reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Kochanie ale ta herbatka jest bez cukru w odróżnieniu od herbatek z hippa:tak: więc nie powinno się nic dziać z ząbkami w przyszłości;-) no ale skoro Jasio zareagował biegunką na koperkową to chyba szkoda męczyć Małego, strasznie Ci współczuję tego zalatania bo dziewczyno zacharujesz się, podziwiam Cie ja już bym wysiadła:szok:

Dzięki za wsparcie - a wiesz może warto spróbować tej innej herbatki w końcu kto nie próbuje ten nic nie ma :tak:
na pocieszenie:
Rabi wstając rano w poniedziałek i patrząc na niebo mówi - Panie Boże żebym wygrał w totolotka, we wtorek to samo, środa, czwartek, piątek, sobota, w końcu w niedzielę Pan Bóg otwiera wrota raju i krzyczy do Rabiego - Rabi daj mi szansę zagraj w tego totolotka :-D

witam was i odrazu pozdrawiam
My jesteśmy już 6 dzień nad morzem jest fajnie mały bardzo mało marudzi chyba powietrze mu sprzyja:-) spi mi tu jak zabity jak zasnie o 20 po kompanku tak spi do 8 rano i nawet nie budzi sie do jedzenia wiec moge powiedzieć ze naprawdę odpoczywam na wczasach .
anulka wspomniałaś o butalce ja ci powiem ze miałam podobnie ale odkąd przestał pić mleczko z cyca ( nie chciał sam) jest o wiele lepszy bynajmniej wiem ze jest najedzony i ile zjadł to jest jedyny plus tego :tak: a wes dokarmiaj go tylko na noc albo wtedy kiedy jest naj bardziej nie znosny tą butelką będziesz miała o wiele lżej ja wiem ze mleko matki jest nie zastąpione ale matce też się należy troszeczkę odpoczynku;-)

Aniknulka kobitko ty sie zamęczysz.
Możesz spróbować dać małemu mleko sztuczne - może będzie jakaś zmiana ja i tak nie masz dla siebie czasu.
Ja z kolei się zastanawiam bo moja też za długo to nie ciągnie cyca ale jak jej dałam na siłę jeszcze raz ( miałam nadzieję że dłużej pośpi jak będzie bardziej najedzona) to wszystko zwymiotowała i taki był efekt.Co innego może sztuczne bo ono z kolei jest bardziej treściwe . Co do herbatki koperkowej to moja ją wypluwała i tez nic innego nie chce ale będę niebawem musiała jej po troszku chyba dawać sztucznego bo jak pójdę do pracy i będę i tak musiała ja przekonać do innego mleka. Zastanawiam się też jakie te mleko bo kupiłam te bebilon pepti ale ona raczej nie ma tej skazy więc mogłabym kupić zwykłe i teraz to taki mam dylemat.

Aniknulka kobitko ty sie zamęczysz.
Możesz spróbować dać małemu mleko sztuczne - może będzie jakaś zmiana ja i tak nie masz dla siebie czasu.
Ja z kolei się zastanawiam bo moja też za długo to nie ciągnie cyca ale jak jej dałam na siłę jeszcze raz ( miałam nadzieję że dłużej pośpi jak będzie bardziej najedzona) to wszystko zwymiotowała i taki był efekt.Co innego może sztuczne bo ono z kolei jest bardziej treściwe . Co do herbatki koperkowej to moja ją wypluwała i tez nic innego nie chce ale będę niebawem musiała jej po troszku chyba dawać sztucznego bo jak pójdę do pracy i będę i tak musiała ja przekonać do innego mleka. Zastanawiam się też jakie te mleko bo kupiłam te bebilon pepti ale ona raczej nie ma tej skazy więc mogłabym kupić zwykłe i teraz to taki mam dylemat.
ja swojemu Mikołajowi daje ten bebilon pepti pije bo pije ale nie jest za dobre w samku wczesniej dawałam ten nan ha i mały pił ze smakiem ale odkąd okazało sie ze ma skazę daje mu ten bebilon ja ci kasiu poleciłabym ten nan dzieci piją go ze smakiem:tak:

Aniknulko a dawałaś małemu swoje mleko ściągnięte z butli??może tak spróbuj a jak to nie da efektu to wtedy wypróbuj sztuczne:tak:
Jolu bardzo się cieszę że twój Mikoś się naprostował:tak: i życzę udanego wypoczynku i oczywiście czekamy na fotki:tak:
Kasiu ja daje małemu jedną butlę dziennie czyli w sumie zrezygnowałam z jednego karmienia o 16.00/17.00 i podaje małemu Bebiko:tak: moja mama namówiła mnie bym najpierw spróbowała podać zwykłe a dopiero później jak będzie się coś dziać podać HA.Wybrałam Bebiko ponieważ większość kaszek które będę podawać małemu są właśnie na Bebiku mowa oczywiście o Bobowicie:tak:
Darunia szkoda twojego M biedny tyle godzin w pracy:baffled:

Jak na razie to nie ściągałam mleka wystarczało mi to, że dobrze przybiera na wadze i nie było mi potrzebne sprawdzanie ile je.
Jasiek ma takie ataki bo chyba wie, że go wezmę na ręce i się przyzwyczaił poza tym jak nie zaśnie przy cycu to sam nie daje rady i wtedy płacze bo jest już tak zmęczony, ze nie może usnąć
Nie wspomnę o łóżeczku czy wózku :szok: 5 min darcia się (nie wiem co na to sąsiedzi ale z pewnością myślą że maltretuje swoje dziecko) sama nie wiem już co robić :no:
Dobra uciekam myć się i odpocząc bo pewnie za chwilę będzie trzeba przygotować cyca :-D buziaki
Jolu, Asiowo udanego wypoczynku :-) i czekam na zdjęcia

Aniknulo kurcze rzeczywiscie masz nie za wesoło :dry:
Jola zazdrosze wypoczynku nad morzem ;-) super ze Wasza kruszynka tez tak ładnie wypoczywa!
Kasiau ja tez mam ten problem co Ty- mały mi ciągnie cyca po 5 góra 10 min- a to rzadko np. zjadł o 19-stej i do teraz nie wołał a jadł 6 min- teraz niby spi, ale jak cos głosniej zrobie to odrazu oczy jak 5-złotówki :baffled: i musze bujac lezaczkiem. Tez mnie to9 dziwi bo w dzien jak chce mu sie spac to usnie raz, dwa i moge wszystko robic i sie nie budzi a jak noc przychodzi to ciężko mi go uspac :baffled:

reklama
O tym samym pomyślałam że to nie kwestia jedzenia bo w końcu dobrze przybiera na wadze .
Co do mojej to nie wiem tez bo ona je mniej a częściej i może jakbym ją przestawiła żeby zjadła więcej to może i by dłużej spała . Na dworze z kolei śpi dużo lepiej a przecież je tyle samo - powietrze inne a jedzenie to samo - oj, nie tak łatwo rozgryźć te nasze kochane orzeszki .:-)

Do góry