reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Gluszku Darunia jeszcze troszke i zaczniecie rodzic. Trzymam za was kciuki .
U nas spokoj . Wojtus je i głownie spi chociaz ma xtakie okresy czuwania wtedy gadamy( ja gadam on sie patrzy jak na wariatke) nosimuyy na raczka i ogolnie robimy duzo głupich rzeczy . :-)

reklama
darunia ale to dobre wiesci - znaczy że w szyjeczce coś ruszuło!!! Dziś opuszek a a jutro moze być 2 cm!!! Takze bądź dobrej myśli! Bo ja jestem złej wiec choc ty badx dobrej....:-:)-(

Gluszku jestem pewna że nie będziesz czekać 10 dni tylko krócej. To twoje 2 dziecko więc akcja porodowa powinna być szybsza. Ja na początku wcale nie czułam nawet że wody mi się sączą a z minuty na minutę jak się zaczęło rozkręcać to już poszło. Tez miałam w szpitalu leciutkie skurcze których prawie nie czułam , tak jakbym miała okres.

Alize cieszę się , że mały dużo śpi i jest ok.
Mam pytanko po ilu dniach wam szwy zdjęli ?
Ja miałam mieć zdjęte 4 dni po porodzie ale jak pojechałam pielęgniarka powiedziała żebym przyjechała za 3 dni bo jest obrzęk. Od razu wydawało mi się że to za szybko ale przynajmniej obejrzeli. Ja wczoraj leżałam prawie cały dzień w łóżku polewałam to i owo i dziś już jest lepiej. Nie wiem czy mam chodzić czy leżeć , szlag mnie trafia bo już myślami jestem na spacerku na świeżym powietrzu.
Chyba smok zadziałał bo mała przysnęła .

darunia - jestem w szoku ze cie wypuscili
ale z dwojga zlego - jakbys miala teraz siedziec w szpitalu...lepiej w domku

nie jestem pewna czy z kolejnym porodem idzie szybciej. To bardzo indywidualna sprawa - u mnie drugi porod nastapil tydzien przed terminem, a trzeci ani mysli byc w terminie - termin dzis - jestem pewna ze ciaze przenosze...a wydawaloby sie ze trzecia ciaza - wiec powinno isc jeszcze szybciej. A zobaczcie Joas - czwarta - i tez termin na dzis. podobno dziecko wysyla sygnal - najwyrazniej maluszki nie sa gotowe:baffled:

Mi powiedzieli że po 10 dniach się sdejmuje ale mój ginekolog jak wrócił z wczesów i do mnie zajrzał na oddział to powiedział chodź to ci zdejmę i to był6 dzien ale ja jeszcze nie chciałam i poszłam do niego na 9 dzień na zdjęcie

Pisałam Wam czasami o mojej sąsiadce ciężarnej własnie urodziła dwa tygodnie przed terminem..ale się cieszę będę miała z kim na spacerki chodzic:-D

Tak, tak, Milkaaa, kolejna ciaza, w dosc krotkim odstepie.... No i w dodatku ani Ty ani ja nie lezymy czekajac az cos sie porodowgo wydarzy - podejrzewam, ze obie zasuwamy jak male samochodziki. Nie zlicze ile razy dzis wchodzilam na schody i schodzialm ze schodow i te wieczne: mamo ja chce, mamo a ja chce... Do tego nosilam miski pelne wody - zamiast basenu dla dzieci na podworko - skwar okropny... Zaraz poloze Barta spac, starsze dzieci obejrza bajke.

Drunia, żartujesz, że Ciebie odesłali do domu :szok: chociaż w u mnie w okolicy jest szital, w którym babeczki leżą po 14 dni i więcej po terminie na patologii i lekarze nic nie robią, czekają na naturalne rozwinięcie akcji :baffled: mam nadzieję, że jutro wszystko sie wyjaśni i już niedługo maluszek będzie z Tobą :tak:

ja się też zastanawiam co z tymi szwami. Mi założyli wszystkie rozpuszczalne, więc nie muszę jechać na ścignięcie, tylko już mam dosyć, bo ciągle mnie ciągną i wkurzają, no i siedzieć nie mogę normalnie. Mąż mi kupił taki zgłówek co się na dłuższe podróże na szyję zakłada ;-) a żeby było śmieszniej, to wygląda jak maskotka-tygrys :-D Mąż wczoraj pooglądał je trochę i stwierdził, że ładnie się goi rana (nie chciałam za bardzo, żeby się nie zraził, a on na to, że widział jak mnie cięli, to że szwami ma się zrazić :baffled:). No i nadal czekam na wizytę położnej, dzisaij już 6 doba a tu aniu widu ani słychu :baffled:

reklama
Mam nadzieje że Głuszek będzie w tej połowie co poród drugi jest szybszy i łatwiejszy:-)

tego tez jej zycze
i sobie tez;)
sam porod drugi mialam szybszy - 3 godziny a pierwszy 12
a czy latwiejszy - chyba tak - bo szybszy;)
mialam na mysli raczej tempo w jakim do niego doszlo - przed terminem - na 99 % myslalam ze trzeci nastapi tez przed - choc nie pasowalo mi to logistycznie :-D

Joas - ja od dwoch dni po rusztownaiu wchodze na poddasze i maluje sciany:tak:
Wchodze w majtkach - bo w spodniach nie dam rady podniesc tak wysoko nogi :-D
jaka ja kraczlata jestem:laugh2:

Do góry