reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witam :-)

Gratulki dla Dobrusi, Oli i Dominika :-) Uściski maluszki :-)
Gratulujemy również kolejnych ząbków :tak:
Aniknulka - spodnie sprzed ciąży - super :-) i te problemy z wodą... coś o tym wiem :-(
Kasiau - u nas też guz za guzem (mała już miała i śliwkę pod okiem :zawstydzona/y:) wszyscy starają mi się tłumaczyć że tak już to będzie... a ja za każdym razem serce na ramieniu :-(
Ewunia22 - trzymam kciuki za czerwcowe plany :-) a zgagi współczuję, bo ja w ciąży też wyłam z jej powodu :zawstydzona/y: I jak Maajka o drugim też już nieśmiało marzę :zawstydzona/y:
Bbakania - zdrowia dla m i oby Was nic nie tknęło :zawstydzona/y:

Trochę Was zaniedbałam przez te dwa dni :zawstydzona/y: ale zalatana byłam no i szkoda nie korzystać z darów słoneczka :-D Wczoraj Was tylko poczytałam, ale sił na pisanie już wieczorem nie miałam :sorry:. Rano przyjechała moja przyjaciółka i pobiegałyśmy po kilku salonach ślubnych w poszukiwaniu fasonu dla mnie :zawstydzona/y: Powiem Wam że ciężki orzech do zgryzienia... znaleźć na moja ciosaną figurę suknie :eek: Ehhh... gdy w końcu znalazłam powaliła mnie cena 4,5tys za kupno :szok: a 2,5tys. za wypożyczenie :szok: :szok: :szok: A w necie znalazłam tą samą (szytą w chinach) za 700zł, więc zamawiam ;-) Ciekawe co przyjdzie... :sorry: Sobota więc minęła pod hasłem "suknia" i odwiedzin mojej Ani ;-) Daaawno u nas nie była, a nadarzyła się okazja więc musiałyśmy się nagadać :-D Oleńka baaardzo do niej lgnęła, a ciocia oczywiście rozpuszczała małą jak się da :tak: Generalnie Olusia potrzebuje czasu na adaptację nowej osoby(lub dawno nie widzianej) a tu takie zaskoczenie :-pNo a niedziela spokojna, rodzinny spacerek (smagnęliśmy się z m słoneczkiem :tak: Oleńkę też coś połaskotało) i odwiedziny u znajomych na kawie (mam wyrzuty sumienia bo ciacho wsunęłam :zawstydzona/y: ale ciężarna kazała, a im się nie odmawia :-D) Ola za to padła teraz jak długa, taka była umęczona ;-) ale znów jedna krótka drzemka w dzień...
I wiecie... m kupił mi wreszcie hula hop... tylko ja zapomniałam jak się kręci :zawstydzona/y: zupełnie mi nie wychodzi :sorry:I mam jeszcze do Was pytanko... czy któraś próbowała ćwiczyć aerobik z płyty, kasety? Może coś polecicie :zawstydzona/y:
Miłego wieczorku! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dominiś dziękuje za zyczenia.
Przesyła całuski dla Dobrusi , Oli.
Właśnie dziś sobie przypominałam jak sms-owała z Kasiau. Wysłałam jej rano smska że urodziłam , a wieczorem kasia przysłała do mnie że Ola juz jest. Ale to były czasy i jak szybko minęły.

I ja witam wieczorkiem :-)

Dziękujemy za życzenia i my życzymy wszystkiego naj dla Oli i Dominisia :-)

Bbakania dla męża polecam miksturkę babci: zetrzeć do kubeczka na drobnej tarce 1-2 ząbki czosnku i "uklepać", do tego wcisnąć soku z cytryny (żeby zakryło czosnek). Odstawić do przeżarcia, odcisnąć sok i wypić (strasznie niedobre, ale nie musisz mu mówić ;-) w razie czego przygotuj troche wody do popicia) wystarczy 1 dobra łyżeczka i powinna być poprawa :tak: mi już wiele razy pomogło :tak:

u nas leniwy dzionek, Dobrusia była pierwszy raz od dawna w kościele, poszliśmy do pierwszej ławki, a mała była grzeczna calutka godzinę :tak: nie żeby nie rozrabiała, bo to nie w jej stylu, ale nie płakała i nie marudziła, więc sukces, dopiero pod sam koniec trezba było ją zająć piciem no i w ruch poszły chrupki :zawstydzona/y: no ale od rana nie jadła (u nas tradycyjnie na poranna msze idzie się bez sniadania ;-))

za to nocka gorsza, małą wierciła się i popłakiwała do 2 :baffled: potem zaczął chyba działać czopek i cycanie wymasowało jej dziąsełka, bo jakos do rana przekimała...dziś tez sie lepiej nie zapowiada, więc zaraz zmykam spać...

miłego wieczoru i spokojnej nocki:-)

Joasiek cieszę się, że weekend udany no i ceny sukien też kosmiczne :-p z tą szytą w Chinach to rzeczywiście trafiłaś daj znać jak przyjdzie chętnie obejżę fotki ;-)
Mata fajnie, że Dobrusia była grzeczna :tak:
Bbakania zdrówka dla m ;-)
Ewunia podziwiam i życzę spokojnego donoszenia (jak do tej pory było ok to oby tak do końca ;-))
ja też jestem z czerwca i Jasio miał być prezentem na urodziny ale się pospieszył o 20 dni :-p

spokojnej nocy :-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry w ten kolejny słoneczny poranek:-)

Bbakania - dziękuję za podpowiedź :tak: mam nadzieję że m czuje się już lepiej...
Aniknulka - jeżeli przyjdzie coś porządnego to może się pochwalę... :-p przyznam że jestem pełna obaw, bo szycie niby na wymiar (dziś idę do krawcowej ściągnąć miary) ale bez możliwości przymiarki... :zawstydzona/y: Pocieszam się jednak że jak mi nie podpasuje to mogę odesłać (stracę tylko koszty przesyłki) :sorry:

Moja córeńka dosypia właśnie po spokojnej nocce :-) Zauważyłam że bardzo potrzebuje jeszcze po porannym śniadanku tej godzinki snu :tak: W sobotę nie spała więc zrobiła tatusiowi histerię przy jedzonku i wyjściu na spacerek... :sorry: Ja staram się ja zawsze kłaść... Z dzisiejszych planów mamy spacer i krawcową :tak: tylko pomysłu na obiadek brak :zawstydzona/y:
Miłego dzionka :-)

Witam
U nas troszkę lepiej, Nadii juz konczy sie katar ale kaszel sie zaczał, Fabianek także zakatarzony i kaszel ma okropniasty - pulmicort i leki na alergię musialam włączyć. Dzisiaj wybieram sie z dziecmi do Poradni Pulmonologicznej. Zaczeło sie przedszkole, zaczeły mi dzieci chorowac - chyba dam sobie spokój...
Mnie także cos trzesie i katar mam...

Zyczę Miłego Dzionka.

reklama
Witam po weekendzie. Nad morzem wiało...ze hej!! Ale i tak było miło.

Widzę że znów choróbska się Was trzymają jak nie dosłownie to waszych dzieci czy mężów...wiec zdrówka i jeszcze raz zdrówka. My też bylismy z rana na wizycie kontrolnej bo chłopcy dalej pokasłują, ale nic wiecej się nie dzieje...i mamy się znów za 3 dni pokazać . Pozdrawiam Was lecę bo dziś jadę do Kongresowej na występy flamenco. Miłego dnia.

Do góry