reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witam dziewczyny.
U nas becikowe odbiera sie z peselem, a pesel będzie lada dzień. Na dodatkową kasę nie mam co liczyć bo przekraczamy dochód.:baffled:. A szkoda.
Dzisiaj wraca do mnie mąż z dziećmi. Wyjechali na odpoczynek do siostry męża. Ale już sie tak za nimi stęskniłam. przez ten tydzień była u mnie mama dorywczo i muszę powiedzieć , ze dzięki ciszy i uspokojeniu siebie maluszek jest troszke lepszy. Dziś spał już w dzień 4 razy. Dwa razy po godzince, raz na podwórku 2 godzinki i teraz kima już 1.5 godziny. Dokarmiam małego 2 razy po 60 ml. Ale widzę że juz znowu zaczyna mi powracać pokarm i jestem dobrej myśli. mam nadzieje ze synek wkońcu zacznie przybierać na wadze i jakoś się uspokoi.
A co do kwaśnego mletka mamy to ja też pierwszy raz słyszę:szok:

reklama
Alize, wielkie gratulacje! Pokarm wraca, bo Ty jestes spokojniejsza. Ja profilaktycznie pije codzienne rano melise Jestem wtedy "innym czlowiekiem". Zachowanie dzieci mnie tak nie drazni, a naprawde potrafia wyprowadzic z rownowagi. Mala nie ma jeszcze konkretnych godzin czuwania, ale mloda jest bardzo, wiec mamy czas nauczenia sie siebie. No i kazdego dnia inny jest rytm. W koncu dotarl do nas panod plytek i nam uklada. Po dwoch dniach zaczyna byc duzo lepiej. Jutro tez bedzie robil. Jeny, dom zaczyna byc domem. Jutro od 10 mam cale moze wykonawcow w domu roznej specjalnosci - od drzwi, tarasu, plytek, czyszczenie tapicerki.... Wlasnie to mnie z Milkaaa laczy baaardzo. Nie my czasu na prawdziwy polog... jest "przy okazji". We czwartek wyszlam ze szpitala a w sobote juz bylam w markecie szukac lodowki, nasza sie zepsula (no nie do konca, ale kiepsko sie juz z niej korzysta) a koszt naprawy to 1400zl - siadla elektronika. W niedziele kosciol cala gromada - to dopiero jest wyzwanie, mowie Wam... Utrzymac dzieci we wzglednym spokoju... Poniedzialek znow jezdzenie - tym razem zamawianie mebli do dzieciecych pokoi, bo juz nie dam rady w prowizorce zyc - prawie rok to trwa.
Rano musze pamietac o dwoch rzeczach: zrobic sobie zastrzyk z clexane (przez zylaki), cos zjesc a dalej juz jakos "idzie"...
Dziewczyny, nie poddawajcie sie, poczatki zawsze sa trudne. Tylko nam sie wydaje, ze "inne maja lepiej"... Moze nie maja, moze o tym po prostu nie mowia... Znam takie co wychwalaja swoj dzieci pod niebiosa a potem okazuje sie, ze nie spia nocami, bzieci aolami nie sa w rzeczywistosci...

Ostatnia edycja:
Ja zmienię nieco temat... dajecie też Waszym dzieciom wit. k? Bo coś mi się wydaje, że mała po niej mi świruje :baffled: słyszałam, że dzieci po niej są marudne i nie daję jej codziennie :dry:

Mi dopiero przepisała więc jeszcze nie wiem jak zareaguje.
Witamina K jest odpowiedzialna za prawidłową krzepliwosć krwi . Jej obecność jest również wymagana przy tworzeniu białek kości i w prawidłowym metaboliźmie wapnia. Ma też właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne jest bez recepty. Dotyczy kobiet które karmią piersią gdyż w tym pokarmie może jej być za mało.

Ja daję wit D3 i wit K - tak miałam w zaleceniach szpitalnych. Nie zauważyłam żeby mały wariował po tej witaminie ale on zawsze marudzi wieczorami zasypia tylko przy cycu :tak:

Ja też podaje i D3 i K, nie zauważyłam zmiany zachowania Majuni, ma gorsze i lepsze dni, przedwczoraj jak wstała o 1 w nocy, zmiana pieluchy i karmienie a potem dziewczynie odechciało się spać i tak marudziła do 5.30 rano to wczoraj nakarmiona o 1.30 spała do 8 rano :szok: ciekawe co dzisiejsza nocka nam przyniesie:dry:

Mata Mój mały też jest niespokojny po wit. K Postanowiłam więc i daję mu co drugi dzień do końca opakowania i sobie odpuszczę. Starsze nie miały i jest OK to czemu jego mam katować (i siebie przy okazji:-D)

reklama
Chyba cos w tym jest. Moja mala dwa dni (w zasadzie juz trzeci) dostaje wit K i niestety jest niespokojna, kreci sie, ulewa wiecej (ja caly czas na diecie), kup tez ma wiecej....

Do góry