale my jechaliśmy autem więc odległość od morza nam nie orzeszkadzala bo 5min. i bylismy na plazy :)

7u223e3kwboc3bjp.png

Przyznam że nawet nie wiem co to biorezonans.. ale mój nie potrzebował nigdy sterydow. Jak nie je tego co mu szkodzi to skórę oraz zdrowie ma w porządku .
To dobrze, najgorzej mają Ci uczuleni na roztocza, bo tego mimo najlepszych chęci się nie uniknie.
Ja ze swoją alergia na pyłki nauczyłam się żyć, nie jest aż tak dokuczliwa, a leczenie tanie nie jest. No ale jak ktoś jest już pod ścianą i jest bardzo źle to warto spróbować wszystkiego.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Hmm..ja zabijam dziecko w brzuchu bo wyszlam ze szpitala z obietnica, ze bede lezec! A wstaje dupke dzieciakom wytrzec czy podac obiad..wiec jestem nie powazna bo dzrcko w brzuchu ma byc najwazniejsze a moja niespelna 3 latka sama sobie przez 9h da rade ze wszyskim [emoji32] nwm zrobi kupe i co mam jej kazac isc z dupa do mnie i potem tkumaczyc gdzie wywalic i jak umyc raczki by nie nalac do rekawow? Albo zywic suchym prowiantem caly dzien..?

A co z moim zalatwianiem? Basen beda dzieci nosic czy mam trzymac kolo lozka pelny bo nie rozumiem

W kazdym.badz razie sie da a ja jestem ZUA [emoji23]

Pow im ze chetnie przyjme kogos chetnego do pomocy i nawet tylek moga mi podcierac to sie nikto nie zglosil..

Tak wiec sie wypisalam z grupy bo odstaje od standardu

1485761882-aaaaaa.png

1485761897-aaaaaa.png

1485761911-aaaaaa.png

Takie min podejscie maja...

Mlodamama, oczywiście że sie da!
W drugiej ciąży pierwsze 4mce przeleżałam plackiem, chodziłam tylko do toalety (miałam krwawienia) i miałam w domu 20 miesięcznego synka, baaaardzo ruchliwego i wymagającego pod względem opieki i jedzenia. Wiec dało sie!
Aha, czy pisałam ze wtedy od rana do wieczora była u mnie moja mama albo tata? Nie? Aaaaaaa to tylko taki drobny szczegół ;)

Po pierwsze doskonale cie rozumiem! Wiem, ze zdrowie malucha w brzuchu jest baaaaardzo ważne, ale co masz zrobić ze starszymi dziećmi? Przywiązać do kaloryfera z pampersem na pupie i talerzem kanapek (a sorry, córka nie moze kanapek)?
Fajnie sie mówi, daje rady, ale ja uważam że twoje starsze dzieci sa ważniejsze, musisz im zapewnić podstawowe rzeczy!

I znam to, ja mam w domu 3,5 latka i 1,5 roczniaka. Nadpobudliwych. Starszy miesiąc chorował, dzis w końcu poszedł do przedszkola. Nawet za bardzo nie miałam do pomocy moich rodziców. I na ostatniej wizycie lekarz stwierdził ze szyjka krótka, mam sie oszczędzać, dużo leżeć i bezwzględnie NIE nosić młodszego. Mhm..... Wytłumacz to dzieciom. I tez codziennie słyszałam "nie możesz go podnosić", "powinnaś wiecej odpoczywać i leżeć". Każdy miał tysiąc rad, tylko jakoś poza dobra radą nikt nie służył pomocą. Teściowa tez ciagle tylko mi mówi co powinnam i czego mi nie wolno, ale fajnie sie udziela rad przez telefon.

Wiec olej dziewczyny! Chciały dobrze a wyszło jak zawsze. Odpoczywaj tyle ile możesz ale przede wszystkim pozbądź sie toksycznych ludzi którzy tylko cie denerwują i niepotrzebnie wpędzają w poczucie winy.

A koleżanka z rada ze miała starsze ale bardzo wymagające, tjjjjja, pewnie umiało juz sie podetrzeć i spędzić pół dnia na kolorowaniu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

to zarzucę kata właśnie mnie olśniło, że jednak chcę jechać na wakację, ale to 4 godziny jazdy do bukowiny tatrzańskiej koniec sierpnia z moją trójką dzieci, 7 lat, 2 lata i 2 miesiące, już słyszałam opinie, że to niezdrowe itd...ale z drugiej strony z synami też jeździłam...nie chcę być taką smutną, umęczoną życiem matką, chcę czerpać trochę radości, i ten pomysł mi wpadł do głowy, do tego pojadą moi rodzice pewnie i moja siostra z dziećmi, a wy jedziecie?

I bardzo dobrze ja nie wiem co mnie czeka ale planuje tydzień nad morzem i może uda się tydzień w Zakopanem, w zależności od tego jak mąż poukłada zlecenia. A jak nie to chociaż 3 dni. Jakie opinie słyszałaś co niby jest nie zdrowe ?

to zarzucę kata właśnie mnie olśniło, że jednak chcę jechać na wakację, ale to 4 godziny jazdy do bukowiny tatrzańskiej koniec sierpnia z moją trójką dzieci, 7 lat, 2 lata i 2 miesiące, już słyszałam opinie, że to niezdrowe itd...ale z drugiej strony z synami też jeździłam...nie chcę być taką smutną, umęczoną życiem matką, chcę czerpać trochę radości, i ten pomysł mi wpadł do głowy, do tego pojadą moi rodzice pewnie i moja siostra z dziećmi, a wy jedziecie?

Ale co niezdrowe?
Uważam że to super pomysł! My chyba sobie odpuścimy wakacje w tym roku. U nas mała różnica wieku 4lata, 2lata i 2 mce bedzie wiec chyba dla własnej wygody damy sobie spokój.

Te co muszą leżeć to mają zaniedbać pozostałe dzieci czy jak? Mój ma takie głupie pomysły ,że ostatnio nowo położoną tapete na ściane potargał :no::no::no:aż sie poryczałam bo sama ją kleiłam i troche kosztowała :(

reklama
Do góry