reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Bo jeśli liczy się tylko L4 na ciążę to mam 99 dni. Myslałam , że może wchodząc w Nowy 2008 rok to się liczy jakos od nowa. A jeszcze tak jak wcześniej pisałam u mnie( w pracy w szkole) dziewczyny doliczyły mi w kadrach zwolnienia od września takie tam L 4 na przyziębienia i juz zgłupiałam. I powiedziały że muszą się poorientować....no nic...najważniejsze nie przegapić , żeby nie zostać bez kasy>

"Do jednego okresu zasiłkowego zlicza się okresy nieprzerwanej niezdolności do pracy z powodu choroby, a także okresy poprzedniej niezdolności do pracy spowodowanej tą samą chorobą, jeżeli przerwa między ustaniem poprzedniej a powstaniem ponownej niezdolności do pracy nie przekracza 60 dni" - art. 9 ust. 1 i 2 ustawy o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa :-)

reklama
Ja tylko niosę pomoc :zawstydzona/y: A prawnicze wykształcenie + dociekliwa natura każą mi w takich sytuacjach szukać konkretnych uregulowań prawnych, bo wiem, że "panie w kadrach" nie zawsze muszą wszystko najlepiej wiedzieć:tak:

To teraz nie mam problemu bo nawet nie muszę prosić Pań z kadr zeby sprawdziły ile byłam na L 4 bo ma to w kompie mój ginekolog...hihihihi;-)

reklama
widzę, że więcej Dziewczyn ma nieco skomplikowaną sytuację rodzinną
Chyba my dwie...... Trzeba żyć mądrze i wtedy wszystko się ułoży tylko co z tego, że Ja o tym wiem. Trochę za mało. Ale poradzimy sobie. Tworzymy taką rodzine jaka byc powinna tylko wiadomo mój Olek nigdy nie zapomni, że ma ojca i jaki by on nie był to go będzie kochał. Swoją drogą pewnie Olka ojciec jeszcze zmądrzeje na stare lata ale wtedy może być za późno na budowani więzi i kontaktu. W zasadzie Krzysztof był i jest przy nim więcej niż ojciec....ajjjjjjjj tematy:dry:

Do góry