reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Witajcie :-)

Mamoot ale Staś Ci niespodziankę zrobił :tak:
Marlena ale z Marysi ranny ptaszek :szok:
Aniknulka a Ty jak zawsze juz sobie weekend w kuchni zaklepałaś :-D ja jeszcze trochę awaryjnych obiadków mam, ale trzeba już coś myśleć ;-)

U nas nocka taka sobie, bo mała się często z płączem budziła i nie szło jej uspokoić. Dopiero jak wzięłam ja do karmienia, to pospła, ale i tak często sie budziła...

Dzisiaj mamy księdza... a pół przedpokoju zajmuje stół z krzesłami do kuchni (trzeba złożyć) bo wczoraj kurier przywiózł, a ja nie wiem gdzie to upchnąć :eek: Myślałam, że będzie w poniedziałek-wtorek, to zdążylibyśmy złożyć i pozbyc sie starego stołu, a tak :dry:

Dzień dobry!!!

Mata- ja też mam dzisiaj księdza, ale dopiero po 20-stej :dry:
mam nadzieję, że szybciutko złożycie stól i krzesła- przynajmniej bedziecie już mieli na czym jesc ;-)
Aniknulka Ty nasza kuchareczko! :-)
Marlena :szok: tak wcześnie Marysia Ci wstała, ja to jestem zła jak Bart się o 7 obudzi :sorry2:
Maggdalenkakol mam nadzieje że w dzień odpoczniesz :tak:

U nas nocka ok, Bart zrobił pobudkę po 7, teraz spi, Ł oczywiście też spi, a my z mamą już po kawce, mama w łazience, a ja na bb :-) dobrze, że wczoraj zrobiłysmy te pirogi- dzisiaj przynajmniej bedziemy miały chwilę relaksu, a nie non stop w kuchni ;-) tylko pogoda nie za fajna :sorry2: może się poprawi do południa???

Miłego dnia!!!

Mata Darunia to dzisiaj wyganiacie diabelka z mieskan.?
U nas jeszcze nie wiadomo kiedy W niedziele sie dowiemy czy w przyszlym tyg bedzie. Z reguly jest tak albio nasz ulice bierze zaraz po swietach albo na koniec w ym roku bedzie na koncu.
Co do odpoczyku w dzien bedzie trudno bo po 12 musze jechac do apteki odebrac mleczko a drogui u nas fatalne. W nocy sporo sniegu spadlo. Ogolnie to super bo zrobilo sie tak bialo czysto tylko te drogi

Aniknulko gotowanie to chyba staje sie powoli twoja pasja:tak:
Daruuunia dobrze,ze obiadek juz jest odpoczniecie sobie dzisiaj i nacieszycie soba:-D
Magdalenkakol obys w dzien odpoczela sobie:tak:,ja napewno nie bo w domu Marysia spi od 30min do 1h mi sie nie oplaca,a zreszta jak sie w dzien poloze to potem glowa mnie boli,tak juz mam:sorry2:
Mata nowy stol,fajnie oby udalo sie Wam go dzisiaj zlozyc:tak:
Marysia ma drzemke nr1,a ja oczywiscie na BB:-D

I ja się witam z rana...
ale jakoś kompletnie bez entuzjazmu...od 4 na nogach oczywiście najmłodszy i jego choroba daje mi tak w kość:-( dziewczyny normalnie powoli zaczynam wymiękać:-( nie dość że pracuję wieczorami to jeszcze nocki zarwane:-( na szczęście weekend wolny to mam nadzieję że odbiję sobie....

Zdrówka życzę i miłego dzionka

Joanna25 witam ponownie!:tak:

Bry ;-)
Zostawić Was wieczorem i tyle do nadrobienia :-p
lorcia - zdrówka maluszkowi, więcej sił, no i duuuużo wypoczynku życzę :tak:
mamoot - "mleko uszami" dobre:-D
marlena - po kim Marysia ma to ranne wstawanie? ;-)
Mata, Daruuunia - my już też po kolędzie, był u nas taki śmieszny ksiądz... ciężko było nadążyć do mówi bo skakał strasznie z tematu na temat ;-) a mój T stwierdził, że chyba był częstowany % przez sąsiadów :-D

Ja wreszcie wczoraj rozebrałam choinkę ;-) zawsze robiłam to w lutym, ale dostawałam szału z igłami :szok: - są wszędzie :wściekła/y:ciągle je gdzieś znajduje...
Wróciliśmy z kina przed 23 :tak: zdecydowaliśmy się pójść na Madagaskar2 :zawstydzona/y: - spora dawka śmiechu, Mmmm... miło było, chciałoby się częściej :-p
Dziś wstałam standardowo o 7, a potem po 9, wyjrzałam przez okno i... Wrocław zasypany :-) Zjadłam właśnie śniadanko i pije kawkę z koleżankami z bb :-D
Ola piszczy na kocu, a dokładnie już poza kocem i demoluje zabawki :zawstydzona/y: zaraz zje kleik:tak: i pewnie po 11 babcia zabierze ją na spacerek :-) a ja pomyślę o jakimś obiadku...
To tymczasem babeczki :-)

witam :-)maly przysnal na swoja pierwsz drzemke wiec korzystam;-)
u nas nocka bylaby nawet ok gdyby nie to ze bruno nie spal od 3-4:30 :-(nie wiem dlaczego nie moze tak dlugo zasnac:-(
wczoraj bylismy u lekarza na kontroli po antybiotyku i znowu sie dowiedzialam ze nie wiadomo jaka przyczyna tej suchej skory i dostalam clotrimazol do smarowania (juz mam ich cala kolekcje:wściekła/y:)...
lorcia wspolczuje tych nocek podziwiam jak Ty dajesz rade jeszcze pracujac...ja nie pracujac po tych nockach chodze do tylu...
marlena u nas tez takie drzemki ostatnio 2x25 min to ja nawet zasnac nie zdaze nie mowiac o tym ze nie umiem spac w dzien..a pogoda podobna jak u Ciebie:-(
mata darunia a propos ksiedza to mi sie dzis snilo ze pojechalismy do mamy i ona akurat czekala na "kolede" :-D
magdalenkakol jak sie nie da w dzien to zycze odespania dzis w nocy:-)

Witajcie kochane!
Wreszcie uśpiałm malego i mogę spokojnie siąść na BB. Niestety teraz tak szybko raczkuje, że musze mieć oczy dookoła głowy :szok::-D:-D
Mata
U nas nocka taka sobie, bo mała się często z płączem budziła i nie szło jej uspokoić. Dopiero jak wzięłam ja do karmienia, to pospła, ale i tak często sie budziła...
U mnie nocka podobna z 8 pobudek i niewiadomo czemu. 3 razy odkładałam go do łóżeczka i po godzinie płacz, potem zrezygnowana zostawiałam go w łóżku u siebie przy cycu a on possał trochę i znów płacz (oczy miał zamknięte) chyba męczą go te dziąsła :wściekła/y: ale jeszcze nic nie widać i nawet nie są zaczerwienione :no: już sama nie wiem co mu jest. W nocy je ale tylko raz solidnie pociągnie tak ok 3 - 3.30 a tak to tylko cmoka. Smoka nie toleruje więc już :wściekła/y: szlag mnie trafia bo nie wiem jak mu pomóc a tym samym sobie. Dziś jestem jak zombi :eek: i jeszcze miałam głupi sen i krzyczałam :szok: dobrze, że przychodzi dziś ksiądz (pomyliłam się pisząc, że mam w środę) może poświęci pokój małego i resztę to jakoś się uspokoję :tak:
Mały trochę kicha ale jak nie będzie dużego mrozu to ok 14 wyjdziemy na spacerek. A Wy o której wychodzicie na spacerki? Myślicie, że do -10 można wychodzić?
Marlenko mam nadzieję, że Mania da Ci odpocząć w dzień :tak:
Lorcia zdrówka Mikosiowi :-)

reklama
Mały trochę kicha ale jak nie będzie dużego mrozu to ok 14 wyjdziemy na spacerek. A Wy o której wychodzicie na spacerki? Myślicie, że do -10 można wychodzić?

My wychodzimy albo po 11, albo po 14. Spacerowałyśmy i przy -10st., nawet ponad godzinę(w sumie czytałam gdzieś, że można i dwie... ale sama nie wyrobię przy tym mrozie...:-p)
Może zadam głupie pytanie,ale dlaczego dziecko nie powinno spać na mrozie?

Do góry