reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Wracając do wątku że wasze dzieci cieszą sie że będą miely brata czy siostrę to u mnie jest odwrotnie. Ja się strasznie boję bo moja 4 letnia córeczka nie chce dzidzusia i już mnie przeraża co to będzie jak urodzi się maleństwo.:no:
A tak z milszych spraw czy juz czujecie pierwsze ruchy ja już nie mogę się doczekać choć zaczął sie dopiero 17 tydz (ale podobno przy kolejnym dziecku ruchy się czuje wcześniej) Pozdrawiam

reklama
aż mi wstyd, że jam mam basen dla ciążowych pod nosem a nie chodzę... ;-)
renatka;
jeżeli teraz nie jest już łatwo z córeczką to może zasięgnij rady psychologa. Jak się Maluch pojawi na świecie to Córeczka może być strasznie zazdrosna... No nie wiem co doradzić... jedynie ten psycholog mi chodzi po głowie.
a co do ruchów, to ja już czuję - ale nie są one bardzo regularne i czasami Maluch siedzi prawie cały dzień cicho. Najpierw się stresowałam, że jeszcze nie czuję a teraz zaczynam się nakręcać, że tak mało się rusza. Czytałam jednak, że w tym okresie ciąży może to być norma. Tym się pocieszam

wszystkim cerwcóweczkom życzę dużo zdrowia.
Mnie coś wczoraj trzęsło ale zrobiłam sobie herbatę malinową + maliny, najadłam się kiwi i jakoś na tą chwilę ok.
Ja to się boję tych wirusów jak nie wiem co, ale jak tu żyć bez wystawiania nosa z domku ?
Odnośnie bezsennych nocy... Ostatnio też mam kłopoty z zasypianiem a do tego standardowo budzę się każdego dnia o 4.00 w nocy i nie śpię porze 1.5godz.

magdziar,maja;
u mnie to samo :-) czasami jest tak, żę Dzidzia cały dzionek śpi i dopiero wieczorkiem się przekręca. Bywa tak, że się za mocno nakręcam i to ja do niej zaczynam pukać i chrząkać aby dała znać - normalnie chyba zwariowałam :szok:

Jeżeli bardzo nie chcesz iść na komisję, to zawsze możesz poprosić swojego lekarza, żeby wyraźnie zaznaczył na zaświadczeniu, że musisz leżeć i jest niewskazane, żebyś stawiała się w ZUS osobiście. Wtedy mogą jedynie przyjść i skontrolować, czy jesteś faktycznie w domu. A o badaniu ginekologicznym przez ZUS naprawdę nigdy nie słyszałam...

Joanna to ja też tak mam. Potrafię nawet kaszleć żeby mnie usłuszało , ale nie zawsze mi to się udaję. Więc zostaje cierpliwie czekać.

:-D azile;
śmieję się bo dzisiaj kaszlałam i kaszlałam a Dzidzia nic, nawet stetoskop wzięłam i dalej nic...
Później kilka razy stuknęła lekko i byłam trochę spokojniejsza

reklama
Spokojnie, naprawdę rzadko ta komisja ściga ciężarne :-D A zebrać się musi, żeby przyznać świadczenie rehabilitacyjne - taka jest procedura. I najczęściej po prostu przysyła decyzję, że świadczenie przyznano, chyba że są jakieś wątpliwości. Nie wyobrażajcie sobie bandy pań i panów z ZUS, oglądających was na ustawionym na środku sali fotelu ginekologicznym :-D

Nie wiem jeszcze, czy poruszana była bardzo ważna kwestia - jeśli chcecie dostać zasiłek rehabilitacyjny na czas, to wniosek o jego przyznanie trzeba złożyć 6 tygodni przed upływem tych 182 dni zwolnienia - to może być już niedługo!

Do góry