reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa jesteście kochane!! :tak: ja również jak i Jolcia mogę się nawet czołgać byle jeszcze Malutka posiedziała mi w brzuchu te 5 tygodni...
Joleńko Ty się też oszczędzaj jak tylko możesz, mój brat jest wcześniakiem, urodził się w 7 miesiącu, zdrowiusieńki ale w inkubatorze swoje poleżał a moja mama to niestety odchorowała i było jej ciężko... tak więc dziewczynki nawet te dobrze się czujące nie przeforsowujcie się prosze!!
Kasieńka trzymam kciuki żeby tego paciorkowca gin pogonił gdzie pieprz rośnie;-)

reklama
Dziewczynki Jola i Flexy - trzymajcie się ciepło. Wiara czyni cuda... ,musi być dobrze.. Nasze Dzidzie już są duże a Widziałyście te pięć Dziewczynek, które urodziły się w 27 tyg. ciąży? I wszystko jest z nimi ok... ale Wy nie myślcie o wcześniejszym porodzie tylko o terminowym.

Kasia;
czy to gin zleca takie badanko? i czy wykonuje się je w gabinecie gin?
Najważniejsze, że Wiesz co masz i , że musisz to leczyć - nie ma nic gorszego niż brak świadomości. Dostaniesz lek i do porodu będzie ok

Kochana FLexy, trzymaj sie! "sciskaj kolana" i lez, na boczku, na boczku. Skoro jeszcze nie szpital to nie jest tak zle i go sie trzymaj. Poza tym 32tydzien to juz odlotowo. Dotrzymaj jeszcze do konca 36. Dasz rade, a my Ci pomozemy jakby Ci smutno bylo... Ino pisz
Kasia, nie martw sie, to dosc wczesnie wykryty paciorkowiec. Ja bede miala robiony wymaz ok 36tc. Zarowno z pochwy jak i odbytu (rzekomo to juz standard).
Jola, Ty tez rade z tym lezeniem, Tobie ciut wiecej czasu zostalo niz Flexy, ale przeciez nic Cie nie zlamie, prawda? no i Tobie tez pomozemy - wspierajac Cie jak mozemy.

No to teraz moze ja troche napisze o swojej pierwszej wizycie u nowego gina....
Przede wszystkim jestem totalnie podekscytowana. Jestem z czwartym dzieckiem w ciazy, adopiero dowiedzialam sie o kilku rzeczach np bol glowy moze byc z powodu zbyt malej ilosci plynow, naglego spadku cukru, zmeczenia, niewyspania, nerwow, spadku cisnienia lb moze to byc migrena, na ktora cierpialam swego czasu. No i mam probowac pic w zwiazku z tym wiecej, moge brac paracetamol, doraznie ibuprom, pic melise. Dowiedzialam sie, ze te wyniki morfologii u dotychczasowego gina uwazane za dobre u nowego traktowane sa jak anemia, ktora trzeba sie powaznie zajac (zelaz+wit C+kwas foliowy 5mg). Zylaki wygladaja brzydko (poprzedni uwazal ze to nic takiego), dostalam leki, zalecenie usg naczyn krwionosnych. Dostalam tez skierowanie na badanie krwi + koagulacja (cokolwiek to znaczy?????) - w zwiazku z tymi zylakami. Na nastepna wizyte mam przyjsc z wynikami usg. Bed miala robiony posiew z szyjki macicy, ale tez z odbytu pod katem streptococusa. Ufff...... Co jeszcze? Wcale nie przejmuje sie moja waga (76,5kg) nad przyrostem ktorej poprzedni gin ubolewal.....
A wiec reasumujac: jestem przeszczesliwa, ze zmienilam lekarza!

Hej! A ja dzis kompa nie wlaczalam! Caly dzien zabiegany, a nic nie zrobilam specjalnego, ale meza nie bylo dwa dni, wiec musialam zapakowac dzisiaj rano trojke do auta zeby jedno przedszkola zawiezc. Lola poprosila mnie o to, zeby zostac w domu - a tak ladnie prosila, ze uleglam. Potem do domu, potem do gina, do przedszkola, do domu i tak skromne 50 kilka kilometrow zrobilam autem....O wizycie napisalana wlasciwym watku......

Magdziarka podziwiam zorganizowaniei energię lepsza jesteś od Kubicy:-D
Kasia, Jola a co robicie w pracy, że tak szybko chcecie wrócić?
Joaś z Ciebie też błyskawica:-D

Co do urlopu to sama jeszcze nie wiem ale z opiekunką będę miała problem, mama jeszcze pracuje, teściowa 120 km ode mnie, a opiekunka będzie pewnie kosztować 1500 zł, poza tym ja do pracy wyjeżdżam przed 6.00 rano i wracałabym na 17.00 dzidziusia nie widziałabym i serce chyba by mi pękło tak cały dzień bez niego.

reklama
Ja nie biorę magnezu tylko zestaw witamin Elevit :tak:jak na razie skurcze ustały, ale w przyszłym tyg robię badania więc zobaczymy jak wyjdą:tak:

Do góry