• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
ja słyszałam ze kosmetyki johnsona uczulają i nie są podobno wcale takie dobre ja używam nivea chusteczek i jestem z nich zadowolona

reklama
witam kochane mamusie jestem nowa ale forum wasze czytam od poczatku ciazy i dziele sie duchowo z wami troskami i radościami , moja córeczka urodziła sie 29 czerwca jest sliczna i grzeczna to moja druga córeczka starsza ma 8 lat czjemy sie świetnie , w czwartek eyszłyśmy do domu , chciała bym was o rade prosić mamy dylemat z męzem i córcia co do imienia w prawdzie mamy juz wybrane ale nie wiemy które dac na pierwsze a które na drugie głosujcie a bedzie mi łatwiej podjąć decyzje moja wersja Marika , Bianka , natomiast męza i córki starszej Bianka , Marika, bardzo mi bedzie miło jak wyrazicie swoje zdanie co do kolejności bo rozumiem że może niektórym sie niepodobać ale nam sie podobaja tylko które pierwsze serdecznie was pozdrawiam i bede czekała na opinie :sorry:

Witajcie!!! Własnie wróciłam ze szpitala z Bartusiem- przetrzymali nas az tydzien, bo Mały miał zółtaczkę, ale jest juz ok! Bartuś jest cudowny i śliczny :-);-) Przyjechali do nas rodzice, wiec nie mam nawet chwili czasu zeby odsapnąc i poczytac co tam u Was! Serdecznie gratuluje wszystkim nowym mamusiom!!!! Jak juz bede miała chwile to obiecuje ze wrzuce zdjecia!!!

mata-trzymam kciuki za udana wizyte u pediatry!

A majka dzis slicznie,duzo spala-teraz jest troche niespokojna.
Tylko,ze rano obudzila sie z jednym oczkiem bardzo zaropialym-przemywam jej przegotowana woda,ale ciagle leci.polozna wczesniej polecala przemywanie woda fizjologiczna,ja znowoz kojarze cos z rumiankiem.
A co wy polecacie?i od czego ta ropa leci?
ja miałam z moja pierewsza córcia podobna sytuacje z oczkami, skończyło sie przepukiwamiem kanalików łzowych teraz jestem doświadczona i dowiedziałm sie że trzeba masować paluszkiem małym kanaliki delikatnie przy oczkach maluszka wtedy sie udraznia i oczka nie ropieja moze cos moja rada pomoże ja maluje przy nosku jak malutka ciagnie cycuszka

a kikut sie ciagle trzyma... troszke krwi sie pokazalo wczoraj, ale przemywamy tak czesto jak sie da... wisi na ostatniej nitce... ciekawe jak długo jeszcze:confused:

Kurczę, Asiowo, mam to samo, denerwuje mnie ten kikut, przemywam spirytusem, a on skubany nie chce uschnać...

Marlenki nie ma, coś czuję, że w dwupaku nie wróci:-)

A ja wczoraj wieczorem poczytałam sobie "język niemowląt" kiedyś Magdziarka podesłała plik i wierzcie lub nie ale stałam się spokojniejsza i zaczęłam troszkę rozumieć swoje dziecko. Jeszcze minie trochę czasu zanim na dobre poznam te jęki i płacze ale wewnętrznie tez stałam się spokojniejsza. :tak:

Aniknulko, bardzo mi sie podoba ta ksiażka! Zresztą bardzo dużo rzeczy się intuicyjnie robi, a jak jeszcze przeczytam, że dobrze myślałam- tez jestem spokojniejsza:tak:

milkaaa- trzymaj się, kochana, już za chwilke dasz małej o co prosi!

ja słyszałam ze kosmetyki johnsona uczulają i nie są podobno wcale takie dobre ja używam nivea chusteczek i jestem z nich zadowolona
Też tak słyszałam (choć może to była wroga propaganda nivei np:-D), myużywamy chusteczek Dzidziuś- bardzo delikatne.

Daruunia i Bartusiu- Witajcie!!!

ja mam chusteczki Hipp - sa fajne bo przede wszystkim grubsze i takie jakby "wlochate" w porownaniu do innych
i zapach maja taki delikatniutki

pepek u nas dzis zostal zakwalifikowany do niebezpiecznych - zaczerwienil sie pierscien od gory - w tym szpitalu chyba ani razu nie widxialam zeby cos przy pepku robili..a jak ja przewijalam - tez nei robilam nic bo nic tam nie bylo
wiec recepta i masc - bactro cos tam - za 30 zl:sorry2: i licze na cuda

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry