• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mi mówili z kolei, żeby sprawdzać czy dziecku jest ciepło czy zimno dotykając karku. Jak ciepły to OK. Jak spocony to dziecku za gorąco i jak zimny to dziecku zimno. Ja tak sprawdzam i jak narazie maly nie jest ani przegrzany ani nie jest mu zimno. Ale widzę ze jest kilka teorii na ten temat

reklama
hej dziewczyny ja po ciężkiej nocy i dniu moja iskierka miała zaparcia nie mogła zrobic kupiki i dopiero co niedawno była moja mama i pomogła malcowi się załatwić :-( i juz jest lepiej zasnoł i spi tak słodko ze nie wiem czy budzic go do kompania:confused: . Dała mi pani w aptece koperek rozpuszczalny dałam małemu i jak narazie to nie płacze może i on mu coś pomógł .
Ja ledwo siedze ale mam nadzieje ze ta noc będzie lepsza . :tak:

U mnie sąsiad jeden się wprowadzał na górze i wiercił a teraz drugi zaczął wiercić na dole , szału dostanę , dobrze że małej to nie budzi. Moja kochana terrorystka śpi u mnie teraz na kolanach a ja skrobię do was i już ją odkładałam 2 razy to się budzi i od nowa cyc :szok: 5 minut i znowu śpi, chyba dobrze jej z ciotkami na bb:-)

kasiu ja mam to samo ze swoją pociechą...jak tylko przy cycu mi zaśnie i chcę go odłożyć to ryk taki jakbym nie wiadomo jaką krzywdę robiła:-( do tego leżaczek już mu się znudził i wystarczy że go położę na chwilę to tak mi daje popalić że aż brak mi słów....
Dziś miałam szczepienie:-( mały strasznie płakał i do chwili obecnej jest bardzo niespokojny:-( wypiłam trzy melisy by go jakoś ukoić i troszku pomagają- chociaż zasnął:sorry2:

agusia w jakich dawkach masz dać małemu espumisan?

pupę małemu przemywam wodą i wacikiem usuwając wcześniej więkkszą zawartość chusteczką(Pampers bądź hugis)..
maluszka w domu ubieram lekko zazwyczaj body krótki rękaw i skarpetki w czasie snu kocyk.zawsze najbardziej dbam by mu w nóżki było ciepło....
a czy dobrze robię sprawdzam na karku:tak: jak agusia..

Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki:)
Jestem znajomą Marleny i chciałam wam wszystkim zakomunikowac że dzisiaj po 19 jej córeczka przyszla na świat.
Marysia ma dużo czarnych włosków i jest prześliczna a mamusia bardzo,bardzo szcześliwa.
Pozdrawiam gorąco

Marlenka Gratulacje :-):-):-):-):-):-):-)
No i dziewczyny koniec to juz wszystkie żadnych dwupaków , ale to szybko minło panietacie jakie były początki :-D a teraz to juz wszystko za nami :-D

reklama
MARLENA GRATULACJE!!!

No to już jesteśmy wszystkie mamusiami; teraz tylko kupki, niedługo się zaczną zupki i inne tego typu fascynujące tematy:-D

To czy dziecku jest ciepło sprawdza się na karkuJa swojego ubieram w kaftanik śpioszki i skarpetki, jak śpi to dodatkowo kocyk na nogi bo w domu mam chłodno (stare budownictwo 3.5 metra wysokości) Jak wychodzę na spacer to bodziak i skarpety

Lorcia ja espumisan daję 2x po 1 ml. Na kolki dobry jest też GRIPE WATER skoncentrowany wyciąg z kopru, ale akurat nie mieli w aptece, ma mi pani sprowadzić. Przy Ani sie extra sprawdzało:happy2:

Nie chce mojego chwalić ale nauczył się usypiać ze smokiem bez huśtania:-)

agusia04 ja też niby doświadczona mama ale każde dziecko jest inne i nie jedno nas jeszcze zaskoczy:tak:

Dorciacz, Magdalenka, Snopi tak zajęte maluchami że nie mają czasu zajrzeć na BB

POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry