reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Milkaaa do takiego też wniosku doszłam :baffled:
Na dwóch pierwszych USG według wielkości płodu tygodnie zgadzały mi się moimi wyliczeniami odnośnie zapłodnienia, ale na pierwszej wizycie ginka coś tam takim kółkiem kręciła i po badaniu dała mi termin na 30. Ok, nie przeliczałam, ale teraz to zrobiło się dla mnie istotne :sorry2:

Jolu a Ty się ze mnie nie śmiej ;-) bo jeśli ginka rzeczywiście aż tak machnęła się w obliczeniach, to do porodu niby zostało mi 4 tygodnie, a przecież można i 2 tygodnie szybciej urodzić, więc mogę się rozpakować nawet za 2 tygodnie :baffled:

W środę mam wizytę, to się dopytam :sorry2:

reklama
Marta pani sie walnęła chyba co????

Reguła Naegelego brzmi:

Termin porodu = data ostatniej miesiączki – 3 miesiące + 7 dni

Średni czas ciąży obliczony tą metodą wynosi wtedy ok. 280dni (40 tygodni).

Joas - ja ok 18 maja mam tez gosci - zadzwonili i spytali czy moga - powiedzialam ze zapraszam - ale mam nadzieje ze maja swiadomosc ze nei bede nad nimi skakala tylko oni nade mna :-D Powiedzieli ze maja - to oki, prtzyjezdzajcie

Agacina - wspolczuje dnia

u mnie dzis tez niewesolo. Wlasnie dzwonili panowie ze zabraklo im cementu na wylewki - 1,2 tony - a jest 15 - hurtownie do 16...transportu nie mam. Robota stoi, panowie czekaja, zalamka
Wczoraj natomiast nei bylo lepiej - dekarze przyjechali poprawic dachowke bo spadla - i nie mieli drabiny - wlamali nam sie do domu - iskry lecialy....
i tak codziennie :crazy:

Lorcia bardzo się cieszę, że wszystko w porządku - przecież Ci pisałam, że będzie dobrze:-D

Snoopy - moja mama chciałą dziewczynkę, a teraz to tylko mój wnusio, i wnusio (nie przeszkadza jej że będzie "oną dziadka") mówi następna będzie wnusia:tak:najważniejsze, że zdrowe

Behemociku na grzybice mogę Ci polecić wit C - moja ginka mówi, że to zakwasza mocz i te cholerstwa tępi - co do podmywania polecam rumianek i wycieranie papierowym ręcznikiem - 3maj się kochana będzie dobrze:-)

o ludzie co się dzieje dziewczyny a ja tak sobie na początku ciaży myślałam że to będzie taki beztroski okres w moim życiu i obiecałam siebie niczym się nie martwić a tu co wychodzi :crazy::crazy::crazy:

Martusiu kochana powiem Ci że u mnie też lekarz się machną o 2 tygodnie i nie jestem w 33 a w 35 tc i wczoraj własnie rozmawiałam z położną na ten temat jak to możliwe to powiedziała mi że ostatnia miesiaczka wcale nie musiała być miesiączką i faktycznie , przeważnie miesiączkę miałam 6 dnie a ostatnią miałam tylko 2 i to taka nijaka i mowiłam o tym swojemu ginkowi to sobie to olał a jak na ostatniej wizycie mu to powiedziałam jeszcze raz bo z usg wychodziło mi troszkę inaczej niż powinno to stwierdził ze musiałam podać mu zle termin ostatniej miesiączki dodam jeszcze że wcale bym się nie martwiła tym ale w lutym też mu wszyszło ze jestem o 2 tygodnie więcej w ciąży z usg a jak mi powiedział teraz to już napewno tak jest :tak: a może to i lepiej

Magdziarka ale ta reguła ma zastosowanie przy regularnych cyklach, a ja takich nigdy nie miałam :baffled:

Teściowa chyba dobrze mówiła, że szybko poczułam ruchy i urodzę szybciej niż 30 czerwca :sorry2:

Aż boję się mężulkowi pisać, co odkryłam, bo będzie panika na całego :szok:

Tak swoją drogą, to też się trochę boję, bo remont skończy się gdzieś za tydzień, a gdzie porządki itd. :dry: dzisaj chyba wyskoczymy na zakupy, a ja zamówię pościel. No i chyba nie będziemy zwlekać z wózkiem do początku czerwca, bo zamówienie realizują w 1-2 tyg. :baffled:

Milka jak to się włamali? Jak to bez drabiny? Co to za fachowcy? Mój tata jednych takich przegonił - przyszli montować roplety bez sprzętu, drabinki itp. - tata im podziękował i powiedział, że nawet za fatygę nie zapłaci:wściekła/y: Ja tez bym nie zapłaciła. Co Ci ludzie sobie teraz wyobrażają, że jak większość wyjechała za granicę to oni mogą sobie robić co chcą? :crazy::wściekła/y::crazy: a niech ich myszy pogonią

reklama
Ula za lekarzami nie zdążysz. Mnie moja pocieszyła, że idzie na urlop - dobrze, że dała namiary na swoją koleżankę której odsyła pacjentki z brzuszkami, no i jakby co to na izbę.
Mata masz rację co do wózka - popieram szczególnie, ze trzeba ttyle czekać

Do góry