reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
u mnie o dziwo piękna pogoda ale za to temperatura 15 stopni:sorry2:
mimo pogody i tak nie mogę wyjść z małym na spacer;Karol nadal chory w sumie przeziębienie ale nadal nosem ciąga więc na dwór go nie puszczę...wyjdę z Mikosiem dopiero jak M wróci z pracy a do tej pory może się pogoda popsuć:baffled:

dzisiaj na obiad robię pieczone udka kurczaka także zbytnio się nie napracuję:-)

reklama
Jeśli chodzi o krostki nie ma jak krochmal . Nawet czasami kąpie go w tym dobry jest też zaczerwienienia w fałdkach. Już rezultat widać po 1 dniu. Polecam

Witajcie :)))
Nocka minęła Naduni super fajnie, obudziła sie o 5 zasnęła po jedzonku i spała do 8 :rofl2: - super !!!
Fabiana do przedszkola odstawilam, biorę sie za sprzątanie bo ok 13 ide odebrac wyniki badań Nadii. Oby nie były az takie złe.

Witajcie dziewczynki-pare dni mnie u Was nie bylo.Brak czasu na komputer:-(
U nas wszystko dobrze,tylko Maja jak zawsze w dzien domaga sie ciaglej uwagi.Pulpecik z niej coraz wiekszy.:-)
Jesli chodzi o lapanie uszek,to u nas to samo-mala uwielbia je sciskac,szarpac,az sie robia czerwone-ale nie placze,wiec jej nie bola.
A z kapiela u nas nie ma konkretnej godziny-dostosowujemy to do karmienia.Kapie Maje 2-2.5 godziny po jedzeniu (jada co 3 godziny),a po kapaniu od razu cyc.Potem czasem na troche przysnie,ale czesciej chce sie bawic i na cala noc zasypia dopiero po nastepnym karmieniu,czyli ok.22.00-23.00.
Ale jak ja wyciagam z wody to czesto placze-wiec otulam ja w recznik i biore na rece.Jak sie troche uspokoi to odkladam z powrotem na przewijak i smaruje,ubieram,daje witaminki.Czasem nadam placze,to spiesze sie,zeby jak najszybciej ja nakarmic.Ale przewaznie udaje mi sie ja zagadac.:-)
Maja w 1.5 miesiaca tez miala krostki na buzi,uszkach,glowce,ramionkach,klatce piersiowej-i to byl tradzik niemowlecy.Pomogl specjalny olejek do kapieli i krem do skory atopowej.Nadal je stosujemy-tylko teraz kupilam olejek z Musteli.
A jesli chodzi o szczepienia to Maja miala tydzien temu 6w1,pneumokoki i rote-i nie miala zadnych objawow ubocznych.Nawet temperatura najwyzsza byla 37.4C.No,ale kazde dziecko przechodzi to inaczej.
Uff,rozpisalam sie-bo mala spi i spi,i spi:-):-)

Witam
Głuszku szczepiłam 6w1 in(coś tam)- hexa
Lilianko dziękuję. Ale czy po tej musieli zejdzie ciemieniucha taka jak łupież? DUŻO ZDRÓWKA DLA NADUNI. Wszystkiego najlepszego z okazji imienin.
Magda:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja wczoraj byłam w Białymstoku z mężem i Arturkiem. Udało mi się kupić strój na chrzciny. W Ostrołęce nic dla siebie nie znalazłam.

Mój mały od tygodnia ma łuszczącą się i suchą skórę na rączkach i przedramieniu. Czy to też objaw skazy?

I teraz kolej na mnie :tak: witajcie!
U nas Bartek wczoraj pierwszy raz zasnął bez płaczu w łóżeczku :szok::-D ale niestety o 4 wstał i nie mógł zrobic kupi, prężył sie bidulek tak do 6-stej a jak razem z nim, ale pozniej zasnelismy i wstalismy o 9 :-) Bartus nie przesypia całej nocy- jak zasnie ok. 21 to budzi sie o 2 -3 na cyca a potem co 2-3 godziny:baffled: mam nadzieje ze niedługo bedzie dłużej przesypiał :sorry2:
Miłego dnia!
Aaaa pomogła ta maśc! Juz te czerwone ogniska powoli znikają- nie ma juz tak duzo jak wczoraj! Dzieki Bogu ;-)
Patyk niestety nie pomogę Ci w rozwianiu Twoich wątpliwosci na temat tych suchych rączek- trzymam kciuki aby to nie była skaza!!

Witajcie mamusie :-)

Lilianko trzymam kciuki za wyniki Nadii :tak:

U mnie też dzisiaj paskudnie, jakby zaraz miało się rozpadać :baffled: no ale na spacer na pewno wyjdę po południu :tak:

Nocka nawet, nawet minęła, mał abudziła się co 3 godziny tylko na cyca i spała dalej :tak: nawet rano jak się rozbudziła po jedzonku usnęła na 2 godzinki a ja razem z nią :-p więc jestem wyspana :tak: taraz mała znów ładnie usnęła, ciekawe ile pośpi :baffled:

skontaktował się z nami fajny rehabilitant (mąż dużo razy dzwonił a nikt nie odbierał i facet wczoraj smsa napisał, że wraca 7 września). Ponoć jest bardzo dobry, ma super podejście do dzieci, nawet kilku lekarzy go poleca, bo ma niepełnosprawne dziecko i je też rehabilituje :tak: mam nadzieję, że szybko uda się nam umówić na rehabilitację i Dobrusia nadgoni zaległości :tak: (wczoraj czytałam w książce Zawitkowskiego, że duze dzieci mogą podnosić główkę przy siadzie dopiero w 14-15 tygodniu i jak później nadal nie będą podnosić, to dopiero trzeba na rehabilitację :baffled: no ale profilaktycznie nie zaszkodzi ;-))

reklama
Kochane dziewczyny!!!!
Ja tylko na chwilkę. Nawet nie mam czasu was poczytać. Czasem już nawet włącze bb ale zaraz coś mnie odrywa. U mnie kierat. Dzieci do szkoły i niestety z tego powodu mam masakre. muszę biegać do szkoły 4 razy dziennie. Plan nam sie prawie wogóle nie pokrywa. Więc cały dzień mam zajęty. Mały Domiś nadal kapryśny i najgorsze są noce bo chce jeść co godzinne. Leki od refluksu troszke pomogły ale czuje ze trzeba jeszcze podać coś na zmniejszenie kwasów w brzuszku(tak było z moją Madzią). Jestem nie wyspana zmęczona i tęsknie za spokojnym zyciem.
Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!

Do góry