reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
No to i ja witam :-)

My już na nogach od 6, Bart zrobił pobudkę o 5:30 :szok::-D no ale za to pościel zmieniłam, wyprałam pranie- na które mi gołębie-szmatławce narobiły :wściekła/y::crazy: posprzątałam w domku, zrobiłam połowę obiadu, zaraz z Bartem lece na spacer i zakupy, no i coś dalej bede kombinowac :-)

Miłego dnia!!!!

reklama
Witam.

Artur szaleje na podłodze. Od zeszłego tygodnia raczkuje. Poprostu pewnego wieczorka po kąpieli postanowił "zaczworakuje za pilotem":-):-):-). I tak od środy raczkuje. Myślałam, że ten etap ominie. Pewnie niedługo zacznie chodzić. Potrafi już długi czas sam stać niczego się nie trzymając. Teraz pracuje nad lewą jedynką i dwójką. Noce do lekkich nie należą i usypianie też nie.

Gratulacje dla dzieciaczków z okazji kolejnych miesięcy!!!!

Oczywiście gratulujemy nowych ząbków!!!

I my aktualizujemy listę

1 ząbek:
Oleńka (joaśkowa)

Maja (maajkowa)

2 ząbki:
Mikołaj (Joli)
Wojtuś
Marysia
Milena

3 ząbki:
Mikołaj (lorciowy)
Ola (kasiau)
Kubuś

4 ząbki:
Filipek
Lenka
Bogna
Paulinka
Brunko
Arturek

5 ząbków
Nadinka
Natalka

6 ząbków:
Krzyś
Dominik
Michaś

7 ząbków:
Staś

8 ząbków:
Dobrusia
Bartuś
Maciuś

Cześć dziewczyny:-)

Ja znowu po kilkudniowej przerwie-odkąd zrobiło się ciepło i zbliżają się święta na wszystko brakuje mi czasu:-(W pracy jest co robić a po pracy standard-obiadek i spacery z Milenką, żeby skorzystać z pieknej pogody i słoneczka co coraz dłużej świeci!!!
Dla mnie weekend skończył się zanim zdążył zacząć-spacerowaliśmy sporo,pojechaliśmy w niedzielę na wycieczkę do lasu no i zaliczyliśmy basenik-mała to uwielbia,zaczęłyśmy jak miała skończone 3miesiące.No i oczywiście porządki przedświąteczne-muszę pochwalić mojego męża, bo spisał się cudnie-umył nam nawet w mieszkaniu okna!!!Dobrze że mogę na niego liczyć,bo dziadkowie nie mieszkają blisko i właściwie nie ma nam kto pomóc.

A teraz zaległości:
Na początek zaległe życzona dla naszych kochanych dzieciaczków: KUBUSIA MARTYNKI I JASIA!!!!!!!!!!!!!!! TEN CZAS TAK SZYBKO LECI,NIESAMOWITE ŻE NASZE MALUSZKI JUŻ NIEDŁUGO SKOŃCZĄ ROK

Ogólnie to też mam problem z pogodą i nie wiem jak ubierać małą,kupiłam jej kapelusik na te cieplejsze dni.

mata-kow kurcze szkoda mi Dobrusi bo juz tak długo się ciągnie to choróbsko!ja też walczyłam w marcu z chorobą mojej małej,kaszlała strasznie i miała katarek ale pani doktor za wszelką cenę chciała uniknąć antybiotyków bo płuca były czyste-trwało to w sumie 2 tygodnie a i potem prze 7 dni pokaszliwała.Obeszło sie bez antybiotyków tylko postawiła małej bańki i przez 2 tyg. inhalowałam mała 2 razy dziennie po 10 minut-naparem roztworu z apteki.Milenkę sadzalam w krzesełku do karmienia i kierowałam na nią strumień pary.

aniknulka nie martw się brakiem ząbków,mojego kolegi z pracy synek do 11 m-ca też ich nie miał a obecnie ma 4 a jest z lutego 2008.
bbakania super sprawa: Natalka na rowerku,ja też się zastanawiałam nad tym żeby naszą małą zacząć wozić.

A zapomniałam prawie powiedzieć że na spacer do lasu pozyczyliśmy takie górskie nosidełko dla Milenki-przebierała w nim nóżkami z radości, że masakra,poza tym podobała jej się ta nowa perspektywa!super sprawa polecam.
Ok zmykam do pracy,bo i tak dość długa sobie zrobiłam przerwę.

Witajcie mamusie w ten piękny, ciepły kwietniowy dzionek :-)

Mata - zdrówka dla Dobrusi, oby wreszcie chróbsko szybko się pożegnało :tak:
Gratulujemy kolejnych zębolów (któraś zgubiła w liście dzieciaczki bezzębne :-p)

My już po dłuuugim spacerku :tak: Teraz mała próbuje zasnąć ale jakoś z oporami :sorry: Nocka super i poranek z drzemką też ;-) Wczoraj wieczorem wpadł kumpel, dlatego też do Was nie zajrzałam :zawstydzona/y: A dziś przyjeżdża znów mój tata na 3dni :-), jutro musi ktoś z małą zostać bo ja do urzędu znów biec jestem zmuszona... :baffled: No i przyznam się że do tej pory jakoś czasu na porządki nie miałam, to teraz nadarzy się okazja - okna wymyję, poszoruję kuchnię i łazienkę :confused2: Aż wstyd że jeszcze nic nie zrobiłam :eek: U Was czytam szał porządków... Muszę się też teściówki dopytać, czy jakiegoś ciasta chociaż nie upiec :zawstydzona/y:(bo ona zawsze zakalce robi :-p)

I my aktualizujemy listę

1 ząbek:
Oleńka (joaśkowa)

Maja (maajkowa)

2 ząbki:
Mikołaj (Joli)
Marysia
Milena

3 ząbki:
Mikołaj (lorciowy)
Ola (kasiau)
Kubuś
Wojtuś
4 ząbki:
Filipek
Lenka
Bogna
Paulinka
Brunko
Arturek

5 ząbków
Nadinka
Natalka

6 ząbków:
Krzyś
Dominik
Michaś

7 ząbków:
Staś

8 ząbków:
Dobrusia
Bartuś
Maciuś
Juz wczesniej aktualizowalam ale dziewczyny nie zauwazyly wiec od nowa wklejam.

witajcie:tak:

My dzis poza domem cały dzien:tak:
Ale mnie zaś jakas jelitówka złapała:-( wczoraj biegunka, dzis wymiotuje... znaczy juz nie, bo nie mam czym, od rana zjadłam 3 sucharki:zawstydzona/y:heh...
Wyskoczylam jeszcze na aerobic, ale ledwo co miałam siły cwiczyc:zawstydzona/y: masakra.
Po południu wyskoczylismy na zakupy i kupiłam se szmizjerke czy jak to tam sie nazywa:-p no i najwazniejsze juz rozm. 38:-D

Uciekam od wyrka

Miłego wieczorku i spokojnej nocki!

Asiowo co to jest szmizjerka?zycze zdrowka(no,ale ze jeszcze na aerobic,dzielna dziewczynka):-D

Marynia juz spi,ja maluje sobie paznokietki,jutro na badania krwi rano,mam byc na czczo,a jak myslicie czy moge wypic kawke(czarna,bez cukru)???

reklama
Wojtal tez juz ma 3 zeby tylko jakos tak nie po kolei bo wyszła mu 2 lewa gorna.

Hihi, to może Wojtki tak mają, bo mojemu Wojciaszkowi dokładnie tak samo wychodziły zebole. Potem była dolna dwójka, a dopiero potem jedynki górne i pozostałe dwójki do kompletu.

A ja dalej piekę mazurki. :-)

Bbakania,
zdrówka zyczę!

Do góry