reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

czerwcowe ploteczki :D

a my znów chorzy :(
Głuszka pocieszałam a teraz sama mam taakiego doła...ja mam ropne zapalenie zatok a Karol jakies przeziebienie - niby nic konkretnego lekarz nie widzi a on cAły nos zapchany i okrutny kaszel bez przerwy...
mam dość...
Rusałko trzymaj sie i jak mozesz to odpoczywaj bo przy dwójce...wiadomo:)

reklama
Baśka trzymaj się. Ola ma takie same oznaki. Najgorzej jest w nocy. Około 1 dostaje strasznego ataku kaszlu i męczy się z pół godziny. A Alce wysypka nie schodzi. Wygląda koszmarnie. Prawie codziennie kończę dzień z płaczem. Mam dosyć jej usypiania. Ciągle wrzaski i histerie. Mój kręgosłup odmawia mi już posłuszeństwa. Co za dziecko. Nie uśnie normalnie tylko zawsze wkurzy wszystkich w okolicy. Nie mam kiedy naładować akumulatorki bo ciągle mam ją na karku. W nocy budzi się cwana co półtorej godziny. Po dzisiejszej kontroli waży 7 kg bez kilku gram.

Ach miałam wesprzeć cię Basieńko a sama marudzę. Dobrze będzie, przynajmniej mam taką nadzieję.

Fredzia podaj Oli syrop przeciwkaszlowy przed spaniem nie bedzie sie wybudzac kaszlem np ja daje Acodin 150 junior, i posmaruj ją np pulmex baby ułatwi jej oddychanie

Baśka, Fredka, trzymajcie sie kobitki.
Sylwia, robię śledzia wg prawie identycznego przepisu :-) Niam!

W tym roku Wigilia u mnie. Będzie 13 osób plus chłopcy.:szok:

Gotuję zalewę (taki sam skład) z cebulą i studzę. Zimną zalewam śledziki. Ale tez przekładam cebulką. No i jem potem z sosem (śmietana, majonez, musztarda). Robię min. 10 dni wczesniej. U nas to się nazywa sledzie po japońsku.

Rybka po grecku, pstrąg w galarecie, śledź w smietanie (wsadzam go do słoika z lekko podsmażoną cebulką, zielem, pieprzem i liściem laurowym i przekładam śmietaną, można tez dodać troszkę jabłka), 2 sałatki, jakas rybka na ciepło, zupa grzybowa z uszkami i słodkie: kisiel żurawinowy z mleczkiem waniliowym, kutia z łamańcami, jakies ciasta, pewnie sernik i może murzynek. I tyle. O raju, ile tego :szok:

reklama
Do góry