reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Joaś widzę, że trafiłaś do super lekarza :-)

Ja miałam pobieraną w ciąży tylko cytologię, a o wymazie na razie mi nic nie wiadomo :baffled:

A liczycie już z polecenia lekarza ruchy?

reklama
Ja po macierzyńskim nie mam zamiaru wrócic do pracy. Chciałabym z maluszkiem troszkę w domu zostać. Zastanawiam się nad wychowawczym, ale wtedy nie dostanę żadnej kaski :sorry2: nie jestem też pewna czy mi w pracy podziękują, niby nie mogą, ale wiadomo jak to jest. Nie wiem czy pójdę też dalej na studia, wszystko wyjaśni się, mam nadzieję, do października i wtedy podejmę ostateczną decyzję, a że sytuację mam pokręconą, to i tak nie będzie łatwo podjąć dobrą i korzystną decyzję :baffled:

Majka gratuluje wizyty i zdrowej córci:tak:
Jolu,Flexy martwie się o Was:-( i trzymam kciuki abyście dotrzymały dzieciątka w brzuchach do 37 t.c.:tak:
Kasiu dobrze,że została wykryta ta bakteria tak szybko,oby równie szybko znikła:tak:
Joaś super,że w końcu trafiłaś na konkretnego gina:tak:
Behemotku ja też mam nadzieje,że ta żurawina coś mi pomoże:tak:

Dziewczynki trzymajcie się, będzie dobrze:-Djesteśmy z Wami.
Joaś cieszę się, że jesteś zadowolona ze zmiany lekarza najważniejsze to dobra opieka podczas ciąży.
Mata ja też miałam tylko cytologię no i teraz trzeci raz posiew moczu, ruchów na razie nie liczę (lekarz nic nie mówił). A od którego tyg trzema roboć te wymazy?

Ja planuję wracać do pracy jak tylko stanę na nogi po porodzie... Pracuję razem z mężem i ustaliliśmy, że ja będę podjeżdżać do firmy na dwie - trzy godzinki dziennie, a on w tym czasie będzie siedział z Małą. Ewentualnie zrobię sobie spacerek do firmy z wózkiem i Malutka posiedzi z nami trochę w pracy - Jacek się nią zajmie, ja zrobię swoje i wrócimy do domku :-)
Może po urodzeniu Małej zmienię zdanie, ale na razie jakoś nie wyobrażam sobie siedzenia w domu - tak samo jak teraz nie chciałabym rezygnować z pracy, dopóki nie jest to absolutnie konieczne.

Ja mam tę pewność, że nawet jak wezmę wychowawczy to do pracy mogę wrócić, tylko jak tu sobie dać radę z jednej pensji (dom, r-ki, dzidzia..) trochę się boję, że nie damy rady ale zobaczymy może jakoś się to ułoży:tak:

Mi do pracy nie opłaca się wracać, bo na opiekunkę wydałabym więcej niż zarabiam :sorry2: poza tym po macierzyńskim będę miała już dyplom i nie wrócę do słabo płatnej pracy z marnymi szansami na podwyżkę :tak: a czas, kiedy będę siedziała w domku wykorzystam na znalezienie ciekawszej i lepszej pracy, do której będę chodzic z chęcią a nie z przymusem :tak:

Moja położna jest z Karowej i tam niestety wstrzymali możliwość wykupienia położnej na poród ( a byłam juz taka szczęśliwa, że będzie znajoma twarz prócz męża), co do opieki po porodzie to będę musiała zapytać o to u siebie w przychodni bo z W-wy to się nie opłaca za daleko:tak:

reklama
Do góry