reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Cześć dziewczynki z rana!A co wy jeszcze śpicie - jakie macie grzeczne dzieci że wam dały pospać!

Ja jakoś nie mogę się do niczego zabrać...nie wiem jakaś pogoda marna czy coś1 A miałam ambitne plany co do porządkóww itp.No nic idę się zabrać do roboty!

reklama
moja malutka też musi na spacerku być w ciągłym ruchu, wystarczy,że się zatrzymam, a juz oczy jak pieć zł :szok:
no i u nas hitem jest jeżdżenie po kępkach trawy :-D:-D:-D

u mnie łatwy plan nie wchodzi na razie w grę, bo mała potrafi kimnąć na godzinkę i domagać się cyca, gdyby miała czekać na jedzenie ok. 2 godzin to chyba głos od płączu by straciła :sorry2: przez ten brzuszek mi spi niespokojnie i jak do tej pory ładnie zasypiła w łózeczku to teraz trzeba się nakombinować, żeby usnęła... ale kupka sie ładniejsza robi, chociaż dalej ze śluzem... zobaczymy jakie będą kolejne kupki, jeśli dalej sluzowate to śmigamy do pediatry :tak:

Azile gratuluję znalezienia chrzestnych :-)

ja przez to ciągłe cycanie małej zasanwiam się czy nie przymusić ją do picia z butli mojego mleczka :zawstydzona/y: ale to tylko w chwilach załamania :zawstydzona/y:

Niestety mała dziś mi nie dała pospac ale za to już mam poprasowane i umyłam włosy teraz mała terrorystka leży na leżaczku ale nie wiem jak długo :-)

Marta Ale czy ona jest głodna po godzinie:szok:to tak jakby się nienajadła bo powinna się porządnie najeść i dłużej wytrzymać bez mleczka widzę to po Antku dostal 7: 30 butelkę zjadł tylko 80 ml a po 2 godzinach znów chciał....ściągnęłam 160 ml..podaję znów zjadł 80 ml. A dziecko powinno jeśc ciut rzadziej bo żołądek jest ciagle obciążony..ale też ciężko mi czasem go przetrzymac bo też nie chcę żeby płakał. Ale musze zacząć tak robić. Dzisiaj u pediatry podpytam...Chociaż ty karmisz piersią czyli na żądanie .

No nic mam pomidorówkę gotową ryż ugotowany, schabowe rozbite, ziemniaki obrane fasolkę szparagową przygotowaną idę na spacer i na zakupki jedzeniowe. Dziś zrobię wieczorem sałatkę z brokułem. Jadłam na panieńskim i smakowała mi okrutnie.tymczasem....

No nic mam pomidorówkę gotową ryż ugotowany, schabowe rozbite, ziemniaki obrane fasolkę szparagową przygotowaną idę na spacer i na zakupki jedzeniowe. Dziś zrobię wieczorem sałatkę z brokułem. Jadłam na panieńskim i smakowała mi okrutnie.tymczasem....

:szok::szok::szok: ja ledwo sniadanie skończyłam i inkę dopijam :baffled:

Magdziarko moja strasznie duzo je, a widzę, że głodna, bo jak daję jej swoją kostkę do possania, to strasznie ciamka, a jak dam pierś, to z nerwów złapać jej nie może, a jak sie przyssie :baffled::baffled::baffled: no i słyszę, że połyka, więc głodna, bo jak chce tylko do towarzystwa cyca to wystarczy, że czuje przy buźce i odpływa :tak::-D

no i chyba się najada, bo ssie ładnie, do flaczka ;-) i jak się naje, to się starsznie wierci i wypluwa cyca... ale kobiece mleczko ponoć szybciej się trawi :sorry2:

witam mamusie:tak:
Moja mała daje mi w kość od kilku dni:baffled: w ogóle spać nie chce... o łózeczku nie ma mowy, jak juz zasypia to albo w wózku i czeba ciagle nim ruszać albo w foteliku samochodowym:-p tam jej chyba najlepiej, bo w nim najdłuzej przysypia:-p
ale ja juz wysiadam czasem, ciagle tylko cyc i tylko przy nim krzyczy, bo albo mało mleczka albo jest tak zmeczona, z enie ma siły ciagnać...:zawstydzona/y:

W ogole szpital nas fajnie załatwił... mieli przyslac do przychodni karte szczepień i do dzis jej nie ma:baffled: Mała skonczyła juz 7 tygodniu i zaszczepic bez tej karty jej nie mogą..., podobno w czwartek poslali... to moze do jutra dojdzie! to nic, ze mieli o zrobic 7 tygodni temu...:zawstydzona/y: masakra...
Jeszcze mała ciagle ma ten katarek i sie okaze ze nie mozna jej szczepic... po prostu rewelacja!
heh...
My w czwartek idziemy na impreze na sale... i mała zostaje z przyszłymi tesciami mojego brata, nie wiem jak ja przezyje to rozstanie...
i tak do niej skocze ja nakarmic, bo cyce mi odpadną:-plaktatorem tez postaram sie cos odciągnąc w razie czego zeby mieli...
Kupiłam sobie majtki ściagające i nawet jakos wygladam w sukience:-p Tą sama pewnie ubiore na chrzest w niedziele:tak:Łudze sie, ze po niedzieli wróci do nas nasz aniołek, bo ten diabełek czasem jest nie do zniesienia:-D

Ja tez widze przeswitujace zabki w dziaselkach.I Majka odkad skonczyla miesiac to bardzo sie slini,wklada piastki do buzi,zasysa sie nawet we wlasne ramie.Nie wspomne,ze takze i w moje ramiona,bluzki itp.;-)

mata-mam nadzieje,ze Dobrusia da Ci wiecej wolnego.Dzis mi sie snilas-bylas u mnie z wizyta,bez malej,prosto od ekskluzywnego fryzjera (mialas swietnie sciete wlosy i piekny ich kolor:-)).Takze moze sie sprawdzi;-)

biedroneczka-witamina K jest dla dzieci,ktore sa karmione tylko piersia,bo sztuczne mleko ja zawiera.A Ty jak karmisz?

majeczkoja karmie piersią, dzwoniłam do przychodni pani doktor powiedziała że niektórzy lekarze nie preferuja wit k jest to modne dopiero od roku wcześniej nie było tego wystareczyła wit k w szpitalu własne ja tak pamietam maoja córcia starsza nie dostawała tego , i teraz tez nie bede dawała podaje sie dzieciom do 3 mies ,a moja mua juz ponad 6 tyg wiec lekarka powiedziała żebym juz jej nie podawałą

Asiowo no to zyczę, żeby imprezka sie udała. A nie wolisz odciagnąć mleka i zostawić..Bo ile razy będziesz musiała podlecieć do małej..tzn co ile je? bo jak taka niespokojna i ciągle na cycku to może będziesz biegała non stop a jak ściągniesz i jak zje porządnie z butli na raz to może będzie ok. Co o tym sądzisz?

Ja wróciłam własnie z dworku - u nas się rozpadało. Odgrzałam zupę i idziemy niedługo do pediatry. A ta nasza to się nie umawia na godziny tylko jak sięprzychodzi tak się wchodzi..przyjmuje od 15 ja jadę tuż przed 15ą może uda się być w pierwszej piątce:-Dodezwę się po wizycie!

reklama
Mam zamiar spróbowac odciągnąc i im zostawic butlę, ale oprócz tego chce sie z nimi umówic, ze na 1 karmienie przyjade... mała je co 2-3 godziny - próbuje ja tego uczyć i przytrzymuje ją - nie daje cyca co chwilkę i powoli widac efekty:tak: Na imprezie mysle posiedzimy gdies do 22 czyli 5 godzin... mysle, ze sobie jakos poradzimy:tak:

W ogóle nie wiem co zrobic z moimi włosami na ta imprezke:zawstydzona/y: miałam cały czas krótkie, odkąd mała sie pojawiła nie mialam czasu isc do fryzjera i w ten sposob postanowiłam je zapuścic... i teraz mam taka długosc ze tylko opaski zakładam... a one raczej nie pasuja do tego stroju...:zawstydzona/y: Chyba je obetne... a nie chchciałabym , bo ju tyle sie mecze...:baffled: ehh... nie mam pomysłu. Moze jakis fryzjer by mnie jakos uczesał...:-p

Do góry