reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
dziewczynki mam problem we wtorek ide zaszczepić malutka do przychodni chciałam wykupić szczepionke 6 w jednym , ale lekarka która przyjmuje u nas powiedziała żebym oddzielnie zaszczepiła dziecko na zółtaczke a potem wykupiła 5 w jednym i potem tym zaszczepić , bo ona ma złe doświadczenie w szczepionce 6 w 1 ja bym wolała jedno kucie co wy o tym sadzicie a i jeszcze jedno duzo czytałam o wit K u mnie była lekarka i połozna przepisała tylko cebion 1x5 kropli i wit D3 1x2 krople nic nie mówiły o zadnej wit K no i co mam robic

reklama
Ja tez widze przeswitujace zabki w dziaselkach.I Majka odkad skonczyla miesiac to bardzo sie slini,wklada piastki do buzi,zasysa sie nawet we wlasne ramie.Nie wspomne,ze takze i w moje ramiona,bluzki itp.;-)

mata-mam nadzieje,ze Dobrusia da Ci wiecej wolnego.Dzis mi sie snilas-bylas u mnie z wizyta,bez malej,prosto od ekskluzywnego fryzjera (mialas swietnie sciete wlosy i piekny ich kolor:-)).Takze moze sie sprawdzi;-)

biedroneczka-witamina K jest dla dzieci,ktore sa karmione tylko piersia,bo sztuczne mleko ja zawiera.A Ty jak karmisz?

daruunia-ja bym sciagnela 2 razy po 120ml,tak w razie czego.Ale to zalezy ile Twoj Bartus zjada na raz.U mnie Majka do niedawna jadla ok.90ml,ale teraz to juz 120ml i jeszcze by czasem chciala.

Ostatnia edycja:
Majka :szok::szok::szok: ja przez godzinę ściagnęlam 30 ml- recznie, mam laktator, ale jeszcze wolniej sciaga :no::wściekła/y: kurcze nie wiem jak mam to zrobic, zeby Mały jeszcze sie najadł- cos mi sie wydaje ze z mojeo wypadu nici :dry::-(
Biedroneczka ja tez bede szczepic na zoltaczkę oddzielnie i 5w 1 potem- tak mi lekarka doradziła

Milkaaa tzrymam kciuki,żeby z budową szybko i sprawnie poszło, no i żeby teściowa szybko wróciła do zdrowia :tak:

mata-mam nadzieje,ze Dobrusia da Ci wiecej wolnego.Dzis mi sie snilas-bylas u mnie z wizyta,bez malej,prosto od ekskluzywnego fryzjera (mialas swietnie sciete wlosy i piekny ich kolor:-)).Takze moze sie sprawdzi;-)

Majka, oby :-D:-D:-D tylko aż się boję do jakiegos dobrego fryzjera się umówić, bo mała akurat jak coś się zaplanuje, to ma humory :baffled:

Mała chyba ciekawa świata się robi bo mało śpi... chyba, że ma taki dzień :sorry2: jutro do pediatry, zobaczymy co na kupki powie, może też się wyjśni czemu jest taka niespokojna i od kilku dni płacze podczas kąpieli :baffled:

Hej dziewczyny!
Mata współczuję tej śluzowej kupki - a może małą ma problemy z jelitkami? Może dobrze byłoby zrobić jakieś dodatkowe badanka?
Milka podziwiam z tym murowaniem i fugowaniem :tak: życzę szybkiej realizacji planów i odpoczynku :-)
Biedroneczka ja tez szczepiłam Jasia 5 w 1 i oddzielnie na żółtaczkę, a wit K jest na krzepliwość krwi ja karmię piersią więc dajemy małemu 1 cm codziennie (choć wczoraj usnęłam z nim i zapomniałam :-()
Co do ślinienia się to mój mały strasznie pluje hihi :-D jeszcze nie do końca opanował chyba połykanie śliny a ręce to ma tak lepkie bo cały czas tylko buzia i buzia

jeszcze mam pytanie bo jutro wychodzę na około 4 godziny i nie mam pojęcia ile pokarmu mam sciągnąc??? :szok:

popieram maaajkę około 120 ml na jedno karmienie

U mnie Majka do niedawna jadla ok.90ml,ale teraz to juz 120ml i jeszcze by czasem chciala.

maajka ty ściągasz swój własny pokarm i podajesz ? Ile razy dziennie i po ile je malutka. Antos też je 120 ml 6 razy i mi się wydaje że to mało.

A my dopiero wróciliśmy do domu mąz wymyslił wycieczkę na łowisko i spedziliśmy tam kilka ładnych godzin..a po drodze zajechaliśy do teściów.I dopiero ogarnełam dzieci do łóżek....idę na kolację

Jeszcze mam pytanie do Was :sorry2: bo tak sie zastanawiam czy nie kupic jakiegos mleka sztucznego i by Ł lub moja mama podawali Małemu jak ja wychodzę np. do lekarza czyli 1-2 razy w miesiącu- co myslicie o tym? a najlepiej jakie mleko kupic? w Was jedyna nadzieje bo moja lekarka jest temu przeciwna, ale co zrobic?!:dry::confused:

Daruunia jeśli masz wystarczającą ilość mleka to lepiej ściągnij. Jeśli nie udaje ci się od razu takiej ilości to zbierz po trochu i zamrażaj. Jak podasz mleko sztuczne raz potem drugi to możesz się rozleniwić( tak było ze mną) a na te kilka wyjść lepiej zostawić swoje. Gdybyś musiała codzinnie ściągać po kilka razy i byś nienadążała to co innego..ale tak to szkoda..Ale gdybyś już się zdecydowała i jeśli mały nie jest alergikiem to Nan jest dobrym mleczkiem a dla wrazliwców pokarmowych NAN HA

reklama
Chciałam się przywitać i napisać, że żyję :-)
Tak jak Madzia pisała - nie mam laptoka a dostęp do stacjonanego jest nieco utrudniony... Poza tym Jacek cały czas poza domem no i same wiecie jak to jest....
Mateusz ogólnie jest grzeczny i dzięki radom Madzi - odnośnie samodzielnego zasypiania w łóżeczku - nie musimy Malego nosić na rękach i lulać do snu - najzwyczajniej w świecie sam sobie zasypia. No jest może jeden problem - wypadający smok - wtedy Mateusz się budzi więc przez pierwszą fazę snu trzeba nieco pilnować.
Ubyło mi już sporo kg. i tylko brakuje mi 2 aby waga wskazywała tą przed ciążową. Poza tym już ćwiczę i czuję się z tym dobrze - a ! i 2-godzinne spacerki robią swoje :-D

Do góry