reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hej dziewczyny!
Ja wczoraj pojechałam z małym do babci nad wodę, byłam grzybach i do późnych godzin wieczornych je obierałam z moim m. Dziś też jedziemy :tak: (jest duuużo maślaków)
Poza tym mama zabrała laptopa więc nie zawsze mogę siedzieć na dole przy kompie i stąd moja wczorajsza nieobecność na forum. :tak:
Donag mój mały też się poci ale tak jak pisała Mata pewnie mu za gorąco - ja podaję 2 kropelki dziennie poniewaz Jasio szybko rośnie :tak:
Ula gratulki z okazji 4 m-cy Zuzi :-D
Ja tez dostałam przesyłkę z Bebilonu i Hippa
Zmykam bo mały się budzi :tak:

reklama
Ula gratuluję już 4 miesięcy :-)

Ja mam takie pytanko odnośnie paznokci maluszków. Niby u rąk trzeba obcinać na okrągło a u stópek na prosto. Staram się tak obcinać, ale malutka u stópek ma ewidentnie okrągłą płytkę paznokciową i jak obcinam na proso to dziwnie to wygląda... a u rączek znów ma płytkę prostokątną i na dodatek dosyć długą i muszę jej przycinać bardzo króciutko, żeby sie nie drapała, a jak przycinam na okrągło paznokcie to jej się delikatnie wrastają (tzn. może się nie wrastaja, ale schodzi jej skórka przy brzegach...)
Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :sorry2: no i się zastanawiam czy jest sens obcinać jej te paznokcie "książkowo" czy lepiej zgodnie z kształtem płytki :confused:

Ula wszystkiego naj naj dla Zuzanki
Cisza dzisaj na forum jak nigdy.,noo ale co sie dziwic pewnie wszystkie sa na spacerkach bo pogoda jak marzenie. Ja tez byla z Wojtkiem dzisiaj 2 razy.

Mata moja tak rączkami i nogami śmiga że obcinam jak się da tylko żeby jej krzywdy nie zrobić bo jej obciąć paznokcie to prawdziwa sztuka

oj tak pazurki to mega wyzwanie!!!:sorry2: A u mnie w domciu zaczął się prawdziwy horror!!! Mała złapała od tatusia :wściekła/y: kaszelek i katrarek i biedactwo !!!! Zasnąć nie może , smoczka nie może dydać, istana masakra!!!! Jutro od razu do pani doktor!!!:-( a miało być tak fajnie! Pogoda marzenie na spacerki a Zuźkę coś bierze!!! Mogłam swojego M wysłać do rodzićow jak tylko zachorował żeby tam sie wyleczyl zdala od małej!!!!!

Ulu wszystkirgo naj dla córeczki!!!!!!!!!!!!!
Ja dziś dałam synkowi pierwszy raz kaszkę z łyżeczki. Zjadł 50 ml(więcej nie robbiłam). Przed kaszką cyca po kaszce cyca. Poszedł spać na 2.5 godziny :szok::szok::szok:. Byłam w szoku bo tak długo w dzień to od 2 miesięcy nie spał. Ja w tym czasie poszłam z małą na basen . Odprowadziłam do szkoły a mój szkrabek jeszcze spał. Super babcia nie miała co robić przy wnusiu. :-):-):-). Teraz na noc znou cyca kaszka cyca . Zobaczymy jak długo pośpi.
Pozdrawiam i zdrowia jeszcze chorującym.

Może Alize się w końcu wyśpisz bo ja padam już ze zmęczenia po całym tygodniu.
No to chyba i ty popływałaś dla relaksu ?
Ula zdrówka dla małej

Ula zdrówka dla Zuzi :tak:
My już tydzień mamy katarek :baffled: może jutro minie jak w przysłowiu :confused: oby, bo ja już wysiadam... do tego stan podgorączkowy i mała marudna...

Azile gratulacje, że Domiś tak pospał :tak: moja jak ma dzień, to też potrafi pospać (wczoraj spała 50min. potem cyc i spała jeszcze 2 godz. :szok:, ale padnięta była i w nocy mało przez ten katar spałą :sorry2:)

My bez problemu obcinamy pazurki. Kładę ją na przewijaku, włączam TV i małej nie ma :-D czasem trochhę poszaleje, ale daję radę :tak: nieco gorzej z nóżkami...
No ale właśnie mam dylemat jak...

Mata intuicja matki jest najlepsza jeśli widzisz że coś wystaje to nie jest dobrze obcięte. Ja mojej obetnę i mi się wydaje że wszystko a potem wystają czubki nie obcięte i je przycinam żeby się nie zadrapała. Jeśli okrągłe paznokcie obetnie się tak jak kwadratowe to moim zdaniem bardziej będą wrastać.

reklama
A ja dzis padam...:-( Każdą wolną chwilę poświeciłam na pisanie pracy licencjackiej:zawstydzona/y: heh, ale 15 stron stworzyłam:-):-):-) i Jestem z siebie dumna, bo wkońcu ruszyłam do przodu:tak: ale cieżko z dzieckiem, domem i obowiązkami na głowie, ale jak sie spręże to moze w grudniu sie obronie:tak: zobaczymy!
Moja mała dziś 1 dzien bez kupki:zawstydzona/y: zawsze robiła po 2-3 kupki dziennie, a dzis czyste pieluchy..., mam nadzieje, ze po prostu mleczko juz lepiej przyswaja i nie bedzie miec jakiegos zaparcia:zawstydzona/y: Nie jestem przyzwyczajona do tego, ze mała nie robi kupki w ciagu dnia. A w ogole dzis mało jadła i jakas marudna, znaczy ciagła tak co 4 godziny, a zawsze upominała sie co 2. Mam nadzieje, ze nie ma sie czym martwic i tak juz bedzie:tak: W ogole mała tak wyczaiła, że ma kciuka, ze juz sie z nim nie rozstaje:zawstydzona/y: heh... trudno, może dlatego nie upominała sie o cyca, bo miała swojego kciuka do cyckania:-p Nawet sama zasypia z palcem w buzi i to w łóżeczku. Zostawiłam ją pod karuzelką w łóżeczku w południe, wróciłam jak przestała grac, a mała spi:szok: a sie zdziwiłam:-p Mykam do wyrka, bo padam...

Do góry