reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mata_kow nie zamarwiaj się !!!!
Lepiej pójdz do lekarza i powiedz jemu o swoich obawach, po wizycie napewno poczujesz się lepiej. A teraz bądz optymistką , bo to że brzuch ci zmalał to nic nie oznacza. Może miałaś wcześniej wzdęcia a teraz mineły. Albo mniej ostatnio jadłaś.
Pamiętaj że twoje samopoczucie odczuwa dzidzia, więc lepiej bądz radosna!!!!

reklama
iwosz
Ja też wyglądam jak bym się obiadła i nie wiele widać!!:-D Ale miałam tak w pierwszej ciąży. Za to póżniej był wielki i niestety w 8 miesiącu straszne roztępy.
Więc pewnie ta ciąża jest podobna. Ja jeszcze nie noszę ciuszków ciążowych , wszystki za duże. Noszę spodnie biodrówki które powoli spadają. Daje sobie jeszcze 2 tygodnie i wybiorę się na zakupy może kupie jakieś dopasowane, bo wszystkie które posiadam są jakieś wielkie i jeszcze za duże. Pewnie na razie, jeszcze trochę będą w sam raz.
pa pa pa

Nie zmartwiam się tym tak bardzo, że brzuch mi trochę zmalał i nie czuję jeszcze ruchów. Po prostu mnie to zastanawia ;-) a wątpliwości rozwieję już nie długo - za dwa dni wizyta

To świetnie !!!
Czasem takie czytanie o innych ciążach dodaje nam niepewności. A niekiedy czujemy się z tym ok. Takie walory.
Trzymam za ciebie kciuki, i czekam na wiadomości po wizycie u gina.
A propos moja dzidzia dzisiaj cału dziń nie dawała znaków a tera wierci jak szalona.
pa

Ja to na przykład jestem całkiem zielona jeśli chodzi o ciążę.:happy2: W końcu to moja pierwsza;-), a i w bliskiej rodzinie jakoś tych ciąż wiele nie było, dlatego najpierw czytam co mądrego piszą doświadczone mamusie na BB, potem szperam w necie, rozmawiam z teściową, a na końcu wyjaśniam wątpliwości (jeśli jakieś jeszcze są) z ginką. I jakoś na razie daję radę ;-)

ja od początku miałam robione juz 3 USG i tylko raz mocz i krew i myślę źe to wystarcza niechce być tu mondralą ale zdaje mi sie ze wyniki raz na 3 miesiące sam mi tak powiedział gin i mowil ze jak będzie sie działo coś zlego to wtedy bedzie kierował zeby sobie zrobić . A w piątek ide gina i powiedział mi ze jak sie uda to powie mi płeć juz sie nie moge doczekać :tak:

Azile - mi rozstępy wyskoczyły dwa tygodnie przed porodem, jak brzuch się opuścił :-) ; a sam brzuch , taki konkretny, pojawił się w 6/7 miesiącu - pewnie teraz będzie podobnie

Jola244 - jak dla mnie raz na 3 miesiące to za rzadko; w poprzedniej ciąży miałam super wyniki a i tak robiłam sobie badania co miesiąc; ale co lekarz to inna "polityka" :-)

reklama
Dziewczynki ja też jeszcze nie czuje ruchów a u mnie prawie 18 tydzień, w środe mam wizyte u gina (która działa na mnie bardzo uspakajająco) i na pewno popodglądam jak synuś wariuje w brzuszku:tak: a co do czucia ruchów, jeśli po 20-22 tygodniu nic nie będzie się czuło to można zacząć się martwić ale tak mamy jeszcze czas :-)

Do góry