reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

czerwcowe ploteczki :D

Oj ja właśnie skończyłam przygotowania na jutrzejszy słodki poczestunek bo wcześniej udxielalam się w ogrodzie i dzień tak szybko przeleciał;) zalicxylismy tez wycieczkę rowerowa żeby Wojtek mógł wypróbować swój camelbag czyli plecak z wbudowanym bidonem. Tak mu się spodobał ze chciał z nim iść spać;) bardzo mnie to cieszy bo to prezent od nas;) jutro czeka nas moc emocji ! Ehhh dam znać

reklama
Przeżyłam było super i fajnie wszystko wyszło polecam taki sposób spędzenia urodzin zamiast siedzenia w domu, ale niestety od wczoraj Wojtek ma wysoka gorączkę więc siedzimy w domu. Poza gorączka żadnych objawów . Teraz usnal a ja idę do sąsiadów po truskawki i czeresnie będę robić dzem;)

My Wojtkowi organizujemy urodziny dla kolegów w najbliższą niedzielę. Plan to konkurencje/konkursy wymyślone przez nas i przez Wojtka na placu zabaw, a potem tort w kawiarni. Wojtek jest bardzo podekscytowany :-)

U mnie znów zasuw w pracy, połowa zespołu chora, a roboty w bród. No i wszystko (no prawie) na mojej głowie.
Dziś podpisaliśmy umowę kredytową, a jutro umowę kupna mieszkania. Więc i sa nerwy z tym wszystkim związane. W piatek będę imprezowac , bo jade na wyjazd intergacyjny. Licze na tańce :-)

dziewczyny widze że i u was wariatkowo, ja też nadal robię za dwie osoby a i odatkowe obowiązki związane z końcem roku - do napisania 5 sprawozdań, mam dopiero jedno a jeszcze 3 to będą sprawozdania ze sprawozdań wszystkich pracowników...p...na papierologia :(
poza tym inne rzeczy bo i wycieczki i festyny i zaraz zakończenia roku...
Karol sobie ręke rozwalił w sobote na lwie gigancie i mu się paprze:(

ale za to wakacje nam się klarują - wyjazd do Danii, teraz musimy tylko dobrze wszystko zaplanować - jakiś postój/nocleg zaplanować po drodze bo na raz wolimy nie jechać...no i na spotkanko nadmorskie z Mamootami też mamy nadzieje - pewnie na krótko bo ledwo co zdążymy wrócić, ale zawsze:) Mamoot Wasz termin w Stilo bez zmian?

jak wasze plany na wakacje dziewczyny?

u nas urodzinki tez były i dla kolegów i dla rodzinki, opowiem zdjęciowo jak zdjęcia pozrzucam :)

Mamoot znam ten ból z zaąłtwianiem z mieszkaniem, no ale jeszcze chwila i to za Wami!!! będzie za to nowy-remontowy, ale to uż chyba na spokojnie, co ;)?

zdrówka chorującym !!!

Ostatnia edycja:
Okazało się ze to wirus bostonski dzisiaj po gorączce nie ma śladu i wreszcie zaczął jeść jako ze jego przyjaciel ma to samo to oczywiście smaczniejsza zupa u kolegi była;) widać jeszcze oznaki osłabienia ale już ok. Dzisiaj dzwonili do mnie z pracy ze dostałam nagrodę i bardzo się cieszę! A na wakacje nie mam jakichś szczególnych planów najpierw tradycyjny tydzień w domu przyjeżdża do mnie przyjaciółka potem Wojtek jedzie na polkolonie do Warszawy będzie tam robił swoje ukochane doświadczenia chemiczne potem z dziadkami do Zakopanego i może na norweskie fiordy. A co dalej to nie wiem

No to mamy mieszkanie :-) Dziwne to wrażenie, że rok temu to był tylko jakiś mętny plan, a teraz już rzeczywistość. Jutro uruchamiamy kredyt. No i robi się dokumentacja do pozwolenia na budowe, żeby ten strop przebić.

Dziś w pracy udało się mi wydać kolejny projekt. Przyznam, ze połączenie intensywnej pracy w biurze z załatwianiem spraw mieszkaniowych i kredytowych w tym samym czasie mi nie służy :-D

My ruszamy za tydzień na Mazury i ruszam jak co roku z trybem pracy - tydzień w biurze, tydzień na Mazurach z dziećmi.
Termin Stilo cos sie rusza, ale chyba ostatecznie ekipa będzie tam od 27 lipca do 11 sierpnia. Sądzę, że my sie wybierzemy w tym lipcowo-sierpniowym tygodniu. A kiedy Wy macie szanse dojechać?
Może jeszcze w sierpniu pojedziemy z przyjaciółmi do Mielnika nad Bug, pod wschodnią granicę. No i marzą mi się góry - ale nie wiem, co z tego będzie.

Mamoot super Wam wyszło z tym mieszkaniem. Cieszę się ze będziecie mieli większa powierzchnie mieszkalne;) ale zarazem nie zazdroszczę ogromu pracy który jest przed Wami, my planujemy remont pokoju Wojtka taka metamorfozę na pokój szkolny, malowanie i dokupienie kilku sprzętów w tym biurka.

Sylwia, staram się myśleć tylko o pozytywach tej sytuacji remontowo-mieszkaniowej. ;-)
Mi tez się marzy biurko dla Wojtka i więcej półek na zabawki....

Znowu ostatnie dni były bardzo aktywne: Piatek i sobotę spędziłam na wyjeździe integracyjnym w Górach Świętokrzyskich. Były tańce (choć słabsze niż rok temu), pływanie w jeziorze, rowery i jazda za motorówka na bananie - bombowe! :-D
W niedzielę urządzaliśmy Wojtkowe urodziny. W parku, na placu zabaw i w kawiarni a koniec. Wojtek prawie wszystko sam wymyślił co i jak. No i miałam potem info od dzieci, że bardzo sie podobało. Wojtek tez zachwycony.
Wczoraj spotkanie rodzinne z wujostwem z USA. Dziś rano byłam z klasa Wojtka w kinie, potem u robiłam tort i wieczorkiem imprezka rodzinna dla Wojtka. Się dzieje....

reklama
Wczoraj wysprzątałam, całą chałupę łacznie z pastowaniem podłóg wiec jest błysk jak sie patrzy, dzisiaj czekam juz na gosci, zapowiada się aktywny weekend na rowerach, oby tylko pogoda nam dopisała

Do góry