• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
witam mamusie!
Marlenko! gratulacje!!!!!!!!:-):-):-):-)
w koncu jestesmy juz wszytkie rozpakowane:tak:

U nas spokój:-) Paulinka juz chyba zaczyna regulować sobie jedzonko i spanko..., zaczynamy się z małą zgrywać:-)
Wczoraj spała nam praytcznie cały dzien, z pobudkami na cyca co jakis czas... ;-)
Nawet moglismy zostawic małą z babcią, a sama w koncu wybrałam sie na zakupy:-p ale cały czas sie martwiłam i malą... ze chciałam do babci dzwonic:-p a sie okazało sie mała obudziła się, jak ja juz byłam przed drzwiami:-D nocka super... zasneła ok 22 i przespała do 2:30, 15 minut cyc i o 5:15 pobudka, 10 min cyc i spała do 7:30:-) pozniej pobrykała z nami troszkę i o 10 znów zasneła... dokładnie jak wczoraj:-) musze to wykorzystac i ogarne w koncu mieszkanko:-D ale marzy mi się, żeby juz tak zostało... czuwa sobie tylko ok 8-10 rano, pozniej ok 14-15 godzinkę
a potem ok 20 po kapieli - 2 godzinki:-) super... zasypia przy cycu, jak ją przenosze to się wkurza, ale kłade do łóżeczka i spi dalej:-) Modlę się by tak juz zostało...:-)
pozdrawiam mamusie i zycze miłego dnia!

reklama
:-D:-D:-D

Flexy a czym karmisz maluszka że tak długo przesypia (22-3)? Mój łakomczuch to co 2 godz woła cycka
Aniknulko cycem karmie :-) pierwszy raz mi tak pospała bo wcześniej ze względu na zółtaczkę musiałam małą budzić co 2,5-3 godziny na karmienie a dziś dałam jej pospać przez tą kolkę wczorajszą no i ulewanie i sama troche odespałam, zwłaszcza że sama jestem, mąż w gdańsku i wróci dziś w nocy więc same sobie siedzimy i momentami kobla już dostaje.
A nie próbowałaś włączać Małemu jakiejś pozytywki czy spokojnej muzyczki, może to go troche uśpi,moja Mała od czasu do czasu zasypia przy melodyjce z karuzelki (jak teraz;-)) i ja mogę chociaż iść się umyć czy coś do jedzenia zrobić, może faktycznie spróbuj tej meliski, bo jak Ty się złościsz to i maluszek to wyczuwa i też niespokojny (wiem wiem, dobrze się radzi komuś a mnie czasem też cholera bierze jak Maja spać nie chce i maeudzi;-))

Marlenko ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witajcie! Mój Bartus spi wiec mam chwile czasu ;-)
Ja go ubieram w pajacyki i jest mu ok, wczoraj była u nas położna i stwierdziła ze Mały ma zapalenie włoska meszkowego od fototerapii :crazy: odrazu wysłala mojego Ł do apteki po taki roztwór do kąpieli i mi go wykąpała i jest juz lepiej- na szczescie! A wczoraj Bartus dała nam popalic bo cyca ciągnął co 5 minut przez 4 godziny w ogóle nie spał, a jak zasnął o 1 w nocy tak obudził sie po 7 :-) czyli sie wyspałam!
Super ze juz jestesmy wszystkie rozpakowane!!!

Madzia , Alize cieszę się że nie zapomniałyście o ciotkach tylko szkoda że tak wam te maluszki dają popalić. Jeszcze troszkę i się unormuje .
Madga jak będziesz miała chwilkę to napisz coś o tych krostkach bo moja ma już 4 dzień i jakoś nie znikają po nadmanganianie więc też się obawiam skazy.
U mnie ma na buzi na policzkach i na główce

moja mała po raz kolejny zasypia w łóżeczku jak działa odkurzacz:-) ona to uwielbia... musze nagrac to na dyktafon:-p Bedzie problem z głowy jak mała sie bedzie meczyc:-D

Marlena ogromne gratulacje

Asiowo zazdroszcze takiego spokojnego dziecka.
Mój to straszny złośnik jest. Abym mogła się wyspać w nocy śpimy razem z małym. Jak go odkładam po karmieniu do łóżeczka, to jest jęk i nawoływanie mamusi.
Mój Arturek strasznie się rozkopuje z kocyka. Nie wiem czy mu za gorąco. Ubieram go w spiochy i kaftanik, albo w body na krótki rękaw i pajaca na długi. W domu mam 24 stopnie.

Lorcia nie wiem czy to kolka bo Jasiek płacze tylko wtedy gdy go odkładam i odstawiam od cyca. Myślałam, że boli go brzuszek więc go masowałam nosiłam na rękach i kładłam na swój brzuch jego brzuszkiem ale nie pomogło nadal się denerwował, a ja z nim bo zdarza mu się napinać i wstrzymywać powietrze i robi się cały czerwony :szok: a ja boję się żeby mu to nie zaszkodziło. Dziś wypiłam szklankę melisy zobaczymy czy podziała. A tak na marginesie ile można lub trzeba wypić tej melisy żeby zadziałała? Nie chcę dopajac małego herbatkami z koprem ale jak nie będzie wyjścia...

Mój Kubek;-):-D nockeę ładnie przespał. Fakt, że zasnął dopiero ok. 22.30 i marudził, ale to już nie zbólu brzuszka obudził się o 3 i spał do 6 dałam cyca i pospał do 9:szok:. Rano zgodnie z zaleceniem kropelki, Plantex i cyc i o dziwo kolki nie bylo. Nawet sam polezał w łóżeczku, zainteresował się karuzelką, a już myślałam że karuzela okaże się zbędna jak przy Kacperku. Poszliśmy na spacerek, i jak wróciliśmy to pojadł trochę postekał i śpi. Uff chwilka ciszy

Aniknulka wiesz mi się wydaje, że Twój Jasio ma kolkę. Po tym co piszesz porównywałam z tym o czym mówila mi wczoraj polozna to wydaje mi się, że tak właśnie jest.
A Melisę narazie popijam od wczoraj. Dziecko wyczuje każdy stres u nas, nawet jak udajemy przed samą sobą, że się nie denerwujemy.
moja mała po raz kolejny zasypia w łóżeczku jak działa odkurzacz:-) ona to uwielbia... musze nagrac to na dyktafon:-p Bedzie problem z głowy jak mała sie bedzie meczyc:-D

U mnie to samo:tak: Tylk jak wyłączam odkurzacz to z reguły Kuba się budzi. Musiałby chodzić caly czas:szok: a sąsiedzi by pomysleli, że zwariowałam i całymi dniami nic nie robię tylko sprzątam;-):szok:. A ja jeszcze jak Kuba naprawdę nie chce zasnąć to włączam mu suszarkę i zasypia bardzo szybko

agusia zazdroszcze sab simplex podobno działa cuda; szkoda że u nas nie jest dostępny:-(

Ja na Allegro kiedyś widziałam, że ktoś sprzedawał.

reklama
W książce Terry pisze, że takie symptomy mogą być spowodowane powietrzem w żołądku i robiłam dokładnie wszystko wg jej wskazówek ale nie działało. On płacze tylko jak go odstawiam i kładę, a przy cycu po paru min ssania zaczyna się wstrzymuje powietrze, stęka i czasem płacze ale nie cały czas:no: nie wiem już co mu dolega a do lekarza nie moge się dodzwonić. Pomóżcie dziewczyny bo zwariuję:szok: co mam robić nie wiem może wypić, zjeść...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry