reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hej dziewczynki. Udało mi się dzisiaj pospać do 10 bo mały wyjątkowo po porannym karmieniu usnął..inaczej nie śpi od 6ej do wieczora..szok. Na szczęscie poleży juz w łóżeczku porozglada się troszkę, guga juz i smieje się w głos.ja zdążę w tym czasie ubrac się i zjeść i śmigamy na dwór w zasadzie wrzcam do domu na karmienie i cały dzień gdzieś się przemieszczam bo inaczej Antoś nie śpi..a tak kima... Olek u babci dzwoni i mówi że tęskni a mąz jedzie po niego w sobote i w poniedziałek znów wyjeżdża z teściami do Chorwacji. natęsknimy się za nim. Dzisiaj mam zamiar złożyć wniosek o becikowe.

Jolu ale numer z tym pokarmem pierwsze słyszę

Aniknulko mam nadzieję, że Jasio w końcu da ci odpocząć bo zamęczysz się dziewczyno.
Pozdrawiam i zyczę sił...mamuśkom

reklama
Ja już byłam po wniosek. muszą być i tak 2 dowody osobiste i pesel dziecka - bynajmniej u mnie tak jest a pesel dostanę w połowie sierpnia - na becikowe i tak jest rok

oj to tylko ja taka zachlanna na kase - urodzilam 3 od konca a o becikowe zlozylam wniosek tydzien temu
no ale korzystalam z urlopu meza - bo inaczej bym sama smigala autobusem z mala

u nas peselu nei trzeba
akt urodzenia i dowod osobisty jednego rodzica - ktory sklada wniosek
do becikowych z zapomogi dodatkowo potrzebne sa dochody z US za 2006 - ale moje akurat leza w Urzedzie miasta 0 wiec wszystko zalatwilam szybko

u nas jest tak ze do konca lipca 2008 sklada sie za 2006 - wtedy tez zamykaja rok rozliczeniowy - tzn chyba skarbowka zamyka rozliczenia podatku dochodowego od os fiz i jest w stanie juz wydac zaswiadczenia o dochodach za 2007r i od sierpnia juz trzeba do UM dostarczyc nowe zaswiadczenia za zamkniety - ostatni rok - w naszym wypadku rok 2007
ja skladalam tydzien temu - wiec trwal lipiec - wiec zadali dochodow za 2006

ja becikowe już dawno wydałam:-D
w pierwszym tygodniu życia małego M pojechał i załatwił dosłownie wszystko:tak: o zapomogi dodatkowe nie mam co się starać:sorry2:

My złożyliśmy wniosek o becikowe chyba w 5 dzień po narodzinach :sorry2: ale u nas będą wypłacać pod koniec lipca... za to mąż dostał z ubezpieczenia kaskę :-p ja muszę tylko podjechać do szpitala żeby wypis mi uzupełnili i też złożę papiery w ubezpieczalni, dostanę nie tylko za urodzenie dziecka, ale za 11 dni pobytu w szpitalu :tak: i będzie tego ładna sumka :-p

Coś mi się mała popsuła... nie może zasnąć, wierci sie okropnie i szybko się budzi... do tego coś mi ją wysypało na buźce... a już się cieszyłam, że mogę jeść wszystko :baffled: tylko co to może być :dry:

mąż miał mieć teraz 2 tyg. urlopu i się okazało, że chyba nie dostanie :baffled: a juz tak się cieszyłam, że po remoncie się w końcu porządnie mieszkanko ogarnie... do tego w sobotę będziemy małą chrzcić, a nie mamy jeszcze nic :baffled: no i ja nie wiem co ubrać, tzn. co kupić, bo w stare ubrania nie ma szans żebym weszła... mam nadzieję, że chociaż jutro i w piątek weźmie wolne...

U nas Ł wszystko załatwial po urzeędach i juz wszystko złożone- nawet dzisiaj oboje z pzu dostalismy, a na becikowe poczekamy z miesiąc.
My chrzciny planujemy w pazdzierniku dopiero ;-)
Mata mam nadzieje ze twoja dzidzia bedzie grzeczna- mój dzisiaj przespał całą noc tylko ze z nami w łóżku i oczywiscie z cycem w buzi, jadł o 23, 2 i po 5 i 8 ale musi byc przy mnie bo inaczej jest placz, teraz na szczescie spi i ja mam chwilke wolnego wiec wskoczyłam na bb :-) i jeszcze zrobiłam 2 prania, poprasowałam, i obiad sie piecze w piekarniku- indyk ;-)

reklama
Hej dziewczynki!
Dziś miałam spokojną noc choć o 5 mały zaczął znów marudzić a ja spałam zaledwie 2 godz od 24 bo mam fobię i jak tylko zakwęka to się budzę i staję na równe nogi :tak: ale o 7 jak sie trochę uspokoił to wzięłam go do łóżka i karmiłam 2 razy co 2 godz jak się obudził - tak przeleżeliśmy do 11.30 i mały odpoczął i ja nie musiałam się zrywać bo miałam go przy sobie a on malutką rączką trzymał cycusia żeby mu nie uciekł hihi :-D
Teraz śpi od 15 więc zrobiłam obiad - sobie pulpety na wodzie z włoszczyzną a M mielone smażone - no i w końcu zjadłam normalny obiad (bez podgrzewania) mama niestety już wróciła do pracy więc jestem zdana na siebie:tak:
A wczoraj Jasiek spał od 16 do 18 więc poprasowałam wszystkie jego ciuszki - tak szybko wyrasta... więc odkładam dla kolejnego maluszka :tak: resztę (niepraktycznych śpiochów itp) oddam

Do góry