reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
A ja wcale wit. D nie podaję, bo pani doktor powiedziała, że Staś ma małe ciemiączko i do tego cały czas na Mazurach, to ma naturalną witaminę D w postaci słonka.
A poza tym u nas jak na razie wszystko dobrze. Staś je zawsze chętnie, nie ma kolek, ja mogę jeść wszystko co chcę a Stasiowi to nie szkodzi. Nie ma tez uczuleń i skórka ładna. Oby tak dalej.
Ma tylko troszkę małych skórek na główce, ale to jeszcze nie ciemieniucha. Mimo tego na wszelki wypadek główkę myjemy Oilatum i wyczesujemy (łatwiej teraz zapobiegać niż potem pozbyć się ciemieniuchy).
Staś śpi ładnie (i chętniej na brzuszku), po wieczornej kąpieli często śpi ok. 5 godzin, a potem niestety budzi się co 2-3 godz. Więc nocne karmienia mam najcześciej ok. 21.00, 2.00, 4.00-4.30, 6.00-6.30.
A poza tym coraz bardziej interesuje go otaczający świat i już zamo jedzenie-spanie nie wystarcza.:-)

reklama
własnie wrocilysmy od lekarza...
załamka, przez ten kikut mamy skierowanie do szpitala...
nawet nie wiem czemu... wyglada dobrze, ale zaczyna brzydko pachniec...
:-:)-:)-:)-:)-:)-(
nie wyobrazam sobie dnia w szpitalu...
poczekamy i jutro z mezem zadecydujemy...:-:)-:)-:)-:)-(

może go tylko odetną , sprawdzą czy wszystko dobrze i puszczą do domku , będzie dobrze , najważniejsze ,że obejrzał kikutek lekarz

Witam Was kochane czerwcówki!!!:-):-):-)

Nie mam czasu żeby coś pisać codziennie:-( Ale czytam na bierząco co piszecie. Mam pytanie odnośnie tego becikowego uzależnionego od dochodów. Mój mąż tylko pracuje. Zaczął pracować od grudnia 2007. I mam pytanie. Żeby dostać to becikowe to trzeba przedstawić dochód za 2007 rok czy dołączyć też za 2008? I jaki musi być dochód na osobę, żeby dostać te becikowe?
Dzięki za odpowiedzi.
Mój Arturek ma różne dni. Też marudzi po witaminie K. Ostatnio zjadłam sera żółtego i mu zaszkodził, nie mógł zrobić kupki. Dał mi wtedy popalić. Karmimy się co 2 godziny i w dzień i w nocy.
Tak jak Darunia nie lubię wieczorów, bo boję się co noc przyniesie. A teraz ranki są koszmarne od 6-7 do 12 bo maly na cycu, troche ssie, puszcza, spi 10-20 min, złości się i tak w kółko.

Witajcie Czerwcóweczki! My dzisiaj byliśmy na kontroli i jest wszystko ok, skórka juz jest śliczna, kikut odpadł wczoraj :tak: musieli mu pobrac krew z główki zeby sprawdzic poziom bilirubiny- ale jest ok na szczescie, panie w szpitalu myślały ze Bartus to 2-miesięczne dziecko a nie 17-sto dniowe :-D:-D:-D taki duzy :-) na wadze przybiera ładnie. Ja podaje tylko wit. K i mysle ze zachowanie nie zmnienia sie :confused:
Teraz spi u Babci na rękach a ja mam chwile czasu, bo tak to co chwilę cyc- nawet nie ubieram sie w ciuchy tylko w koszuli z cycami na wirzchu i szlafrok :szok: taki to mój Bartuś- Obżartuś :-D:-D:-D
Asiowo trzymam kciuki za ten pępek!!!!

Mam pytanko do Was, poniewaz kupiłam sobie krem do depilacji i nie wiem czy mogę go uzyc skoro karmie piersią??!! Na opakowaniu nic nie pisze, ale wole sie Was poradzic, bo nie chce miec pozniej jazdy z Małym ;-)

patyk - u nas jest tak:
becikowe Prezydenta Miasta - dochod na osobe 1008 zl lub ponizej
becikowe z zapomogi - dochod na osobe 504 zl

co do zaswiadczenia - musialabys zadzwonic i sie dopytac - napewno dochodu za 2008 rok nie beda brali pod uwage - bo ten rok trwa i rozliczac sie z niego bedziemy do kwietnia 2009. byc moze w Waszym przypadku trzeba bedzie poprosic o zaswiadczenie o dochodach za rok 2007 - skoro 2006 nie byl w ogole dochodowym

darunia - ja chyba jutro dostane polecenie na bilirubine bo bialka ma jeszcze zoltawe...ile Bartus mial tej bilirubiny teraz?

darunia - ja chyba jutro dostane polecenie na bilirubine bo bialka ma jeszcze zoltawe...ile Bartus mial tej bilirubiny teraz?
Milkaa nie wiem dokładnie, bo ja dzwoniłam zapytac sie o wynik i powiedzieli ze wynik jest ok- żółtaczka zanikająca, wiem ze jak wychodziliśmy ze szpitala w poniedziałek tydziń temu to miał 220, w sobote mam przyjechac po wpis do ksiązeczki zdrowia Małego.

[FONT="Comic Sans MS"]Madziarko dziekuję tobie bardzo baaardzo mocno:-):-):-):-)
Asiowo moja mała też ma jeszcze kikut i walczę z nim:wściekła/y::wściekła/y: jak jej smaruję to płacze:-( peditra kazała mi gp lekko pociągać i wówczas smarować u podstawy,trzymam kciuki za pępuszek, oby było ok:tak:
[/FONT]

reklama
my tez mamy kikutek i mimo ze przy prawie kazdym przewijaniu go przecieram spirytusem - oprocz nocy - to siedzi mocno dziad
i masc antybiotykowa mamy - bactorban bo gorny pierscien byl zaczerwieniony
chcialabym juz by odpadl - bez obaw kladlabym mala na brzuszku a tak wydaje mi sie ze ja drazni:-(

Do góry