• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
ja stosuję krem Fissan przeciw rozstępom -smaruję brzuch i piersi do tego szoruje się gąbką z tej szorstkiej strony a resztę ciała kupiłam sobie zwykły balsam bo po oliwce i tak miałam suchą skórę. Co do piersi to wyczytałam w gazecie że dobrze jest sobie zrobić masaż z solą kuchenną aby biust nie zwiotczał-robie to co 2-3 dni zobaczymy rezultat bo prawdę mówiąc to na ten biust najbardziej jestem przeczulona niż na rozstępy.
Mi teraz strasznie dokuczają biodra nie mogę za długo leżeć na jednej stronie bo ból staje się nie znośny i w nocy muszę parę razy zmieniać pozycję co jest sztuką teraz :blink:

reklama
Mata czytałam w necie już wszytsko o tej wadzie i rozmawiałam ze znajomym ginem. najważniejsze teraz zeby nie było żadnej wady serca. Ale wierz mi i tak się człowiek denerwuje, nie da się inaczej....

chciałam wam powiedzieć ze na prawde warto isc na takie dokładne usg bo gdyby nie to to pewnie bym nic nie wiedziała i tej pępowinie. 4 d jest istotne bo ładnie widać czy np. nie ma zajęczej wargi i widać dokłądnie kręgosłup. I te 200 zł w aspekcie urodzenia zdorwego dziecka to pikuś, prawda? Ja akurat jestem za tym badaniem. U mnie w związku z ta pępowiną skupił sie na badaniu narządów w 2 d ale 4 d też mi trochę nagrał. Załaczam wam linki to sobie pooglądajcie.

Picasa Web Albums - Kasia - 4d

Picasa Web Albums - Kasia - 4d1

Matajak dla mnie to tez masz brzuch jak na dziewczynke - moze faktycznie się okaże że mam rację
A Kasia ma brzuch na chłopczyka - ale chyba masz Kasiu mieć chłopaka prawda.
Piękne macie obydwa brzuchy!!! Dwa brzuchy a jakie róźne. kasia ma taką przyklejona piłkę a Mata taki na boki bardziej. Ja tez ma m taki do przodu dlatego się wydaje taki wielki.
Co do tłuszczu to ja mam tak: idzie tłuszcz, potem brzuch a na końcu ja. A potem będzie idzie tłuszcz, potem brzuch, potem nic, a na końcu ja;-)

Moja koleżanka tam rodziła i była bardzo zadowolona (ale ona miała szybki, łatwy i przyjemny poród). Jedyny minus to poródówka jak za komuny (boksy) i nie dostaniesz ZZO. Szpital jest wielki ale porodówka niezbyt popularna wiec nie jest oblegany. ma to swoje dobre strony. A ja mieszkam za ulicą :-D

Badania moczu nie wskazywały na jakies problemy, ostatnio po tym ataku dostałam skierowanie na posiew i wykazał 2 ziarniaki musiałam potwórzyć badanie bo moja gin chce wykluczyc czy to z moczu czy z pochwy więc przy drugim pobieraniu materiału musiałam ją zatkać tamponem. Wyniki będą za kilka dni. Nigdy nie miałam problemów z nerkami więc się zdziawiałm tymi kamieniami. Staram się pić dużo płynów i mam nadzieję że moje problemy zdrowotne nie zaszkodzą mojemu maluszkowi

ja sie smaruje oliwką i nie mam na razie rozstępów
W pierwsze ciąży smarowałam brzuch i nie miałam rozstępów a ud i posladków nie smarowałam i mi tak w 9 miesiacy wylazły i to dwa takie gigantyczne. jak bedziemy miały wątek zamkniety to wam wkleję. Pocieszjace jest to że po roku bardzo zbladły i teraz są wyglądają nie tak tragicznie. I dlatgeo teraz maziam sie wszedzie

Lorcia ja też miewam zmienne nastroje raz płaczę, szczególnie po wizytach u lekarza który zleca coraz więcej badań a ja uważam że coś jest nie tak , a raz śmieję i cieszę się przyszłymi zakupami dla maleństwa. Dziewczyny powiedzcie bo na ostatnim usg lekarz nie powiedział nic o pępowienie powiedział tylko że srece ok, głowka prawidłowo, nie wiem o co mam pytać

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry