reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

czerwcowe ploteczki :D

Oj z tymi snami! Ja czytałam wczoraj do pozna bo jakoś spać mi się nie chciało a książka strasznie mnie wyciągnęła. Teraz znowu mam fazę na czytanie nawet się do biblioteki zapisałam ;)

reklama
Rusia snilo mi sie ze bylas z Dusia u nas...albo ja u Was.. hmm nie wiem bo moja kanapa to nie byla,ale Wasza chyba tez nie hahahaha...No i Duska sie mi wygadala ,ze musicie auto sprzedac-forda mondeo w kombi-taki jak moj brat ma :-D zeby niby kasy nie macie ,a musicie wybrac albo dom w Anglii albo wozic tylek.. I ja pomyslalam sobie w tym snie ,ze my tez sprzedamy auto :-D kupimy wreszcie mieszkanie,a ja tez przeciez mohge na piechote chodzic :-D takie glupoty no :-D

:-D dobre, ale cos w tym snie jest..tzn. np. czasem mamy dylematy jak myslimy nad domem poza miastem, a bedziemy zwiazani z praca/szkola tu to ile my wiecej bedzimy wydawac na paliwo/dojazdy..ile tracic czasu itd..przewija sie ten temat..
;-)ale ogolnie bez samochodu nie wyobrazam sobie zycia..nie ma mowy! i co do sprzedania auta to absolunie nie! nalazilam sie juz pieszo:-D

Rusia przy domu za miastem zawsze jest coś za coś;) mi np bardzo to odpowiada wracam i odpoczywam, swój ogród owoce wycieczki rowerowe i piesze np my mamy 5km do Ojcowskiego Parku Narodowego. Ale zakupy muszę planować wcześniej ;) a dojazd w sumie zajmuje mi tyle samo co koleżankom z pracy.

wiem wiem, tylko u nas to te dylematy sa bardziej zlozone...bo dom poza miastem to bez dwoch zdan na pewno wybieramy i mamy w Pl. BUdowalismy jakies 5 km od miasta..
ale tu wciaz nie wiemy, czy mieszkac tu i oszczedzac, na pewnych rzeczach jak wlasnie dojazdy czy osiedlac sie na dluzej i zamieszkac w domu poza miastem, gdzie wiecej zieleni, wieksze ogrody itd...

a nie mowilam Wam, zapisalismy Klaudie do polskiej szkoly jezykow ojczystych- bedzie chodzila w soboty:-)- sama chciala, wiec super! poznala nowe kolezanki i wrocila szczesliwa..
Chociaz wciaz czekam na miejsce w innej szkole (sa dwie w Man)
Bo do tej mamy spory kawalek, a do tej co nie ma miejsc mamy doslownie niecale 2 km...do drugiej ok 10..Z drugiej strony w tej dalszej klasy licza do 10 os. wtej tu 30...ale ta co do 10 os. jest taka mlodzi nauczyciele zyjacy w parach polsko ang. i tak odczuc lekok klimat angielki, tu starsza kadra z tradycjami, harcerswo i tak polsko jets,,znowu w tej dalszej wiecej zajec dodatkowych ...ktora byscie wybrali?

Rusia fajnie! Wiesz w takiej klasie 30 osobowej poczuje sie jak w polskiej klasie ;-) I więcej dzieciaków do poznania :-)
Pati, ale miałaś sny. Oj mi nieraz takie głupoty sie snią, że szok

reklama
Do góry